• taksi

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Bruden1:
    jag tyckte inte att det gjorde så farligt ont faktiskt. Fast nog var det ju obehagligt. Men för min del så har jag ju vare sig sprickor, hemorroider eller inflammation i ändtarmen, så...
    -------------------------
    Nu har jag inte läst här på hundra år känns det som! Var dunderförkyld i tre veckor (två förkylnignar i rad) och orkade inte alls sitta och surfa då. I alla fall inte på n ågot koncentrerat sätt, möjligen köra lite meningslösa spel. Magen har som vanligt pajat pga förkylningarna men är samtidigt hyfsat lugn om man jämför med i somras och tidigare under hösten.
    Jag har upptäckt att jag inte heller tål låglaktosmjölk även om jag inte reagerar lika häftigt mot den. Ska testa laktosfri nu också, men tycker det smakar så illa. Man kanske vänjer sig?

    Jag har fortfarande inte fått något svar på min tunntarmsröntgen vilket jag ser som ett tecken på att allt måste ha sett bra ut. Hoppas i alla fall på det.

    Har sett att det verkligen är många som mått dåligt, haft det kämpigt och har operationer framför sig osv. Med risk att vara opersonlig så vill jag heja fram er alla och skicka stärkande tankar till er som behöver det!

  • taksi

    Vinterkräks går inte att vaccinera sig emot vad jag vet? Annars ställer jag mig först i kön! Jag har förresten vaccinerat mig mot vanliga influensan idag. Blir faktiskt helt sänkt av vanliga förkylningar och magen pajar av det med, så har ingen lust med influensa.

    Brukar ni få magkrasch av förkylningar och annat småskräp?

  • taksi

    Drömmerdrömmar:
    jag köpte hem en stark juice som innehåll grönsaker och ingefära. Den varvade jag phosphoralen med för att kunna få ner den. Samtidigt tyckte jag nog inte att den var sååå farligt hemsk. Det är ju rätt lite. Jobbigare efter att man druckit den.

    bcsvensk:
    kul att ni fick ett bra bemötande och remiss direkt!

  • taksi

    drömmerdrömmar:
    ja, visst är det frustrerande att inte veta vad som är fel och inte få någon hjälp! Samtidigt tänker jag att det ju är bättre när dom inget hittar på så sätt att om man nu inte har cancer, bölder, sår eller inflammationer så innebär det ju en minskad risk för vissa typer av framtida magproblem. Äsch, jag vet inte! Hur som helst så hoppas jag att dom kommer att kunna hjälpa dig bättre efter undersökningen!

  • taksi
    Drömmerdrömmar skrev 2008-12-06 13:22:21 följande:
    Mmm det enda jag VET med mig själv är ju att NÅGOT ÄR FEL, något är inte som det ska... gör så sjukt ont på vissa punkter i magen och ibland blåser den upp sig som en ballong (verkligen) och gör såå ont. växlande diare (attacker) och hård, en gång (ett skov) för 2, 3 veckor sen massor blod i avföring och riktiga krampattacker... hmmdem borde röntga hela magen också tycker jag? kan man inte det eller? alltså lägga ett skynka över magen o ta ett kort? eller hur det nu går till... åka in i en sån där maskin o ta kort?så dem ser alla organ osv i magen
    Jag röntgade tunntarmen för några veckor sedan, det gör man med hjälp av sond och kontrastvätska som sprutas rakt ner i tarmarna + att dom släpper in luft genom sonden (som dom stoppar ner genom näsan). Jag vet också att det är något fel på min mage, men verkar inte få några svar. Har ocskå haft blodiga diarréer men det var senast i somras förutom nu i höstas efter min phosphoralbehandling. Gissar på att jag snart får en ibs-diagnos och får veta att det inte finns något de kan hjälpa mig med...
    ------------
    Klimpen:
    STOR varm kram till dig! Fy så tråkigt att ni fick avboka resan. Hoppas att ni fyller veckan med massor av fin tid tillsammans i alla fall.
  • taksi

    För mig lugnade magen ner sig igen efter 6 månader. Nu går jag inte längre ner i vikt och jag har oftare perioder med mer normal mage än riktigt dålig. Fick ingen hjälp alls utan det var efter två månader med skonkost som det började vända långsamt.

  • taksi

    Bruden1:
    ingen aning, men eftersom dom inte hittat något annat än gissar jag att jag kommer att få den diagnosen, ibs alltså. Dom sa i alla fall att dom skulle se ev. crohns på tunntarmsröntgen och jag har inte hört något efter undresökningen än (så jag gissar att allt såg bra ut). Anledningen till att dom misstänkte crohns från början var dels väldigt blodiga diarréer i somras några dagar i rad, att jag gick ner i vikt, att jag hade feber och att jag har smärtor längst ner på höger sida (där crohns oftast brukar börja i slutet av tunntarmen).

  • taksi

    Just det, jag brukade gå på toa ca 5-20 gånger per dag då 5 var riktigt bra dagar och kring 7-8 normaldagen och 10-20 var dom allra sämsta dagarna. Nu kan händer det fortfarande att jag får gå en så där 7-8 gånger per dag, men jag är inte lika lös i magen och det är inte lika ofta så akut som förut. Så jag känner ändå en lättnad!

    Inga av mina blodprover, avföringsprover eller undersökningar har hittills visat något konkret. Det är därför som jag antar att jag kommer att få en ibs-diagnos snart.

  • taksi

    Bruden1:
    Alltså det dom har gjort för att konstatera att det inte är UC (som jag aldrig själv misstänkt heller) är rektoskopi och sigmoideoskopi. Dessa undersökningar visade att jag inte har någon inflammation i ändtarmen eller tjocktarmen. Sedan har dom ju tagit avföringsprover och blodprover, som samtliga var normala. Nu senast har dom tagit tunntarmsröntgen coh vad jag förstod så skulle den visa om jag skulle haft crohns. Fast jag är inte säker, det var i alla fall så jag uppfattade läkaren. Har inte fått svar än på röntgen och gissar att det beror på att inget var fel. Ska ta och ringa läkaren i nästa vecka om jag bara kommer ihåg...

  • taksi

    drömmerdrömmar:
    tänk på att det är viktigt att vätskan innehåller salt och/eller socker, alltså att det är buljong eller saft.
    Jag tipsar igen också om att köpa juice med ingefära i som har stark smak så att du kan ta en juicepaus efter ett halvt glas phosphoral om det behövs. Jag tyckte det gick bättre än jag nånsin hade kunnat tänka mig, i alla fall med första glaset innan jag tänkte på vad som blir effekten av att man dricker det...

Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!