• Anonym

    fler som kräks på intrum justitsia

    Själv skulle jag ha varit väldigt arg på mig själv om jag hade slarvat så med mina räkningar. Det är ingen annan än jag själv som är ansvarig för min ekonomi och jag skulle aldrig skylla ifrån mig och bli arg på någon annan om jag inte kunde sköta den.

    Sälj bilen, tv'n eller datorn och betala din skuld. Man sover bättre med rent samvete

  • Anonym

    Nr 3-misstaget var ett brott mot avtalet i avbetalningsplanen. Så varför inte bara svälja att du bröt avtalet, stå för det och försök få till ett nytt. Utan att klaga på Intrum som ju faktiskt hållit sin del av avtalet.

  • Anonym

    Tycker inte att det borde vara så svårt för dem att upprätta avbetalningsplanen. Vi gjorde upp en avbetalningsplan med intrum och jag missade en betalning och de avbröt avbetalningsplanen och skickade skulden vidare till kronofogden. Jag ringde då intrum igen och de återupptog avbetalningsplanen om jag satte in kostnaden för kronofogden och den missade betalningen.

  • Anonym

    Soul skrev 2008-12-04 22:01:47 följande:


    Självklart ska man sköta sina räkningar, men jag tycker du blir lite väl hårt dömd här TS. Verkar som att du försöker göra rätt för dig även om du har strulat till det.
    Det som många reagerar på är att hon är förbannad på intrum justitsia, när det är hon själv som gjort fel...

    Felet i sig är lätt hänt.
    Men det är inte intrum justitsia fel.

    Hoppas att det löser sig, och att du inte blir av med elen.
  • Anonym

    Anonym (Ansvar) skrev 2008-12-04 20:58:07 följande:


    Fler än jag som känner för att kräkas på folk som inte kan betala för sitt eget uppehälle?Hur kan man bortförklara det faktum att man inte betalar sina räkningar?
    Att man har ekonomiska svårigheter kanske? alla har det inte gott ställt och många kämpar månad för månad bara för att klara sig en månad till
  • Anonym

    När elen stängs av så får socialen reda på det och hör av sig och frågar om man behöver ekonomisk hjälp vilket man troligen inte är berättigad till då det är tillfälliga högre räkningar och att man troligen haft normal inkomst.. ganska tandlöst. :) De går tillbaka 3 månader och inte 6.

    Hur som helst så har jag avbetalningar hos Intrum och de avbryts inte pga några nya ärenden. Kanske något special.

  • Anonym

    Om du har papper från intrum så finns det loginuppgifter på fakturan som du kan knappa in på www.intrum.se/bliskuldfri

    Där kan du se skulder och du kan även meddela betalning. Fyll i det nu ikväll.

  • Anonym
    Anonym (Hata IJ) skrev 2008-12-05 00:03:06 följande:
    Hej TS! Vi har också haft problem med IJ. Jag var sen med en mobilräkning ifrån 3 då vi fick påminnelsen samma dag den skulle betalas och inte hade fått den ursprungliga räkningen alls! Vi betalade in den samma dag räkningen kom men två dagar fick vi brev ifrån IJ på den räkning. Jag ringde dom och sa att den redan var betald men de skulle ändå ha pengar för att Dom skickat ut en räkning! 161:- skulle dom ha utöver ursprungs räkningen!!! Jag förklarade läget för dem, att jag inte fått räkningen, hur jag betalade samma dag jag fick påminnelsen (vilket var samma dag som förfallodatum) och att jag sen ÄNDÅ fick räkning från dom. De sa "ja men de är inte vårt problem, du får ta upp det med 3" Ringer 3 och förklarar och tjejen där säger "det är inte vårt problem, de får du ta upp med IJ det är ju dom som vill ha pengar, vi har ju fått våra" Så... det var bara till att betala och se glad ut! Inte så mycket pengar, visst, men pengar de inte skulle ha!!!
    Jo. Pengar de skulle ha. Inkassoavgift och ränta. Det finns reglerat i lag.
    Betalar man inte i tid så är det vad som händer.
    Det är du som konsument som är skyldig att hålla reda på att det du ska betala blir betalt även om någon faktura inte kommit fram.
  • Anonym
    Anonym (Hata IJ) skrev 2008-12-05 00:07:15 följande:
    Jo men fakturan KOM (även om det var i senaste laget) och blev BETALD I TID. 3 fick ju sina pengar men IJ skickade ut räkning iaf. Var god läs.
    Om fakturan kom samma dag som förfallodatum så hade de inte pengarna på kontot samma dag som förfallodatum. Jag har läst.
  • Anonym

    Företagen kan skicka direkt till inkasso (eller till kronofogden om de vill) om fakturorna inte är betalda på förfallodatum. De behöver inte skicka påminnelser men de flesta gör det.

  • Anonym
    Anonym (så ledsen) skrev 2008-12-05 00:18:24 följande:
    Anonym skrev 2008-12-04 23:57:25 följande: Snälla vart hittar jag dom är det referens nr ?
    Det ska stå på papprerna du fått. Vet inte vilket.
    Kolla på det ursprungliga kravet om du har det kvar.
  • Anonym
    Anonym (så ledsen) skrev 2008-12-05 00:21:21 följande:
    Anonym (så ledsen) skrev 2008-12-05 00:18:24 följande: Har grundligt tittat på papret finns ingen sådan info tyvärr. Har ju inga fler paper från dom.
    Det ska finnas. Har inget här själv så jag kan kika men det är på papprerna som uppgifterna finns.. annars ringer du bara imorgon :)
Svar på tråden fler som kräks på intrum justitsia