• Amelié77

    Jag upprepar Millamis fråga: Nån som vet vilka öppethållningstider Adam & Eva har? Tänkte kanske åka dit nu på morgonen.

  • Amelié77

    Jag far dit till 10 och hoppas på att de har öppet. Har de såna där kundvagnar där som de har på RK:s loppis? Tycker det är så bra då man inte behöver släpa med egen vagn in dit.

  • Amelié77

    Jooo, både Millami och jag var där lite efter 10 idag och såg att de öppnar 12. Typiskt! For till Kvarnloppiset istället men det var bara sk*t. Ursäkta uttrycket Måste fara till Adam & Ewa nån eftermiddag istället.

    Hur blir det med picknicken, ska vi skjuta upp den eller?

  • Amelié77

    Har ni inte diskmaskin? Det löser ju alla diskproblem

    Ni som har lite äldre barn - när har ni låtit dem börja titta på tv? Vi har en Teletubbies DVD som Agnes ÄLSKAR! Men jag är lite i valet och kvalet om hon ska få titta på tv redan. För hon sitter ju inte direkt på långt avstånd, utan hon står 5 cm från rutan. Jag går alltid och sätter henne på golvet med jämna mellanrum, men det tar 5 sekunder så står hon där igen.

    Men filmen är bra så här på morgonen när jagska göra mig i ordning i badrummet. Annars springer hon bara runt fötterna på mig och gnäller om hon inte får 100% uppmärksamhet. Men om jag sätter på filmen är hon helt uppslukad av den. Det blir inte varje dag, men kanske 2-3 dar i veckan. Borde väl vara ok eller hur? Det är faktiskt riktigt roligt att se då hon är sååå förtjust i Teletubbiesarna - helt otroligt!

  • Amelié77

    Äiti 80 skrev 2008-06-12 11:27:06 följande:


    Nu for karl min på jobb, han kommer hem först om 6 veckor! Så jag å barnen får ha semester ensamma Men som tur har släkt å vänner
    Usch, låter jobbigt! Var jobbar han då? På sjön kanske?

    Vilken konstigt väder det är idag. På förmiddagen sken solen, men gick i moln så fort vi gick ut i sandlådan. Satt där med vantarna på och frös en timme. Nu när vi är inne igen lyser solen såklart.

    Får jag fråga en "privat" fråga... Ni som har hus - hur mycket betalar ni i månaden på lånet? Vilka andra utgifter ska man räkna med (som hör till huset)? Tycker inte det verkar som om man kommer att lämna med många cent på kontot vid månaden slut om man skulle bygga hus med dagens priser. Jag förstår inte hur folk klarar av att ha hus (ekonomiskt alltså). Är det bara vi som inte har superhöga löner?
  • Amelié77

    Jag har en bekant vars man också jobbar på sjön. Han jobbar 4 veckor och är ledig 4 veckor. De har en son på 1,5 år. Jag tycker också det verkar otroligt jobbigt! Jag skulle inte klara det...eller det skulle jag väl, men det skulle inte vara roligt.

  • Amelié77

    Äiti80 - det låter ju inte så farligt. Men då har ni kanske inte lån på 250 000 eller närmare 300 000. Tycker alla man pratar med menar att det skulle kosta så mycket att bygga i dagens läge (vi är INTE händiga av oss så vi kan knappast göra mycket själva). Är det nån som är insatt i byggbranschen? Ska man vänta några år på att byggpriserna sjunker eller? Det är ju sååå svårt att veta. Jag vill ha hus nuuu, men vi har inte råd att bygga ett sånt hus vi skulle vilja ha.
    Vi har också ett billån. Kan man slå ihop bil- och huslånet till ett enda lån?

  • Amelié77

    Oj, 115 000 är inte mycket. Jag är avundsjuk!!! Men 1000 euro per kvm låter ju ganska lite. Om man ska bygga ett hus på 160 kvm skulle det alltså bli 160 000? Låter nästan billigt Men då är kanske inte allt medräknat då...

    Jo, man får väl nog bestämma månadsraten utgående från vad man har möjlighet att betala, men då lär ju lånetiden bli 40-50 år. Låter inte sååå lockande...

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9