Inlägg från: JeanneDArc |Visa alla inlägg
  • JeanneDArc

    2-3årstrotset Stödgrupp

    ja imorse var ju en bra morgon faktiskt, men den innehöll ju ändå vägran att ta på sig kläderna och öppna munnen vid tandborstning. När väckarklockan ringde blev hon förbannad för att jag inte hade kvar huvudet på min kudde. Som tur var så va hon rätt pigg och glad så det mesta löste sig rätt snabbt.

    Har kommit på en grej nu de senaste dagarna förresten som ni kanske kan testa. När vi ska ta på kläderna så är det som att hon förväntar sig en kamp vareviga gång. Istället för att tjata så säger jag bara glatt men bestämt 1 gång tex; "nu tar vi på byxorna." Sedan håller jag byxorna så hon kan sticka i fötterna och så väntar jag tålmodigt i den positionen medans hon inte vill och efter en stund brukar hon faktiskt göra det om jag bara är tyst och stilla. Funkar ju inte varje gång, men det är rätt ofta och man slipper en del tjasf och tjat

    En annan sak som funkar nu är att tänka på att låta henne göra klart det hon sysslar med, för det spar tid även när man är stressad och tycker hon slösar tid. Tex, istället för att tvinga på henne blöjan under vilda protester, säg till henne att nu får du hoppa färdigt så tar vi på byxorna sen. Hon brukar då faktiskt göra det till min stora fövåning. Funkar super när man ska hämta på dagis och hon vill leka mer.

  • JeanneDArc

    Nu ska jag hämta på dagis, dags att stålsätta sig inför några timmars gnällande, skrikande och gråtande *tålamod, tålamod, var pedagogisk, hon förstår inte bättre, peppa, peppa*

  • JeanneDArc

    gaaaahhhh höll på att bli tokig idag. Hela morgonen kaos, ville INGENTING. Allting är bara "Nää!" Inget funkade. Samma visa när hon skulle hem från dagis. Samma sak när vi kom hem från dagis. Heeeela kvällen. Thank god att hennes pappa gick och nattade henne nyss Vissa dagar är fan inte roliga alls. Tur hon är så underbar att det är värt det i slutändan.

  • JeanneDArc
    hebbe skrev 2008-11-27 19:50:14 följande:
    Ja jag kan väl ingå i denna grupp oxå. Jag har en vild 5 åring och 3 st 2,5 åringar så ni kan ju gissa hur det är hemma hos oss...Har mååånga gånger lust å slå igen ytterdörren och bara dra hemifrån när 3 st gastar för full hals och inte vill utan bara skriker och slåss med varandra. Alla tips för en drägligare tillvaro med trillingar + 5-åring mottages tacksamt!!!
    Stackars, stackars dig.. hoppas du har folk som hjälper dig när tålamodet tryter som värst.
Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp