Inlägg från: Anonym (rädd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (rädd)

    Att våga bli gravid efter missfall...

    Jag hur vågar man bli gravid igen? Min längtan efter barn är enormt stor. Vill inget hellre än att få hålla en liten bebis i min famn. Har haft ett sent missfall som tog hårt på mig. Har fått gå hos kurator länge för att bearbeta det. Men nu har det snart gått ett år, och hela jag skriker efter att bli gravid...men jag vet inte hur jag ska våga.

    Det enda jag kan tänka på är att det ska hända igen..tänk om jag är en sån person som bara får missfall? Tänk om jag aldrig kan få barn? Hur ska man göra för att våga igen? Hur ska man överleva om det händer igen? Hur gör "alla andra" som vågar igen? Är det bara att köra på och hoppas på det bästa? jag är så rädd att jag inte ens ska bli gravid pga all oro....behövde skriva av mig lite, hoppas någon kan ge mig råd.

  • Svar på tråden Att våga bli gravid efter missfall...
  • Anonym (rädd)

    Jag hoppas ju att jag också ska få ett barn...försöker tänka påa lla andra som får missfall, ibland flera på rad, men som till slut lyckas. Men hur orkar man? Klarar man av det som människa att gå igenom flera förluster på rad? Nu finns det ju inget som säger att just jag ska drabbas igen..men det är svårt att tänka positivt efter en förlust. För sena missfall borde ju vara ovanligt??

  • Anonym (rädd)
    Thalis skrev 2008-09-19 17:10:46 följande:
    Sena mf är ovanliga ! Jag vet att man inte vill utsätta sig för demma smärta igen, MEN någonstans finner man styrkan eftersom man vet att om man inte vågar så blir det definitivt inga barn...
    Tack för ditt kloka svar! Jag hoppas jag ska våga...för någonstans tar längtan över, och jag kommer säkert ångra mig sen om jag inte försöker...grattis till dina barn och beklagar att du fått missfall du med.
  • Anonym (rädd)

    Tack för era svar! Jag är fullkomligt livrädd..tänk om jag får blödningar igen, då kommer jag direkt tro på missfall. Vågar man lyssna på härtljuden, för tänk om man gör det, precis som sist..då blev man ju så lycklig och man trodde allt var bra, och så rycktes allt bort på bara ett par timmar :( Jag är verkligen jätterädd, men kommer självklart ändå ge mig in i det igen..vi gör allt vi kan för att bli gravida igen, men inget plus än.

    Jag fick aldrig iheller svar ordentligt på varför jag fick missfall. Läkarna tror det var en infektion av ngt slag, som startade förlossningen. Men hur ska jag någonsin veta? Det får jag aldrig. Tänk om jag alltid kommer ha infektioner då? Eller om det är ngt annat fel? Usch det är jobbigt alla dessa tankar. Men jag vet att jag måste bli gravid igen, för barn vill jag ha. Tack snälla ni som skrivit, det betyder mycket!

Svar på tråden Att våga bli gravid efter missfall...