• Zaria

    Bio mamman vill inte att barnet kallar mig för mamma inte heller bonusmamma

    Kalle Karls mamma skrev 2008-09-25 16:17:33 följande:


    Du är inte hans mamma han har en mamma såklart att han inte ska kalla dej för mamma, han kan väll kalla dej för dit namnJag hade oxo blivit måttligt irriterad
    Instämmer.
    Var nyligen en tråd uppe om en bonusmamma som tyckte det var helt okej att säga att bonusarna var HENNES barn.

    Min son kallar sin bonuspappa för pappa,dock fröker vi hålla på att han får äga "pappa ****" Dock blir det lite speciel eftersom min son inte träffar sin riktiga pappa.
  • Zaria

    Förstår överhuvudtaget inte varförman ens kallar sig "bonusmamma" man är ingen mamma,däremot en familjemedlem och pappas nya flickvän/fru. Men någon ny mamma blir man inte förutsatt att det finns en biomamma med i bilden eller i livet.

  • Zaria
    Majamjau skrev 2008-09-25 17:52:35 följande:
    Ha ha, det klart man är "mamma"! Jag har exakt lika mycket tid med barnet som mamman har, gör precis samma saker, tar lika mycket ansvar osv. Sedan tycker jag inte att jag behöver kalla mig mamma för det, det räcker gott att hon säger mitt namn, men när man presenterar sig är det enklare att säga bonusmamma, än att börja rabbla att man är pappans nya fru, etc...
    Jag umgås mer med kompisens barn mer än barnets pappa som bara har varannan helg,då måste det ju innebära att jag blir pappa åt henne då?

    Mamma blir man den dagen man fött eller adopterat barnet.
  • Zaria
    thissan skrev 2008-09-25 18:06:40 följande:
    Fast han tog ju då över en roll och fyllde en "tom plats" i ditt liv. Klart det blir annorlunda då.
    Instämmer.
    Då blir det skillnad. men i de allra flesta fallen som i detta finns det en biomamma tillgänglig.
  • Zaria
    Majamjau skrev 2008-09-25 18:13:12 följande:
    Svar på #12
    Jag skrev inte att jag var mamma, utan "mamma" och syftade på att barnet sedan det var mycket litet spenderat precis lika mycket tid med mig som med mamman, och här menar jag under familjeförhållanden, tror att du egentligen förstår hur jag menar.Det som gör mig till "mamma" är inte mängden TID jag spenderar med barnet, utan hur relationen faktiskt ser ut i praktiken, att jag tillsammans med pappan, har det praktiska ansvaret för henne varannan vecka, jag tar hand om henne, uppfostrar henne, försörjer henne osv, givetvis tillsammans med pappan, precis som vilken kärnfamilj som helst, förutom att hon är varannan vecka hos sin mamma...Mamma blir man precis som du säger den dagen man fött eller adopterat barnet, "Mamma" blir man den dagen man bildar en FAMILJ där barnet ingår, och tar barnet till sig som sitt eget och behandlar det därefter. Tycker att alla mammor borde vara tacksamma över barnens "mammor" istället för att gnälla och snåla med begrepp, det är ju uppenbarligen inte barnen som stör sig på epitetet bonusmamma, utan svartsjuka biomammor. Låt barnen ha det bra och gläds med dem istället...
    Jag tycker du har fel man blir varken mamma eller "mamma" till någon annans barn.

    Jag hade inte ens kallat min bonusmamma om sambon nu haft barn,jag har ett förnamn och hade i så fall vart pappans flickvän,sedan hade nog gjort lika mycket med det barnet som mitt eget men nån mamma blir man inte till någon annans barn
  • Zaria
    thissan skrev 2008-09-25 18:19:58 följande:
    Tror att det är ett nutida fenomen, mest för att det är så viktigt för VUXNA att känna att de lever i en "kärnfamilj" och det kan man inte göra om man bara är ett namn
    Eller så är man typen som mår sååå dåligt över att mannen har barn med en annan kvinna så att man är tvungen att kalla sig själv för mamma för att slippa tänka på att barnet redan har en mamma,alt attman blir en av alla de "bonusmammor" som skriver att de hatar sina "bonusbarn"
  • Zaria

    fam kaos skrev 2008-09-25 18:57:40 följande:


    Tänk vad olika man ser det. ag ser trådstarten som en kvinna som desperat ville att barnet skulle kalla henne mamma och skuldbelade biomamman för att hon inte uppskattade det.Men alltid är det denna glorifiering av dessa underbara bonusmammor som bara vill bonusbarnen väl och därför påverkar och lägger sig i så mycket de bara kan.En bonusmamma behöver inte "lägga" sig i angelägenheter som rör barnet alls, det har hon inte med att göra så länge barnet har två fullt normala funktionsdugliga föräldrar som klarar detta på egen hand!!
    Du är klok du.
    *tummen upp*
  • Zaria
    frontier skrev 2008-11-07 12:36:55 följande:
    Ni som absolut är emot att barnet säger mamma X eller pappa X, är ni extremt osäkra i er föräldraroll?
    inte det minsta. Tycker däremot inte att en kvinna som träffar min son varanna helg och dessutom tycker illa om honom är varken en mamma eller en bonusmamma. Man kan aldrig bli förälder åt någon annans barn såvida det inte är adoption eller att ena föräldern inte finns för barnet och en ny får ta över mammarollen.

    Tycker överlag att det låter löjligt att kalla sig "bonusmamma" tex åt ett barn,jag är ingen extramamma,jag har ett förnamn och skulle i så fall vara pappans sambo. Ingen låtsasförälder.
  • Zaria

    F Love skrev 2008-11-12 13:57:47 följande:


    Men om du var gift med pappan som har barn sedan tidigare, och barnet kallar dig självmant för Mamma? Då skulle du alltså tala till barnet "Du får absolut inte kalla mig för mamma, för jag är inte din riktiga mamma! Och om dina barn säger mamma till dig inför både öron och ögonen på din mans barn som du ser blir ledsen när han/hon inte får kalla dig för mamma! Och om du har ett barn gemensamt med din man och hans barn sedan tidigare kallar dig för mamma? Är du av annan åsikt då?
    Beror väl på om barnet träffar sin biomamma.
    Gör han/hon inte det så kanske möjligtvis.

    Men finns det en fungerande mamma med i bilden så Nej,då vill jag inte bli kallad mamma.

    Sedan hade jag inte sagt "du får absolut inte kalla mig mamma,du har en mamma" men förklarat att barnet har en mamma precis som mina biobarn har mig som mamma,därmed inte sagt att jag tycker mindre om barnet för det.

    Förstår inte hysterin att promt vilja vara mamma åt andras barn när man aldrig kommer att bli det. Däremot kanske jag skulle kunna älska min bonus lika mycket som min egna och det skulle jag kunnat säga till barnet om det var läge för det. Men någon mamma är jag inte och kan aldrig bli däremot pappans fru/sambo.
  • Zaria

    SMå barn (syftar inte på TS nu) är dessutom otroligt lätta att få att kalla kreti och peli för mamma.
    Min egen 3 åring testar namn just nu bla både att kalla mig mamma och mitt förnamn (för andra kallar ju mig vid förnamn) han provar att kalla sina vänners mammor för "mamma" eftersom kompisarna ju kallar dem mamma.

    Kompisen förklarar då att "jag är ***** mamma"
    Mycket möjligt att han kallar bonusmamman för mamma också eftersom hennes egna barn gör det.

    Mindre barn förstår öht inte innebörden "mamma" och är otroligt lätta att fås att kalla den eller den för mamma.

  • Zaria

    Misty W skrev 2008-11-13 00:48:51 följande:


    Jag skulle inte gilla att min dotter kalla en eventuell "ny tjej" för mamma, för d e mitt barn! en sak om dom förklarar för nån att d e hennes plast mamma eller liknande. men inte säga mamma till henne. detta pågrund av att det e mitt barn som jag älskar å har varannan vecka eller liknande, pluss att jag tycker att man har bara 1 mamma å 1 pappa, undantag för barn som har två mammor eller två pappor där dom lever tillsammans. ett annan undantag för mig e om mamman eller pappan inte finns me i bilden alls. å man lever tillsammans me en bioförälder + ny. tycker heller inte man ska uppmuntra barnet att kalla en varannan vecka sambo för mamma eller pappa. man kan väl älska personen lika mkt ändå.
    Instämmer.

    Hade inte velat bli kallad mamma heller, del för att det känns fel,som att jag trampar in i någon annans territorium. Tar det slut med partern byts man då ut mot en ny mamma? Gör man slut på sin mammaroll?

    Hur mycket man älskar barnet sitter inte vad barnet kallar en,man kan säkert älska ett bonusbarn som sitt egna.
  • Zaria

    F Love skrev 2008-11-13 11:44:03 följande:


    Om man separerar, jaa, vad händer då? Jag själv skulle vilja ha fortsatt kontakt med mina bonusbarn men jag skulle aldrig fråga bioföräldern utan jag skulle vända mig direkt till bonusbarnet - men då finns det kanske en biomamma (som i mitt fall) som skulle bli förbannad över att jag skulle vilja ha fortsatt kontakt med barnet, vem är då ego och vem är det som bryr sig om barnet? Man kan ju inte bara försvinna efter att man levt tillsammans med bonusbarn i några år eller flera år, någon kontakt måste ju få finnas kvar om barnet vill det, eller?
    Tyvärr kan man det och det är JÄTTEVANLIGT.
    Det är en annan anledning till att jag tycker det är dumt att blanda in ordet mamma. En mamma försvinner inte,visst dör hon så gör hon ju det men kommer alltid att vara barnets mamma. Ett bonusbarn kan däremot ha en massa "bonusmammor" som kommer och går,även detta är inte helt ovanligt.

    Tyvärr har man som bonusförälder ingen laglig rätt att träffa barnet efter det tar slut om man inte har bioföräldrarnas samtycke. Däremot tror jag inte det blir biomamman som kommer att ha mest emot det utan biopappan (den man levde med) ofta skiljs man inte som goda vänner även om en del gör det.

    I de fall jag känner till där bonusförälldrarna fortsatt träffat barnet har det funkat ett tag,sedan kommer det enny bonusförälder och då vill oftast inte bioföräldrarna att barnet springer hos sina ex. Han har ju en ny bonusmamma som skall ta "din plats" hur hårt det än låter.

    Ett barn med kanske 3.5 st olika bonusmammor får det otroligt svårt att veta var han/hon skall vara och var lojaliteten ligger speciellt om alla inte håller sams och det är inte speciellt vanligt.

    Sedan vet jag inte hur gamla dina bonusbarn är TS,men som sagt mindre barn är lätta att på eget bevåg få att kalla en mamma tex.
    Fördelen är ju om barnet kan välja själv och vara självgående men det kan bli en enorm lojalitetskonflikt för barnet.

    Tycker du TS verkar vara en bra bonusmamma med barnens bästa i fokus,men tyvärr verkar såna som du inte växa på träd.
  • Zaria

    Misty W skrev 2008-11-13 00:52:37 följande:


    men d behövs nog fler som ts som faktiskt älskar å tar till sig sina bonusbarn. läste om någon idag somkallar sin mans barn för kvittot!
    Japp,genetiskt avfall hörde jag i en annan tråd, HEMSKT
Svar på tråden Bio mamman vill inte att barnet kallar mig för mamma inte heller bonusmamma