Forum Namn - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Stackars barn

  Tor 29 maj 2008 17:23 Läst 11384 gånger Totalt 131 svar
  Tor 29 maj 2008 17:23

  Stackars barn som föds idag av föräldrar som ska vara sååååå speciella och hitta på ett eget namn till sin lille teling eller återanvända ett gubbnamn som Nikodemus, Tor eller Nils eller dylikt eller kärringnamn som Astrid, Irma och annat. Stackars barn säger jag som får växa upp med gamla kärringnamn. Vad är det för fel på namn som Anna, Sara, Emma för tjejer och Kalle, Lasse eller Bosse för killar, sånt som folk alltid har hetat?
  Varför denna hysteri att vara så märkvärdig hela tiden.

  Det mest skamlösa är ju alla föräldrar som ger sina barn bögnamn som Sylvester, Klas-Christian, Carsten eller Sören.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-29 17:30
  Vad jag menar är att tänker inte dessa föräldrar på att barnet ju kommer att bli mobbat för sitt udda namn i skolan? Föräldrarna är ofta så egoistiskka och ska hitta på något namn som ingen annan har. Men se barnet som en individ som ska ha det här namnet hela livet. Jag menar det kan ju inte vara kul att heta töntnamn som Justus eller Jöns som exempel. De kommer ju att bli utskrattade varje gång någon tilltalar dem. Tänk, snälla, tänk lite innan ni namnger era telingar. Ni som har alldagliga namn som Linda eller Sanna, hur kul tycker ni det hade varit om er mamma hade döpt er till något riktigt udda namn som Lola eller Ing-Britt? Nej jag skulle väl tro det att det inte var så kul...

FRÅGA BARNLÄKAREN

 • Solske­nsmor
  Visa endast
  Tor 29 maj 2008 17:24 #1

  Ha ha, det här blir en kul tråd att följa...

 • Mammas­älskad­eMinna
  Visa endast
  Tor 29 maj 2008 17:26 #2

  smaken är som baken... och namn är ju mode...

 • Tor 29 maj 2008 17:27 #3

  alla har vi olika åsikter.
  sören är inte enligt mig ett bögnamn som du nämner det som känner fler sören som är hetrosexuella.
  samma med christian gällande de du skriver om kärringnamn gammla kärring namn... måste jag få fråga har du varit på något äldreboende nyrligen? det finns många många anna, sara och emma. i 80 + åldern... så med andra ord är det gärring namn med.

  personligen gillar jag liter gammla namn sådant som min farmors generation heter. men der är jag.

 • Tor 29 maj 2008 17:34 #4
  TigerLinn skrev 2008-05-29 17:27:19 följande:
  alla har vi olika åsikter.sören är inte enligt mig ett bögnamn som du nämner det som känner fler sören som är hetrosexuella.samma med christian gällande de du skriver om kärringnamn gammla kärring namn... måste jag få fråga har du varit på något äldreboende nyrligen? det finns många många anna, sara och emma. i 80 + åldern... så med andra ord är det gärring namn med.personligen gillar jag liter gammla namn sådant som min farmors generation heter. men der är jag.
  Enligt dig kanske inte Sören är ett bögnamn men enligt den stora massan i övrigt är det, det. Ska barnet då behöva lida för att det får ett bögnamn men för att du inte tycker att det är det? Hur vore det om man tog en lite vidare syn än den bara närmast inskränkta. Vissa namn ger man bara inte till sina barn så är det bara. Sören är ett av dessa.
  Lyssnat på busriningarna i Hassan? Där heter bögarna Sören, Sylvester och Claes-Chrisitan och det är genom det som det har blivit bögnamn. RFSL:s ordförande heter dessutom Sören och är homosexuell, vilket befäster ännu mer att Sören är ett bögnamn. Gå ut på vilken skolgård som helst så får du höra att killarna förknippar namnet Sören som ett bögnamn.
 • Tor 29 maj 2008 17:36 #5

  Heh Sören känns som en gammal gubbe, absolut inte bög =P Folk har olika associationer till namn, alla har inte samma som du. Dessutom kommer gubb/tantnamn troligtvis räknas som vanliga namn i framtiden eftersom så många kommer heta så =P

  Personligen skulle jag tusen ggr hellre velat heta Lola eller tom Justus även fast jag är tjej än Anna och den typen av namn =P

 • Tor 29 maj 2008 17:40 #6

  Så du tycker Lasse och Bosse är bättre än Tor och Nils

 • Tor 29 maj 2008 17:46 #7

  TS: dina exempel var väl inte så himla genomtänkta (Bosse och Lasse är väl gubbnamn om nåt! ) men i sak håller jag faktiskt med dig............. Gillar inte heller "ovanliga" namn som Nova, Neo, Engla eller Astrid, Sixten och Alvar typ. När vi valde namn till vår son så hade vi personligen på 3 kriterier:
  Ett "normalt" namn som hållt sig genom tiderna och förmodligen kommer fortsätta vara "normalt"
  Ett namn som inte automatiskt blir till ett fult smeknamn (typ Gabriel blir Gabbe och det tyckte vi var fult)
  Ett internationellt namn som går lätt att uttala på engelska (smidigt i dagens samhälle när värden blir mindre och mindre)
  Det blev en Alexander


  Pyff på er!
 • Pansar­hamste­r
  Visa endast
  Tor 29 maj 2008 17:59 #8

  Håller till viss del med dig, TS. Även om jag inte helt är på samma linje med de exempel du valt. Lasse och Bosse är ju gubbar i 50-årsåldern.

  Men moderna namn som Tindra, Nova och Neo tycker jag är ganska fula. De är så hypade att varenda barnvagn man ser har en ful registreringsskyld med dessa namn. Om ett par år kommer varenda skolklass ha 3 Tindror eller 3 Neos.

  Så de namnen kommer säkert bli 2010-talets Anna, Linda och Emma.

  Än värre tycker jag dock det är med porr-skådisnamn. Typ Nichole, Amber, Tiffany, Savannah. Jag får rysningar av dessa namn, främst signalerar de lägre samhällsklass men vissa är sååå hämtade från porrfilmerna.

  Nåja, smaken är som baken! Och tur är väl det.

  Mina framtida barn kommer iaf heta namn enligt de kriterier som Pyff beskriver. Normala, smeknamnskompatibla och internationella.

 • Tor 29 maj 2008 18:03 #9

  Jag däremot tror inte barn blir mobbade för sina namn. Inte enbart för namnen iaf. Inte idag när det finns så många olika namn. Dock håller jag med om något, särskilt det med porrnamn. Hua!
  Sixten trodde jag förövrigt var ett gammelt svenskt namn...

 • Cassan­na
  Visa endast
  Tor 29 maj 2008 18:14 #10

  Om en timme har denna tråden spårat ut totalt...

  Det är sånna som dig som gör namnen konstiga. Hade inte vi vuxna reagerat så reagerar inte barn heller tror jag. Fördomar som att Sören o Sylvester skulle vara bögnamn...Please! Sen kan jag visst hålla med om vissa saker. Jag har ett tjejnamn som jag verkligen INTE kan med men det står jag för men inte för att det är ett kärringnamn eller så utan jag gillar det helt enkelt inte. Jag tycker inte att man ska få döpa sina barn till Månfarare, Pripps el. dyl. ialla fall och blev mäkta arg när vi inte fick ge vår dotter andranamnet Jolén utan var tvugna att ta bort apostrofen för att dom som bestämmer tyckte det såg ut som ett efternamn.
  Jag gillar ovanliga namn o vissa gamla namn men inom en viss gräns. Tur att smaken e som baken-DELAD!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll