• taksi

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Drömmerdrömmar skrev 2008-12-13 22:10:06 följande:
    Hmm såklart var vi ju o handla förut men köpte ju ingen sån juice.. men kanske kan blanda iordning stark saft eller nåt.. jaha salt eller/och socker.. men vanligt vatten måste man få dricka också? kommer dö om jag bara får dricka saft och nyponsoppa hehe.. hade ingen aning om det där med söt eller salt!!vad blir effekten? alltså blir det som när man tar en microlax (laxering i ändtarm) att man får världens magknip o sen vattendiarre.. eller har man bara diarren?
    Ja, du får dricka vanligt vatten också, men det är viktigt för själva tarmrensningen och för din kropp att du får i dig salter och socker under tiden. Annars får du ju rejäl vätskebrist och jag fattade det också som att tarmen inte jobbar med bara vanligt vatten utan att det behövdes buljong eller saft för det, men det kan vara så att jag fattat fel...
    Jag fick världens knip i magen och svårt att hinna till toan. Jag hade en tjock binda hela dagen för säkerhets skull, men som tur var hann jag alltid tack vare att jag hade toadörren öppen och lyset tänt hela tiden.

    Tänk på att smörja med fet salva, t ex vaselin eller idomin, så att du inte får så mycket sår och svid runt ändtarmsöppningen. Jag fick också i efterhand tipset att man kunde ha använt tvättservetter eller vad dom heter (såna som man har till bebisar) istället för toapapper just för att minska risken för att svida sönder hela huden.
  • taksi

    dalkulla och 68:an: stor kram! Vad jobbigt att ni har så ont just nu, det är ju så frustrerande för man kan ju liksom inte heller ändra ställning så att den onda magen avlastas.

    Jenny F:
    vilket tråkigt besked med diabetesen! Förstår att du känner dig chockad och att det blir väldigt jobbigt just nu. Får du någon hjälp att hantera det här och hur påverkar det din smärtrehab?

  • taksi

    Lilla N:
    *vinkar* vad kul att du kände att du kunde jobba så länge trots mageländet. Man blir lite härdad och jag har inte längre toaskräck på jobbet kan jag säga. Jag är också inne i en period då jag ränner hela tiden, idag hann jag också med ungefär samma antal toabesök på jobbet som du, man blir ju bara sååå trött!
    Jag har berättat för hela arbetsgruppen om min krånglande mage. Dels utifrån att jag vill att dom ska förstå att jag kan rusa iväg från möten mitt i alltihopa, eller för den delen att jag vissa dagar är väldigt trött och sliten pga magen, och dels eftersom vi brukar ha gemensamt fika som jag inte deltar i sedan jag började jobba i höstas. Alltså jag kan väl ibland vara med och titta när dom andra fikar, men jag är inte med och köper in eller äter eller så. Och då föredrar jag att dom förstår varför och inte går omkring och spekulerar för sig själva.

    Fru U:
    vad bra att du fått en så fin läkarkontakt! Väldigt intressant att läsa vad du skriver om smärtan också och hur hon såg på det hela och att hon tog din smärta på allvar och faktiskt ville hjälpa dig!


    Bruden1:


    jag var också lite nervös inför min sigmoideoskopi, men det var ingen fara alls. Jag skulle ta min medicin två timmar innan och hade en 45 minuters resa dit. Det gick jättebra! Fast jag hade ju fått rensa rejält med phosphoral sedan kvällen innan också av nån konstig anledning. Verkar ingen annan behöva när dom gör sigmoideoskopi.


    Jag tyckte att undersökningen gjorde rejält ont när dom skulle ta sig förbi vissa ställen i tarmen där det var mycket böj och det är det ju just i den delen där dom tittar med sigmoideoskopin. Men läkaren tar det lugn, lyssnar in och jag hade en sjuksköterska som höll mig i handen och stöttade när det kändes jobbigast. För min del (och jag ska tillägga att jag inte har några sprickor, sår eller inflammationer i ändtarm eller tjocktarm) så gjorde det inte ont särskit länge utan det gick ju över snabbt under undersökningen gång. Alltså för mig, jag vet ju itne hur andra här har upplevt det.

  • taksi

    dalkulla och patrik:
    fy sjutton jag blir ju nästan chockad av hur otroligt dåligt bemötta ni blivit av sjukvården! Ärligt talat lite rädd också, för jag har inte fattat att det kan gå till så här. Skickar några extra stora kramar till er två och hoppas att ni ska få bättre vård på era olika håll framöver!

  • taksi

    Hej, jag behöver er hjälp!
    Nu är magen riktigt trasslig, springer på toa som glesast en gång i timmen och ofta varje kvart. På söndag ska vi göra en lång bilresa (ungefär 8 timmar) och jag oroar mig väldigt mycket! Finns det någon sorts medicin man kan ta som stoppar upp detta eviga toakutande? I så fall vilken kan ni rekommendera och finns de som receptfria? Jag har inte fått någon information om att jag skulle kunna få hjälp med mediciner från läkaren men hoppas ändå att det kanske kan finnas nåt?!

  • taksi

    Tack snälla för tipset!! Jag går till Apoteket och köper imorgon ohc hoppas att klara bilresan och julen bra.

  • taksi

    Bruden1:
    jag har troligen ibs och jag är inte enligt testen laktosintolernat, det är bara det att min mage verkligen inte tål laktos.
    När du berättar låter ju din mage rätt okej ändå förutom att du hade ett lite högre inflammationsvärde och att den är lös ibland? Vad jag vet kan det förekomma inflammationer även vid ibs även om det inte är en inflammatorisk sjukdom. Jag brukar själv få feber, ledvärk och magsmärtor när det är som värst ställt med magen. Ingen läkare har sagt än vad det är för fel på min mage förutom just att dom itne kan se någon crohns eller uc...

  • taksi

    Bruden1:
    jag har fått göra rektoskopi, sigmoideoskopi och tunntarmsröntgen + så klart blodprover och avföringsproverna. Tunntarmsröntgen, sigmoideoskopin och resultatet av proverna dom tog från s-skopin såg bra ut och då är det alltså inte uc eller crohns.

    Precis som Maddisen80 så är jag också känslig för gluten, eller om det nu mest är väldigt mjölrik mat som bröd, pannkaka och sånt. Alltså förutom laktos.

    Jag håller för övrigt med Lilla N om att det nog skulle vara väldigt bra för dig att få undersökningarna gjorda för att slippa oroa dig. Och så håller jag tummarna för att du ska få bra resultat av de prover som togs under din senaste undersökning!

  • taksi
    Bruden1 skrev 2009-01-31 10:12:48 följande:
    crex: du har IBS va?
    Vet inte, det enda läkaren sa var att dom inte sett crohns eller uc eller annan inflammatorisk kronisk sjukdom. Han sa något om att det är ett funktionsfel med tarmen och jag vet inte om han menade ibs med det.
  • taksi

    Jenny F:
    Skönt att du är piggare och tråkigt att det för med sig viktnedgång igen! Usch känner igen mig i dina tankar att man inte ska få göra något eftersom kroppen strejkar då (fast för mig är det ju då ryggproblemen som ställer till det) och det blir ju så himla uppgivet att känna så!
    Såg att du känner dig tveksam inför operationen igen och måste säga att jag tycker att det var väldigt respektlöst av din läkare att svara så som han gjorde när du frågade om operationen. Fortsätt att fråga och kräv att få bli bemött på ett seriöst sätt och att de tar dina frågor på allvar!

  • taksi

    jennyF: usch, så tråkigt när det blir så där! Det är ju också extra viktigt att få känna sig lyssnad på och respekterad när man av förklarliga skäl är rädd inför en operation som du.

    jost: hoppas att du mår bättre och att du kan få bra hjälp från din läkare imorgon eller mer akut ikväll om det behövs!
    Jag ska förresten försöka ta till mig det du hade hört om att hur man skulle kunna leva bättre och försöka leva så nära som att jag är frisk som bara går. Tycker det är ursvårt och känner mig sviken av kroppen och mig själv också litegrann. Men det vore bra för mig att i alla fall ha det tänket!

  • taksi

    Ninde:
    stort lycka till med inskrivningen imorgon och operationen på fredag! (om jag nu hängt med rätt ) Håller tummarna för att det ska gå jättebra!

  • taksi

    Min Engla:
    å, vad frustrerande att åka på influensan precis när du skulle opereras efter all laddning och allt! Hoppas att du kan ladda om och att du kryar på dig snabbt nu!

    ninde:
    aha, det är på onsdag det är dags, då har du några dagar på dig. Skönt att det känns bra med stomipåsen som du fått låna hem. Förstår att känslorna åker berg- och dalbana... Lycka till på onsdag, jag håller tummarna och tänker lite extra på dig då istället för imorgon då.
    -----------------------------
    Någon här som brukar tappa hår när ni är dåliga? Jag har visserligen bara funktionellt tarmfel (ev. ibs?), så jag kanske itne ska fråga här (?) men jag undrar så mycket om det där med att jag tappar tovor med hår och att mina kollegor till och med kommenterar och tar upp hår efter mig när jag reser mig kan ha att göra med att magen varit i dåligt skick sedan mitten av december? Nu är det visserligen inte lika illa som i somras, men jag går ner i vikt igen och är riktigt trött av det i alla fall, så jag tänkte att det kanske kan hänga ihop???

  • taksi

    JennyF och Grådis:
    tack för era svar!  Jag har ju varit dålig sen i mars förra året, men värst mellan april-augusti. Sedan blev jag sakta, sakta bättre och i november kände jag mig nästan som en normal människa. Så blev det bakslag igen i december och fortfarande. Funderar på att börja med vitaminer nu och det är något jag tänkt på länge pga magen, men har liksom inte kommit till skott. Förhoppningsvis har jag bara ett mindre bakslag nu eftersom det är bättre än i somras/höstas och då kanske det bara är så att håravfallet inte hunnit stabilisera sig än och sluta upp. När jag tänker på saken så har jag nog fällt väldigt mycket hår ända sedan i november, så det kan ju vara det där med att jag fick näringsbrist under sommaren/tidiga hösten och att håret började rasa av sedan först när det hade börjat bli bättre.

  • taksi

    Jenny F:
    härligt att du åkte skidor! Hur mår du nu i efterhand?


    grådis:


    å, växthusfixande redan? Jag funderar på att bygga ett minilåtsasväxthus av en lagerhylla och byggplast i sommar. Väldigt avancerat. Men det skulle vara kul att ha några tomatplantor eller gurka.


    lnl002:
    ...och jag har alltid varit sämst på våren/sommaren.
  • taksi

    Ninde: skönt att operationen gått bra och att du lärt dig stomin redan. Trist med ryggmärgsbedövningen och skönt att du ändå är så smärtfri.

    nalla: håller tummarna!

    mammasknodd: jag körde kamomillte i somras. Hoppas att magen håller sig i form nu!

Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!