• Samaste

    Vasa - Kristinestad 9

    pyzzlan - håller fullständigt med din ang. provhytter. Sen tycker jag heller inte om provhytter som t.ex. på Indiska där låt säga en 1½-åring plötsligt kommer på att "nu är en bra tidpunkt att låta hela butiken få se min mamma i bara BH och underbyxor". Som tur är Indiskas provhytter lite avsides... i fall det skulle hända alltså Och ja, det var riktigt roligt att scrappa tillsammans med en kompis! Hon är så fast nu att hon scrappar varje ledig stund.

    Igår rensade jag lagret och hittade min gamla frimärkssamling och konstaterade att frimärksalbum är perfekta för att bevara die-cuts och alfabet i - såna som inte är tjocka. Vet inte om nån annan kommit på det redan, men jag var eld och lågor över min upptäckt

    Vår dotter bökar också friskt i sängen före läggdags och ligger och pratar högt och gällt för sig själv, men om hon inte gråter låter vi henne vara, eller säger "nu ska du sova" - då brukar hon så småningom somna. Jag vet inte vad jag skulle göra om hon började ta blöjan av sig!

    Om det där med att påpeka om folks vikt... jag har ett bekant par som hade ätit på Ernst och när dom betalade och fick kvittot på disken pekade mannen på kvittot och sa till frun att "du har ätit mycket du". Det värsta var att när han pekade på kvittot såg det ut som om han pekade på servitörens mage som stod bakom disken och servitören verkade ha tagit lite åt sig. Så det är känsligt för män också

  • Samaste

    Är här nån annan som inte fått svar om dagvård i Vasa till hösten? E ska börja i mitten av augusti och vi har inte hört nåt än.

  • Samaste

    Kan också rekommendera kläder med solskyddsfaktor. Man ska väl egentligen inte sätta solkrämer på barn under 2 år. Vi har nog satt i alla fall, men på apoteket ville de inte sälja nåt åt oss då E var under året. Min kompis säljer såna där kläder via nätet, men minns inte adressen just nu. Kan dock kolla om nån är intresserad.

  • Samaste

    Paris - ja suck... jag håller på och prissätter varor med streckkoder ft. och det är superjobbigt. Man har ju aldrig rätta priser och så ska man åter köa för att få beställa mera lappar och jag hinner nästan aldrig dit före dom stänger. Sist frågade jag om man inte kan beställa dem per e-post och det tyckte dom var en helt bra idé, men som dom tydligen inte hade tänkt på ens än. Det var mycket lättare förr...

  • Samaste

    pyzzlan - huuto är bra, eller Keltainen Pörssi. Jag hittade vår nästan oanvända Emmaljunga på Keltainen pörssi men annars köper jag det mesta på huuto.

  • Samaste

    Vi råkade vara i de trakterna där vagnen fanns och jag såg att den hade varit till salu ett tag så jag majlade och frågade om jag fick pruta lite. Det gick dom med på och så betalade vi kontant när vi hämtade den. På huuto har jag alltid betalat i förkott, men skulle säkert kräva postförskott eller nåt sånt om jag köpte nåt dyrare.

  • Samaste

    Zarah - jättesvår situation! Om jag var supermänniska skulle jag säga till åt barnet på skarpen och om inte det hjälper förklara för föräldrarna att du inte vill att ditt barn och henne saker ska misshandlas. Jag har själv en bekant familj vars barn har en rätt så fri uppfostran... men har man egna barn är det ju ändå för deras skull viktigt att lära sig att stå på sig och inte låta andra söndra alla ens saker och då borde väl vi föräldrar våga visa vad vi står för. Men det är lättare sagt än gjort och själv fegar jag ut varje gång, man vill ju inte stöta sig med sina goda vänner.

  • Samaste

    Ganska alarmerande nog då ett litet barn inte har nån empati alls. Misstag sker ju alltid och man fattar inte varje gång att andra blir sårade, men att njuta av att andra såras är ju inte riktigt naturligt... sorgligt. Hoppas hon får hjälp!

  • Samaste

    Och Helmiina i Black Jack huset har lite tyger också - har bl.a. köpt sovrumsgardinstyg därifrån!

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9