Inlägg från: Drömmerdrömmar |Visa alla inlägg
  • Drömmerdrömmar

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Mmm minst 3 liter klar vätska ska man dricka imorgon.. jag brukar bara dricka högst ett par glas per dag (för lite), men ett glas i timmen imorgon i tolv timmar ska jag nog klara...
    när man delar upp det så! men är nervös för det där phosporal man ska svälja.. får reda rysningar ju, tänk om det är omöjligt att svälja hmm.

    jag ska göra den 07.45 på måndag morgon!!

    Fru U skrev 2008-12-13 20:21:07 följande:


    Nej, det tror jag inte. Drick ordentligt (precis som vanligt)När på måndag ska du göra den?
  • Drömmerdrömmar

    Hmm såklart var vi ju o handla förut men köpte ju ingen sån juice.. men kanske kan blanda iordning stark saft eller nåt..
    jaha salt eller/och socker.. men vanligt vatten måste man få dricka också? kommer dö om jag bara får dricka saft och nyponsoppa hehe.. hade ingen aning om det där med söt eller salt!!
    vad blir effekten? alltså blir det som när man tar en microlax (laxering i ändtarm) att man får världens magknip o sen vattendiarre.. eller har man bara diarren?


    taksi skrev 2008-12-13 21:31:11 följande:
    drömmerdrömmar: tänk på att det är viktigt att vätskan innehåller salt och/eller socker, alltså att det är buljong eller saft.Jag tipsar igen också om att köpa juice med ingefära i som har stark smak så att du kan ta en juicepaus efter ett halvt glas phosphoral om det behövs. Jag tyckte det gick bättre än jag nånsin hade kunnat tänka mig, i alla fall med första glaset innan jag tänkte på vad som blir effekten av att man dricker det...
  • Drömmerdrömmar

    Grådis och crex: Nu har det gått ca 1½ timme sen jag drack phosporhal jag tyckte inte det var såå hemskt (förmodligen för att jag inbillat mig det allra värsta någonsin, kanske bra att göra det) det tog ju att dricka det alltså, var ju så starksurt.. men VÄRST av allt var ju efteråt mådde sååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå illlllllllllllllllllllllllllllllllllllla herregud vad svårt det var att inte spyyyyyyy! gjorde sånna där kväljningar o fick anstränga mig till tusen för att inte kräkas efteråt! mår fortf jätteilla!!! blev det så för er också? nu har jag börjat oroa mig för dosen ikväll fy fan!!!

    jag är inte vadn att dricka såhär mcyket heller... att dricka vatten m.m sådär.. usch!!!!!

    nu koncentrerarj ag mig på att inte kräkas... har sjukt ont i magen också.. men får kväljingar hela tiden :(!

  • Drömmerdrömmar

    Okej, Har tappat räkningen redan hur många ggr jag fått springa på toan, runt 6 ggr är det, dem två första var inte så jättelöst sen var det bara "vatten"... jag har ingen vaselin eller nåt hemma, så jag använder glidmedel (skrattar lite generat) och en vanlig kroppslotion.. vilket bra tips med våtservetterna! tur att jag har det hemma! (har ju en 6 månaders) har ju både vanligt våtservetter som det står man kan ha till både intimt o till bebisar o på resan m,m + att jag har till min lilla dotter.. då ska jag använda en sån!
    svider redan i/runt ändtarmsöppningen.
    men men det här klarar jag! jag har så ont i magen o världens magknip! hoppas att det kommer gå bra imorrn! lite orolig för när dem ska stoppa in pipen =( men men! och för ikväll!! herregud hur ska jag klara av att inte spy efter allt det där drickandet!! var sååå nära förut... usch!! men jag har inte spytt :)
    det var jättejobbigt att dricka såhär mycket jag är inte van vid det o vatten var ju svinjobbigt.. blä för allt.. :P jag sa till sambon att jag aldrig mer ska dricka haha


    taksi skrev 2008-12-14 11:15:19 följande:
    Ja, du får dricka vanligt vatten också, men det är viktigt för själva tarmrensningen och för din kropp att du får i dig salter och socker under tiden. Annars får du ju rejäl vätskebrist och jag fattade det också som att tarmen inte jobbar med bara vanligt vatten utan att det behövdes buljong eller saft för det, men det kan vara så att jag fattat fel... Jag fick världens knip i magen och svårt att hinna till toan. Jag hade en tjock binda hela dagen för säkerhets skull, men som tur var hann jag alltid tack vare att jag hade toadörren öppen och lyset tänt hela tiden. Tänk på att smörja med fet salva, t ex vaselin eller idomin, så att du inte får så mycket sår och svid runt ändtarmsöppningen. Jag fick också i efterhand tipset att man kunde ha använt tvättservetter eller vad dom heter (såna som man har till bebisar) istället för toapapper just för att minska risken för att svida sönder hela huden.
  • Drömmerdrömmar

    det står att man får äta klar soppa"

    vad innebär det? håller på o svälter ihjäl :( bara massa äcklig dryck..

  • Drömmerdrömmar

    det står att man får äta klar soppa"

    vad innebär det??? håller på o svälter ihjäl :( bara massa äcklig dryck..

    i papprerna jag fick står det att man inte ska använda smycken och parfym under undersökningen, hur är det med deodorant? / smink?

  • Drömmerdrömmar

    tack för svar!!

    mm försöker vara duktig ;) men sitter bara o tänker på maaaaaaaaaaaaaaaat goooooooooooood maaaaaaaaaaaaaaaat!! får psykrycket o så får jag inte äta förens imorrn!!!

    kraaaam på er

  • Drömmerdrömmar

    Uppdatering:

    Tjocktarmsröntgen idag..
    - fy vad jobbigt det var och länge hölls det ju på!! usch! men nu är det över iaf.. *puh* försöker andas ut..

    fick ju inga svar idag, han skulle ju skicka svaren till min läkare på vårdcentralen så jag får väl svar om ca nån vecka!
    dem på röntgen vill väl väl varken säga bu eller bä utan låta min läkare prata med mig.

    Eller ni som har gjort den här tjocktarmsröntgen, sa han/hon något till er direkt? :S

  • Drömmerdrömmar

    Usch och fy!! KRYA PÅ DIG! stor kram!


    Mammasknodd skrev 2008-12-15 14:20:34 följande:
    Fairyfloss: Det tar lite tid innan binjurarna kommer igång!Till alla mina goa vänner här i tråden: Krya på er!Nu åker jag in igen på lassarusket! Fick det jag fruktar mest; Vinterkräksjukan! Eller i alla fall magsjuka... Kräkandet och skitandet är över men jag har 41 graders feber så jag måste in... Har så ont i kroppen att jag bara stönar hela tiden! Oj nu kommer taxin!Sköt om er så hörs vi sen!
  • Drömmerdrömmar

    Du har ALL rätt att gnälla!!!
    Det är ju helt sjukt att dem inte OP NU.
    Hade jag varit kirurg hade jag lagt dig på britsen NU!! :)
    Be strong girl!

    Nindë Amandil skrev 2008-12-15 17:45:51 följande:


    Ni skriver på så flitigt här i tråden, minns inte när jag skrev eller vad jag skrev senast.Hursomhelst, hos mig är det ingen förbättring, snarare försämring å jag får ingen op innan jul som det var lovat, remissen har inte kommit nånstans, kirurgen har inte hunnit titta på den, trots att det är "akut" som de säger å har gått över en månad. Kommer alltså få stå ut med helvetet under jul å nyår, å jag tror helt seriöst inte jag orkar. Mamma tröstade mig att man har nån sk 90dagars vårdgaranti... 3 månader?! Det kan jag inte vänta på iallafall, snart öppnar jag magen själv å plockar ut det som behövs. Toalettbesök 15ggr-uppåt varje dag, blod varje gång, smärtor så jag flera gånger svimmat av när jag varit på toa. De ger mig massa järn nu inför op för att jag ska vara så fint skick som möjligt, men jag tror knappast jag kan räknas som det. Ett helt jäkla år har det varit såhär å jag har i princip bönat å bett om op å när jag väl blir lovad innan helgerna så hör jag absolut ingenting. Känns jäkligt trist, ville ju börja nya året frisk :( istället går jag in i det nya året sjuk som aldrig förr.Förlåt att jag bara gnäller, känns som det behövs dock då jag inte har nån annan att prata med som förstår min sits.Har haft en riktigt äcklig känsla vad gäller tarmen i ett par dagar nu, det känns liksom konstigt på ett sätt jag aldrig känt förut å det är ingen bra känsla :( Har dessutom fått nån inflammation i ögat ser det ut som, igår var det helt rött å idag är det helt svullet å blått, ser ut som jag fått en snyting i ansiktet. Jag orkar inte :(
Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!