Inlägg från: Southern Belle |Visa alla inlägg
  • Southern Belle

    hur länge överlever spermier?

    Generellt säger man att de överlever ett par dygn men det beror lite på kvaliteten. Hos en man med superkvalitet kan de kanske överleva i 4-5 dagar medan någon med sämre kvalitet kanske har spermier som bara överlever några timmar....

    Till en viss del kan kost och motion påverka kvaliteten! Nåt som definitivt försämrar den dock är nikotin!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle
    lia76 skrev 2008-08-15 21:27:00 följande:
    Spermier kan leva upp till 72 timmar (vissa längre beroende på gästvänligheten hos kvinnan).Jag hade sex 3 dagar innan ÄL och jag blev gravid.Så du kan bli gravid om du har sex dagen innan
    Precis, det är också en avgörande faktor!
    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle
    Tingan skrev 2008-08-15 21:33:34 följande:
    ok vet ni i procentsatser hur stor chans man har att bli gravid under andra dagar än äl.... tycker detta e lite spännande min son var oplanerad så nu vill jag läsa på mig lite....hur vet man hur gästvänligheten e hos kvinnan och hur mannens spermier är av kvalite? Dumma frågor men blir det svårare att bli gravid vid andra barnet.....? e 26.
    Vet inga procent men att bli gravid när man har sex dagen innan äl är nog inget ovanligt.

    Kvalitet och mätning av hur kompatibla mannen och kvinnan är på den fronten kan göras hos en fertilitetsexpert men sådana utredningar görs bara när man ännu inte har lyckats efter ett år. Anledningen till det är att det är helt normalt att det kan ta så lång tid!

    I genomsnitt tar det 7 månader för friska par att lyckas. Och upp till ett år anses helt normalt. Hur länge har ni försökt? Det finns inget som säger att det blir svårare med andra barnet. Tvärtom hävdar vissa att man har lättare att bli gravid när man redan har blivit gravid men det tror jag personligen bara är en myt.... Det kan vara väldigt olika från gång till gång hur lång tid det tar att bli gravid! HAr ni försökt i mer än ett år, boka tid för utredning. Annars är det bara att fortsätta att försöka och hålla tummarna att det är er tur nästa månad!

    Lycka till!
    a balanced diet is Chocolate in both hands
Svar på tråden hur länge överlever spermier?