Inlägg från: Angelx |Visa alla inlägg
  • Angelx

    Mia-Sanningen om gömda

    Barkbam skrev 2008-11-06 14:02:46 följande:
    Jag har många tankar kring din fråga, och även påståenden om varför, men jag vill avböja med att svara tills att boken kommit ut. Jag är nämligen övertygad om att det kommer bli svårt för media att undvika frågorna, som per automatik ligger i agendan, efter att boken finns i hyllorna hos bokhandlarna.
    Okej, tack iaf för att du svarade
  • Angelx
    Barkbam skrev 2008-11-07 10:49:21 följande:
    Det verkar som att folk tror att MA har en personlig vendetta. Anledningen till att MA skrev boken, är samma anledning som när Janne Josefsson får tips till Uppdrag granskning. När han tog tag i ICA:s köttfärskandal och lade upp den till allmän beskådan.Människor från Mia Eriksson sida, och från Osama sida, bad Monica Antonsson, som är journalist att ta fram en spade och bli grävande journalist. Dessa människor har under alla år försökt att bli hörda. Men inte lyssnade på. Nu lyssnade Monica.På Uppdrags gransknings redaktion finns ett flertal journalister som gräver, Monica Antonsson har mer eller mindre arbetat ensam, och då tar det tid för att få fram fakta.När det gäller straff för olika brott, är det inte lika inför domstol vad än folk säger. Min mosters exman, spanjor, mördade henne 1968 i Göteborg, jag var tolv år och min moster vr 28 år och mamma till två barn. Ett av barnen var hans, vilket bortadopterades till en familj, som vi aldrig fick veta vilka de var, av rädsla för hämnd. Detta är en lång historia, och den kommer kanske ut i bokform, som en del av mitt liv, om några år. Men i vilket fall som helst fick mördaren inget straff alls, utan enbart utvisning tillbaka till Spanien. Vi var inte med i EU på den tiden. Min mosters första son, som INTE var mördarens son hade, innan mordet kidnappats till mördarens föräldrar. Detta i ett försök att locka min moster till Spanien. Men hon vågade inte åka, utan försökte febrilt på annat sätt få tillbaka sonen. Ja, myndigheterna stod inte direkt i kö för att hjälpa oss, om jag ska uttrycka mig milt.Min kusin, tvingades leva under samma tak som sin mammas mördare ( han visste inget,mer än att mamma var död)i sju långa år. Han togs till Spanien när han var åtta år. Inte förrän han var drygt sexton år lyckades vi få ut honom. Detta är en liten del av min tragiska familj.Därför blir jag så förbannad på alla som hela tiden tjatar om att Monica Antonsson vill tjäna pengar på andras olycka. Varför kan ni inte se det omvända? Tänk om Liza Marklund visste mer om sanningen om Mia Eriksson, än vad hon vill erkänna för att hon visste att detta skulle bli en klirr i kassan story? Tänk om det är så att Monicas bok är sann! Bara tänk! När jag har läst den återkommer jag med fler inlägg.
    Alla känner vi media och vet vad dom sysslar med så säkert du som jag vet att om de kan komma över smaskiga nyheter blir dom naturligtvis jätteglada. Jag har skrivit det tidigare i tråden men gör det än en gång.

    Låt säga nu att Mia har betett sig så illa och varit så taskig mot sin son "daniel", sina föräldrar, vänner och bekanta, Varför har dom tigit i så här många år? Då skriver du för att ingen vill lyssna på dom....
    Tror inte att media hade nekat till att höra Daniels historia om vilken elak mamma han har, att hon skrivit en bok med en massa lögner i mm mm. Tror att det smäller ganska högt i media världen faktiskt, det är ju helt klart smaskiga nyheter.

    Så nä jag tror inte riktigt på detta faktiskt, tycker det är konstigt att MA ska behöva lägga sig i detta och jag tror inte att hon är den enda som lyssnar. Men man har kanske vänt sig till fel personer om man ens gjort det.

    Du är till 100% säker på att det MA säger är sant men hur kan du vara så säker på det?
    I mina ögon ljuger hon precis lika mycket som Mia och Liza, man kan väl inte veta förrän dessa ställs mot väggen.

    Bara för att man har en blogg innebär inte det att allt man skriver där är sanning.

    Vi märker klart och tydligt att du gärna gör reklam för MA bok och att vi får våra frågor besvarade i den boken MEN det är ju trots allt hennes sida av myntet.
  • Angelx
    Barkbam skrev 2008-11-07 19:49:49 följande:
    Nej, det gör jag inte, för jag vet inte vad som är falskt eller sant i Mias historier Gömda och Asyl, men jag är hoppfull om att kanske få veta sanningen.
    Vem ska avslöja sanningen för dig?

    Ord kommer ju att stå mot ord såvida inte MA är en fluga som suttit i fönstret och tittat på......
  • Angelx
    Thalis skrev 2008-11-07 20:34:45 följande:
    Nu är det faktiskt så att Osama är oskyldig!!Det var Mia som sprang in i hans knytnäve,så det är enbart hennes fel!*Ironi*
    Ha ha ja just det
  • Angelx
    NovJenny skrev 2008-11-07 21:18:50 följande:
    Håller med dig i mycket du skriver. Dock tycker jag det är tråkigt när tråden har blivit en "hacka och skämta om de som tror Mia ljuger" tråd...Ingen vet vad som hände, inget vet om något och kommer inte få veta efter denna bok heller.Men kan man inte få spekulera och diskutera utan att folk ska börja fightas om vem som har rätt här? Visst har alla olika åsikter men tycker det är trist när man börjar köra med ironi mot de andra som diskuterar... Och som inte tycker samma som en själv då.MA skriver även att Mia slagit osama, men det är väl som vanligt. Alltid värre när mannen slår.Tycker ni Mia gjorde rätt som tog hans barn ifrån honom (eller barnet från sin pappa) för att de slagits ett par ggr, enligt denna bok?Enligt Mia och Lizas bok har jag full förståelse såklart!!
    Klart att var och en ska få tycka vad den vill...absolut.

    Klart att Mia gjorde rätt då hon tog sina barn från honom, barn ska inte behöva bli vittne till misshandel oavsett.

    För att spekulera vidare lite kan man ju undrar varför Osama och dottern inte har någon kontakt idag? Om det nu är så att han aldrig varit ett hot mot dottern(enligt vissa)varför tar hon inte upp kontakten med sin pappa då? När hon hade det jättesvårt, varför kontaktade hon inte sin pappa då? För om någon så måste ju hon verkligen veta varför!

    Lite mer att spekulera i kanske, vad anser ni?
  • Angelx

    Till Monica!

    Vad du gör med din blogg är helt upp till dig själv men som någon skrev tidigare så kan det bli lite rörigt att läsa och förstå när du plockar bort inlägg osv....men det är helt upp till dig.

    Jag har valt att stanna kvar här i tråden och ställa mina frågor eftersom jag anser att bloggen är din och att i jämförelse så är den väldigt anti mot Mia och Liza, vilket jag inte kan stödja förrän jag har bevisats motsatsen, än en gång kan inte du bevisa den motsatsen för vem vet vad du skriver i din bok, du säger att det är för att de nära och kära ska få sina röster hörda.........men de hade de kunnat få på ett annat sätt. Du kanske överdriver lika mycket som Mia och Lisa? Nu säger jag inte att det är så för i denna historien är det mycket som är väldigt konstigt och oklart....Vill du får du gärna läsa igenom mitt tidigare inlägg som jag tycker är ganska tänkvärt...alltså den om deras dotter. Kul om du ville kommentera den.........

  • Angelx
    Barkbam skrev 2008-11-08 10:17:00 följande:
    Egentligen är det en person, som glöms bort i det här sammanhanget och det är Elisabeth Hermon, som drev stiftelsen Trossen. Det var där Mia sökte skydd för sig och sin familj. I Elisabeth Hermons bok, är som jag ser det, starten av hela historien med Mia.
    Är det också en som Mia har talat osanning om?

    Jag har inte läst hennes bok utan bara läst något om att hon skulle ha probem med droger?
  • Angelx

    En liten funderare till........Varför försöker Osama inte själv leta upp sin dotter? Han har väl inga problem att komma in i USA där hon troligtvis befinner sig, USA är ju i och för sig stort men trägen vinner ju alltid så jag förstår inte att man som Pappa kan låta bli att försöka hitta sin dotter, förstår ni?

  • Angelx

    Har varit inne på bloggen och läst lite (MA:s blogg alltså).

    Blev lite konfundersam över hur vissa uttalar sig faktiskt precis som folk på bloggen skriver....där stå bla. att det finns någon som skriver här i tråden ,att den person ger hela sanningen!!!! Troligtvis de inläggen med att osama är oskyldig mm, jag vet inte bara spekulationer som sagt.

    MEN vi här på FL vet inte sanningen och det gör knappast Monika heller, hon har väl inte varit med mia och osama heller? Hon har fått sina uppgifter genom att troligtvis prata med osama dvs. hans version....naturligtvis så stämmer den då enligt henne.

    Man måste förstå att allt detta är bara spekulationer och det som du monika skriver i din blogg är detsamma för oss som inget vet men det är en sak du har väldigt svårt att få in.
    Det är lite smutskastning det som skivs samt att du inte förstår att vi inte vill och kan ta ställning till det du skriver.

    Tyvärr har du gjort ett misstag när du smutskastar, det har gjort dig otrovärd, du är inte neutal i det du skriver och som du påstår att du inte tar parti för Osama det kan man läsa klart och tydligt att du gör.
    Du verkar inte ha ett dugg förståelse för Mia att det hon gått igenom med misshandel osv, det struntar du i. Du skriver också att barn och kvinnor inte ska behöva hållas gömda. Nu är det så att det måste dom för samhället är inte konstruerat för dessa människor, det finns många brister inom det fortfarande och det är inget man kan vända på idag, tyvärr. Jag håller med dig i det ämnet faktiskt men som sagt så är det så idag - man måste vara realistisk och se verkligheten. Tyvärr är den hemsk för vissa men man kan inte blunda för den iaf.

    Jag försår också varför du plockar bort vissa inlägg det hade jag också gjort om jag varit i din situation, det bästa är kanske ändå att inte diskutera detta innan alla bevis lagts fram och personerna ställs mot väggen för det ska bli mig ett sant nöje att få höra alla versioner den dagen det händer. Det är fel att smutskasta människor som inte är närvarande och kan försvara sig, det borde väl du ha erfarenheten av, ellerhur?

    Man måste få lov att ifrågasätta saker och ting och för den sakens skull innebär det inte att man valt sida.

    Egentligen så tycker jag att detta är en sak mellan MIA, hennes VÄNNER och ANHÖRIGA, det har egentligen ingen annan med att göra. Om det nu visar sig att Mia ljugit om allt som står i böckerna är det mycket illa för hennes del och visar det motsatsen är det precis samma sak!

    Än en gång Monika, det du skriver i din blogg visar inte sanningen för oss läsare, ta till dig det så har du kanske lite bättre förståelse för varför vissa här inne skriver som dom gör

  • Angelx
    Zemcia skrev 2008-11-08 12:02:23 följande:
    Ok, hur många såna här fall har du haft i din närhet mer än vad du läst om i böcker? Än en gång ett typexempel på ett anklagas för misshandel-fall. Han är rädd att hon kommer dra igen eller att hon kommer ringa den amerikanska snuten på honom.Kämpa för sin dotter? Vilken dotter, de känner inte varandra? Hur hade dottern reagerat om han bara stövla in i hennes liv?
    Spela det någon roll hur många sådana här fall jag har i min närhet??

    Jag vet vad jag hade gjort om jag blivir oskyldigt anklagad för någonting det är en sak som är säker.....Tror att även dottern känner innerst inne vad som är rätt och fel.

    Vad har Osama att förlora egentligen?

    Eftersom han vill ha kontakt med henne varför försöker han inte det, har han försökt? Det är bara spekulationer naturligtvis men om man nu så väldigt gärna vill något vad har man då att förlora?
Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda