Inlägg från: Fia 69 |Visa alla inlägg
  • Fia 69

    Bortopererad visdomstand - nervskada?

    I torsdags opererade jag bort en visdomstand. Det var en ganska komplicerad operation som utfördes på käkcentrum av en tandkirurg. Jag vet att det låg nerver nära tanden och han som opererade var noga med att underrätta mig om riskerna för att skada en nerv. Som jag förstod det skulle en sådan skada innebära att det kan pillra lite i läppen.

    När bedövningen efter alla sprutor har släppt så känner jag att jag är helt bortdomnad i högra delen av läppen och högra delen av käken. Otroligt läskig känsla. Som att man fått en jättebedövning som når ända ner till hakspetsen och som inte går ur... alltså mycket mycker mer än att det "pillrar lite i läppen".

    Nu undrar jag om någon har varit med om något liknande. Jag har hört att det kan gå tillbaka och bli normalt igen... men det är ju ingen garanti vad jag förstår. Jag är jätterädd nu att jag måste leva med det här nu. Jag ska förstås ringa han som opererade mig på måndag morgon och höra vad han har att säga. Just nu har jag bara det här i mitt huvud och skulle vara jättetacksam om någon som har varit med om något liknande kunde skriva och berätta hur det gick.

    hälsn Fia

  • Svar på tråden Bortopererad visdomstand - nervskada?
  • Fia 69

    :-/ Vad är det för svar!! "Man vänjer sig!" Jag har opererat ut en tand för ett par månader sedan och det gick bra. Den här tanden som jag tog i torsdags hade jag faktiskt inget besvär av just nu, men min tandläkare tyckte det var lika bra att ta den så att jag inte får besvär senare av den... Hade jag vetat det här så hade jag ju inte opererat ut den. Ett pirr i läppen kunde jag väl ha tagit men jag har absolut ingen känsel i halva läppen och halva käken... Och det känns skitjobbigt!! Får hoppas på det bästa som du säger att det kan bli bra ändå i långa loppet.

  • Fia 69

    Cesso: Tack snälla för ditt svar! Känner mig lite mer hoppfull efter att jag har läst vad du skrev. Jag ska ringa till läkaren i morgon och få ytterligare info. Det är bara så himla obehaglig känsla, känns jobbigt att äta, prata, skratta... inte ens pussa på min lille son eller sambo känns bra. Känns som om jag har stans största fläskläpp utan känsel. Men jag ska ha tillförsikt och låta tiden gå så kanske det läker! Jag ska inte måla fan på väggen längre! Stort tack igen för svaret! Hälsn Fia

  • Fia 69

    Tack snälla du för din positiva anda! Den hjälper!

    Jag pratade precis med läkaren och han sa att det jag beskriver låter som ett väldigt stort känselbortfall, större än det vanliga, MEN att jag inte ska oroa mig allt för mycket. Så länge jag känner att det pirrar lite eller är aktivitet i läppen så är det positivt. Och jag tycker att det kliar till eller pirrar till ibland. Jag ska på återbesök den 29:e och han kommer även att följa upp mig sa han. Så jag antar att jag är i trygga händer och nu ska jag försöka låta kroppen arbeta så mycket jag bara kan! :)

    Kram!

  • Fia 69

    Hej Cesso!
    Nej ingen förändring alls ännu, men jag försöker vara optimistisk. Jag känner ju i allafall att det händer grejer i läppen, det pirrar eller kliar till ibland. På fredag ska jag på återbesök och träffa han som opererade mig, få se vad han säger. Det jobbigaste är att det är svårt att pussa min lille son o min älskade sambo, låter ju helt sjukt, men det går ju knappt när man inte har någon känsel och läppen känns svullen och märklig. Men du vet ju att det går att leva med det och jag antar att det går bra att pussas oxå... ! :)

    Tack för din support! // Fia :)

  • Fia 69

    Cesso: Hej igen! Jag var på återbesök i fredags till den som opererade bort tanden. Han menade att det absolut finns möjlighet att allt blir återställt, även om jag inte känner så stor skillnad ännu. Jag tycker att det har blivit någon grad bättre, men kan inte bestämma om det är pga att nerven har läkt lite eller om att det faktiskt är så att jag vant mig lite. Fortfarande är halva käken och läppen bortdomnad men det pirrar till och kliar ibland så ngt händer iaf! Jag försöker leva på som vanligt nu och låter tiden ha sin gång o så hoppas jag på tur!

  • Fia 69

    Jenny F: Jo jag vet att det kan ta tid för nerverna att läka, så jag hoppas verkligen att med lite tid så blir det bra! :)

Svar på tråden Bortopererad visdomstand - nervskada?