Inlägg från: Jalapeno |Visa alla inlägg
  • Jalapeno

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    jag köpte lika mkt enfärgat som kaninmönstrat av det skälet. Jättefint tyg.


    Cirrus skrev 2008-12-11 23:18:55 följande:
    är fina men det blir ju uttjatat efter ett tag. Däremot ska du veta att kvaliteten är överlägsen på den trikån i jämförelse med både ugglor, landskap, elefanter osv.
  • Jalapeno

    jag har en känsla av att PIFandet har blivit seriösare nu. För nåt år sen var det en nåldyna eller en mössa och nu är det mest ordentliga plagg och jag har sett flera som sytt mer än en grej till sin pif. eller har jag fel?

  • Jalapeno

    wow! jättesöt!


    Zoffix skrev 2008-12-13 09:40:22 följande:
    Har rockat lucia i velour Glad lucia till allihop!
  • Jalapeno

    jag tror att lindex köpte upp fix


    Småkottarna skrev 2008-12-13 10:22:49 följande:
    Var FIX en del av Lindex även på 70talet eller var det ett fristående märke då? Var det en del av Lindex tycker jag det är okej att de nu gör nya kläder med "jofotex" elefanter, var det inte det är det bara ännu ett bevis på att Lindex designers borde avskedas.
  • Jalapeno

    jag har för övrigt fyndat idag. En fantastisk filt/överkast i mormorsrutor. Perfekt skick. Inte en enda tråd som håller på att släppa och i finaste yllegarn. 220*125. Enl affärsinnehavarinnan var det från en maniskt handarbetande kvinnas dödsbo. allt det oerhörda arbetet för 300 kr. Finns en kvar för 350 kr.

  • Jalapeno

    köp! konsumtion gör dig lycklig
    ännu lyckligare av begagnade grejjer där pengarna går till välgörenhet


    Godingmamma skrev 2008-12-13 15:55:10 följande:
    Jag har också fyndat lite tyg på loppis. Tex svart tyg med klövermönster Och ett retroblommigt flanellpåslakan som nog skall bli en mys-pylle till sonen...När jag var på loppisen gick jag förbi ett gammalt skåp, eller en skänk kanske den räknas som...och nu undrar jag om int den står där och ropar på mig!!?? Vad gör man?? Jag skulle alls inte ha något skåp utan planerade ett klippbord med förvaring under i ett hörn i sovrummet. Men skåpet var ju så fint!! Förvara i det kan man ju alltid men då blir det klippa på golvet i fortsättningen också. Vad skall jag göra tro?? Ack dessa svåra val!!
  • Jalapeno

    inboxat dej
    prinsessan 13 april skrev 2008-12-13 22:07:10 följande:


    VAR VAR VAR??? Jag vill också ha en mormorsruta filt.... Du bor väl i sthlm eller i närheten?!Tyras föräldrar skrev 2008-12-13 15:47:28 följande:
  • Jalapeno

    den borde vara helt ok att sy men tänk på att någon med byst och höfter blir elefantlik i den modellen. den går liksom rakt ut från kroppen. du ser säkert ut som en älva bara för att jag skrev så


    sarahl skrev 2008-12-14 17:06:37 följande:
    tror ni att en sådan här klänning är svår att sy?www.tradera.com/Finstickad_klanning_hangselkl...och funkar röd och vit rutig elelr röd med vita prickar på kanske, tänkte nu till jul, med svart tröja till.
  • Jalapeno

    nu fanns det inga klänningar på den här sidan men om du bor så att du kan gå dit är vet värt en tur för inspiration
    www.bluefox.nu/
    Jag tänkte klänningkjolen med veck och strax ovan knät och sen överdelen ungefär som vanliga mamma/småbarnshänglebyxor


    Småkottarna skrev 2008-12-14 17:29:48 följande:
    Hörrni, nu behöver jag alla råd jag kan få! Min syster, 13 år gammal, pratade lite flyktigt om en hängselklänning hon fick för några år seda som hon avskydde och nämnde i farten att hade hon hittat en hängsleklänning NU hade hon köpt den direkt. Genast började ideerna flöda i huvudet såklart. Nu har jag fått hem massa meter ursnygg mörk stretchjeans och funderar på att försöka knåpa ihop en till henne i julklapp. Har ni några tips på hur man snyggast syr en hängsleklänning till en cheep monday/converse/pop/tjej? Vill ju inte att den ska bli för pluttinutti men absolut inte utmanande.
  • Jalapeno

    det emst fascinerande med bluefox är att tyllkjolar a la Marit Bergman kostar 400 spänn där. Materialkostnad ett kvarter bort på Ohlssons tyger ligger på max 30 :-. Där har ni en kategori att sy till.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)