Inlägg från: Southern Belle |Visa alla inlägg
  • Southern Belle

    2-3årstrotset Stödgrupp

    Aah, en tråd för mej!

    Här heter "monstret" Elly och är snart 2½. Hon har de senaste veckorna övergått från att ha varit lite lagom trotsig till att ha blivit helt hysterisk. Hon vrålar och skriker och slänger sej på golvet osv... Det spelar ingen roll vad jag gör - ALLT blir fel... Gaaaahhhh! Hennes storebror var inte alls likadan när han var liten så jag har ingen erfarenhet av sådana här ilskna små människor... Jag försöker ständigt ha i bakhuvudet att det förmodligen är mycket jobbigare för henne att gå igenom detta än vad det är för mej men det är så frustrerande...!

    Lillebror är snart 1½ och plockar givetvis upp hennes beteende och även han slänger sej på golvet i frustration, kastar saker, skriker och härjar när han inte får som han vill...

    Storebror är inne i det ökända 6-årstrotset där humöret går upp och ner och mammas-lille-kille-som-vill-krypa-upp-i-knäet varvas med en tyken "pre-teen" som skriker åt en att man ska sticka och brinna... Vet inte vilket som är värst, 2½-åringens hysteriska utbrott eller äldste sonens verbala attacker...

    Tur att de i alla fall är söta emellanåt...!

  • Southern Belle
    smarties skrev 2008-10-23 18:15:15 följande:
    Drömmer era trotsiga små troll mycket om nätterna nu när dom är som värst? Min son drömmer SÅ mycket, fyra nätter i rad har han börjat vakna av drömmarna och är jätteledsen, googlade lite lätt på det och tydligen blir dom skraja för sina egna aggressioner och drömmer mardrömmar om det?
    Ja, min tös drömmer mycket mardrömmar och vaknar och illtjuter... och om det är för att hon är rädd för sina egna aggressioner kan jag förstå att hon tjuter...
  • Southern Belle
    isss skrev 2008-11-13 11:23:51 följande:
    I går morse fick min snart treåriga dotter gå ut på altanen naken... Hon vägrade att klä på sig och efter lite lirk så sa jag att då får du gå till dagis naken, men först får du gå ut och känna om du tycker att det blir bra så. Jättekul tyckte hon! Det tog inte många sekunder innan hon ville in och klä på sig! Nu var det typ tre plusgrader ute och tillfället bjöd på att det gick att göra så. Funkade denna gång och jag behövde bara påminna henne om att hon frös igår när jag skulle klä henne idag. Självklart hade jag inte släppt ut henne i 20 minus! Men dessa onödiga fighter gör en TRÖTT!
    Min tös åkte i barnvagnen häromdagen - barfota. Både skor och kängor hade åkt av och när jag försökte ta på henne dem igen illvrålade hon med full kraft. Givetvis hände det mitt i stan och gissa om vi fick sura blickar från folk på gatorna. Jag såg hur mammor med sina små bebisar nerbäddade i åkpåsar förfasade sej över vilken usel mamma jag var. "Vänta bara, tänkte jag, era små blir också 2 år en dag!"

    Även detta var en dag då vädret tillät henne att envist åka barfota en stund innan hon själv kom på att det vore nog skönare med skorna på igen! Men det vete tusan om jag inte hade låtit henne frysa en stund även i minusgrader!
  • Southern Belle
    puma82 skrev 2008-11-13 20:31:45 följande:
    Vår tös är 1,8 och är redan igång. Varat i någon vecka nu och i morse blev det skrik på kvällen med, TOTAL vägrade blöja.

    Kanske är helt ute och cyklar nu, men känns osm dte skulle vara skönare om hon kunde utrycka sig i ord när hon blir så arg. Här SKRIKS och SKRIKS och SKRIKS det bara. Oavsett vad det handlar om. När allt rä som hon vill är hon världens gulligaste och pratar på som bara den. 

    Stolt som attan då hon sa till om att kissa Tetten (toaletten) idag då vi åt. Men då vi köpt en ring åt henne så blev det bråk om att hon hela tiden skulle ifrån matbordet för att klättra upp på toaletten. Vilket hon ännu inte kan själv, hon hamnar ju i den.

    KRAMAR TILL ALLA DÄR UTE SOM HAR GOA GULLIGA UNDERBARA små MONSTER för de är ju också helt enkelt de bästa vi har :D
    Du har säkert helt rätt! Det sägs ju att barn som lär sej att kommunicera med tecken inte alls får lika jobbiga trotsperioder som sina jämnåriga kamrater som inte kan göra sej förstådda. Låter rimligt!
  • Southern Belle
    skruttis11 skrev 2008-11-13 23:06:31 följande:
    Nu e jag riktigt stolt över min son Han somna utan nappen
    Grattis! Min tjej säger ofta att hon ska sluta med napp. Hon är ju stor nu! Men sen när det är läggdags glömmer hon vad hon sa tidigare på dan. Varje gång...
  • Southern Belle
    skruttis11 skrev 2008-11-13 23:26:33 följande:
    hhehe ja men så har de vart här, men idag  har han bitit hålm i sin tutte så då s jag att de var farligt å hakunde få den i halsen   sne gick de bra, får  se om de håller i sig åxå
    Ah! Tack för tipset! *letar efter saxen*
Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp