Inlägg från: Starkast |Visa alla inlägg
  • Starkast

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Rätt

    Jag som trodde det skulle ta lite tid att lista ut
    Men du är antagligen mycket smartare än jag

  • Starkast

    Nindë Amandil:
    Tyvärr är det ofta så det fungerar. Tyvärr. Men när är din kirurg tillbaka då? Är han bara julledig eller en längre ledighet? För februari låter ju jättelångt borta.

    Fru U:
    Ja då var det ju lika logiskt för dig

    Jag blev lite förvånad faktiskt....
    På fm. ringde de ju och jag skulle in till sjukhuset idag eller imorgon och få dropp. Sen ringde de tillbaka och sa att det tyvärr var fullt på avd. så ingen planerad vård fick plats. Men när jag gått ner 2kg till skulle jag åka till akuten och då få en plats därifrån??
    Om jag "tjatat" in mig på sjukhus hade jag förstått bättre, men det är ju deras egen idé lixom.
    Det är inte mycket man fattar faktiskt. Min man sa att jag kan ta mitt lavemang och gå på toan då det var ett tag sen sist, för då är de 2kg borta redan ikväll.

  • Starkast

    Det låter konstigt att inget vet hur länge kirurgen är ledig. Låter nästan som att han är sjuk själv eller att något allvarligare inträffat, för man ansöker ju om ledighet, får den beviljad och är borta från jobbet en viss tid.

    Kan du inte be om en annan kirurg? Det fungerar ju inte att bara vänta o vänta utan att veta hur länge kirurgen är borta från jobbet när man är så dålig som du är nu.

  • Starkast

    Jo det gör de. Vilket innebär november,december,januari.

    Så ring till kirurgen och säg att du vill utlösa vårdgarantin! Antingen får de eld i baken att skynda på, i annat fall måste de skriva en annan remiss.

  • Starkast

    Vårdgarantin gäller från den dag det bestäms att remissen ska skrivas.

    Första 90 dagarna är att få komma till en bedömning hos specialist. Sen ytterligare 90dagar till behandling/åtgärd.

    Eftersom det för din del redan är beslutat om operation och att det är den tiden som du väntar på, är det 90 dagar från den dagen det bestämdes att du skulle hamna på op-väntelista. hurvida kirurgen bedömt remissen eller inte är i detta fall ointressant, då det är dagen det bestämdes vårdgarantin börjar ticka.

  • Starkast

    En vanlig missuppfattning, även hos vårdpersonal, är att vårdgarantin börjar när remissen skrivit eller har kommit fram. Men läser man står det tydligt att den börjar den dag beslutet tagits - även om det tar ytterligare ett par veckor innan remissen skrivs, om den kommer bort eller nåt annat.

  • Starkast

    Det är kirurgen som bedömer vilken prioritet remissen har. Om du får förtur eller hamnar på den vanliga väntelistan.

  • Starkast

    kirurger o gastroenterologer brukar ha ett bra sammarbete är min uppfattning. Säkert har dina doktorer pratat med varandra redan och har samma uppfattning. Men sen beror det ju helt på vad det finns för annan kirurgi i köerna hur kirurgen kan prioritera. I vårt landsting är det väldigt många cancerpatienter i kön som måste prioriteras framför allt annat. Jag står ju i op-kön och fick höra av kirurgen att det blir min tur direkt efter att de kommit ifall i cancerkön. Det får man ju förstå, för oss "tarmisar" går ju att hålla liv i på annat sätt i de flesta fall så att säga om det börjar bli farligt.

    Går du fortfarande ner lika mycket i vikt? Vad väger du? Håller någon koll på din vikt?

  • Starkast

    Det här med vikten är jättesvårt. Jag hade också en hel del kg att dras med efter 2,5 täta graviditeter. Jag gick ner i snabb takt, men det var inget som ansågs hälsofarligt. Försökte förklara flera gånger att jag gärna gick ner i vikt, men inte på det sätter. Efter ytterligare ett par år när jag var mer normalviktig började jag tjata om att få hjälp innan det gick förlångt och jag blev underviktig. Idag väger jag 43kg, är underviktig och först nu börjar de reagera. Jag orkar inte kämpa längre, men försöker förklara att jag mår på exakt samma sätt och vikten går ner på exakt samma sätt som hela tiden. Men det vill ingen höra på, för med mer vikt är det tydligen ingen fara.

  • Starkast

    Har du någon dietist?
    Den här astounatkosten jag fått nu innehåller ju inga slaggprodukter alls. Det kanske vore nåt för dig nu medans du väntar? Om du bara håller dig till det borde du ju inte behöva springa på toan heller lika mycket? Samt att du får i dig den näringen och kan slippa att rasa så i vikt.

Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!