Inlägg från: Pansarhamster |Visa alla inlägg
  • Pansarhamster

    Stackars barn

    Håller till viss del med dig, TS. Även om jag inte helt är på samma linje med de exempel du valt. Lasse och Bosse är ju gubbar i 50-årsåldern.

    Men moderna namn som Tindra, Nova och Neo tycker jag är ganska fula. De är så hypade att varenda barnvagn man ser har en ful registreringsskyld med dessa namn. Om ett par år kommer varenda skolklass ha 3 Tindror eller 3 Neos.

    Så de namnen kommer säkert bli 2010-talets Anna, Linda och Emma.

    Än värre tycker jag dock det är med porr-skådisnamn. Typ Nichole, Amber, Tiffany, Savannah. Jag får rysningar av dessa namn, främst signalerar de lägre samhällsklass men vissa är sååå hämtade från porrfilmerna.

    Nåja, smaken är som baken! Och tur är väl det.

    Mina framtida barn kommer iaf heta namn enligt de kriterier som Pyff beskriver. Normala, smeknamnskompatibla och internationella.

  • Pansarhamster

    Nej, jag menade inte att barnen döps EFTER skådisarna. Ingen människa uppkallar väl sin unge efter en porris. Det jag menade var ju att namnen har en så tydlig anknytning till porrbranschen.

    Läs rollistan i valfri film och du kommer definitivt hitta brudar med dessa tagna namn.

    Sedan man man ju diskutera lånade amerikanska namn också för den delen. Vissa funkar ju hur bra som helst eftersom det blivit försvenskade, men en del vet man ju inte hur man ska uttala. Alltså, ska man använda svenskt uttal eller amerikanskt så, vilket jag tycker låter supertöntigt. Tex Nike, uttalas det Niiike (svenska) eller Najk?

    Liksom "Savääääännaaaah, kom in och ät!"

  • Pansarhamster
    Lillymarleen skrev 2008-05-29 19:35:59 följande:
    Ja samma med ÄÄÄÄmber. Svanska A uttalas ju inte så som engelska. AAAAAmber, skit fult ju.
    haha *ryser*
  • Pansarhamster
    Haraaz skrev 2008-05-30 00:54:22 följande:
    Tycker ni Tommy är ett gubbigt namn?
    Nej inte gubbigt. Men lite arbetarklass, precis som Conny och Johnny.
Svar på tråden Stackars barn