• Amelié77

    Vasa - Kristinestad 9

    Samaste - vi är intresserade av att köpa ett fint hus, men för en väldigt billig slant Hur går den ekvationen ihop? Inte alls har vi märkt...

    Jag är också störd på att FL krånglat så mycket på sistone! Grrrr!!! Hoppas det reder upp sig snart!

    Idag har jag shoppat massor med nya kläder åt Agnes. Allt gammlat börjat vara för litet, speciellt bodysarna. Men det är SVÅRT att hitta bodys i strl. 86 eler 92. Hittade på Vasa barnbutik, där finns massor med snyggt. Och inte så fasligt dyrt heller!

    Vi kommer också till parken imorgon men det kan nog hända att det blir först vid 15-tiden för oss också. Idag vaknade Agnes 14.30, så vi får se hur lämge hon sover imorgon.

    Hur mycket har era barn pratat då de varit ca 14 månader? Agnes säger mamma, pappa, bebi, dää, tattatt (=tack tack). Och kanske nåt mer som jag inte kommer på nu. Tycker hon är så duktig !

  • Amelié77

    Name it kläderna är inte alls dyra på Vasa barnbutik. Betalde 5,95 för en body och 16,95 för ett par jeans. Alltså helt i Lindex och H&M:s prisklass. Men mycket snyggare kläder Men Levis kläderna skulle jag nog inte heller köpa!!! Hutlösa priser!

    Grattis William! Min pappa fyller också idag

  • Amelié77

    Vad synd annamanna! Jag tycker verkligen om Name it kläderna. Prisvärda och supersnygga! Verkar vara samma företag som gör Vero Moda kläderna för prislapparna ser likadana ut. Danskarna är nog bra på att göra kläder!

  • Amelié77

    Dessutom har Name it bodysar ända upp till storlek 98. Det hittar man knappast nån annanstans (kanske nå fula på Prisma i så fall) Och deras byxor är stora i midjan, 86:orna är t.o.m. lite lösa åt Agnes. På andra ställen är alla 86:or supersmala och tighta.

  • Amelié77

    Jag köpte tights och tunika i storlek 86 på KappAhl igår, men det var alltför litet åt Agnes. Tänkte byta till 92 men tightsen såg fortfarande jättesmå ut så jag returnerade allt utan att byta. Däremot köpte jag ett par mjukisbyxor i 86 också och de var jättestora. Konstigt!!! Tycker man måste följa ögonmåttet mer än storlekslappen, för det kastar väldigt mycket mellan storlekarna, t.o.m. inom samma butik! Dåligt tycker jag!

  • Amelié77

    Nån som känner till nåt ställe där de reparerar printrar? Min Canonskrivare verkar ha gett upp nu Sååå typiskt då jag äntligen skulle ha tid att scrappa lite. Tänkte printa ut lite text till min sida, men nu har jag suttit och läst printerns manual i en halv timme. Och ändå får jag den inte att funka! Undrar om det ens löns att reparera eller ska man bara kasta och köpa ny? Har ju verkligen inte råd med några stora utgifter nu!

  • Amelié77

    En röd lampa blinkar och så står det "fel patron" i fönstret. Jag VET att det inte är fel bläckpatron i maskinen så det är nog nåt annat fel. Hittade felet i manualen och gjorde som det stod men det funkar ändå inte. Det stod att man skulle "kontakta en Canon-återförsäljare om felet kvarstod efter att man gjort alla åtgårder som boken föreslog". Suck!
    Nån som har tips på en bra och billig mulitfunktionsskrivare - alltså printer, scanner och kopieringsapparat i ett? Helst inte HP...tror nog jag håller mig till Canon.

  • Amelié77

    Anledningen till att jag vill undivka HP är att jag har för mig att bläcket är så dyrt - eller det kanske inte stämmer längre? Då vi köpte Canon-printern sa försäljaren att det löns att köpa en dyrare printer som har billigare bläckpatroner än en billig printer som har dyra patroner. Men nu för tiden finns det ju "pirat-patroner" till alla modeller

    Hmmm...kanske jag ska testa att köpa en ny färgpatron nu innan jag rusar iväg och köper en ny printer i alla fall...

  • Amelié77

    Jag tycker däremot att Name it kläderna håller färgerna väldigt bra! Har flera bodysar i starka färger som tvättats massor med gångger och de ser inte alls urtvättade ut. Här används nog både body och vanliga tröjor. Gillar inte riktigt att ha bara vanlig tröja, ryggen blir ju så bar då. I så fall har vi en kortärmad body under.

    Agnes är jätteduktig på pottan. Hon kissar 9 ggr av 10 i den och vi byter bara 1-2 kackablöjor per vecka, resten kommer i pottan. Så klart kissar hon ju i blöjan också så hon är ju definitivt inte torr. Men det har jag inte så bråttom med heller. Kanske nästa sommar.

    Det var bara jag och Pyzzlan i parken idag. Roligt hade vi i alla fall! Hoppas det passar för fler av er nästa gång!

  • Amelié77

    Jag är en schlagerfantast men i år har jag faktikt inte orkat kolla på semifinalerna. Kan inte vara uppe så sent, det straffar sig dagen efter. Har nog bandat dem men när ska man hinna titta? Jag har visserligen kollat på några av förhandsprogrammen och vad jag minns var de nordiska bidragen helt ok. Finlands låt har jag hört en halv gång, men det var inte nåt jag ville höra mer av om man säger så... Men det skulle inte förvåna mig om det går bra för dem!
    Jaa, Perrelli tål jag ju inte, har ni sett ögonsminkingen! Huuuadå - jag skulle bli rädd om jag mötte henne en sen kväll! Men hon är nog proffsig på det hon gör så det kan gå jättebra för henne. Låten tycker jag är en sån låt som man hört tusen versioner av de senaste 10 åren, inget nyskapande direkt. Orkar knappast kolla på finalen på lördag heller eftersom vi ska åka bort tidigt på söndag.

    Idag ska vi åka till en lammfarm i Karperö med ett helt gäng. Ska bli kul att se Agnes reaktion då hon ser fåren livs levande och inte bara i böcker.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9