• Kyssen

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Mimmi: Å perfekt - tack för hjälpen! får se om någon annan har resten av färgerna =)..

  • Kyssen

    Å när jag ändå spammar tråden, den kräkgröna (5309) som Bibbi har passar inte alls till SoS limegröna mudd tyvärr.. Har redan testat den..

  • Kyssen
    Mimmi: Ja, jag har oxå en limegrön från SoS hemma - men kan inte se vilket nr det är för det är nämligen olika på de två olika rullarna jag har, trots att färgen är densamma..
    Lilja78: Ser att du redan fått svar - men jag gör exakt lika dant som Dora - det funkar jättebra tycker jag!

    Elefanter hos SoS - har jag missat något??
  • Kyssen
    lilllinda skrev 2009-01-28 21:52:48 följande:
    Sytt leggings av röda elefanterna från sos, bild i galleriet. Kom ihåg att jag inte är någon mästerfotograf!
    Ååå vilket ha-begär jag fick nu!! Å jag som inte alls behöver nya tyger utan istället borde sy lite av det jag redan köpt på mig... Superfina leggings!!!
  • Kyssen
    passau skrev 2009-01-28 22:40:14 följande:
    någon som vet om man kan ha stretchtyg i bandkantaren till husqvarnas vanliga maskin eller om det bara är vanlig bomull som funkar...
    Samma i min Brother - bara vanlig bomull som funkar (och knappt ens den heller föressten .. Använder den aldrig, helt klart sämsta köpet på länge!! Antingen gör jag något fel eller så är det bara lättare att bandkanta "för hand" när det gäller vanlig snedslå.
  • Kyssen
    Lallan skrev 2009-01-29 10:02:45 följande:
    Hmmm, tänkte precis fråga om den till Brother var bra men då kanske jag ska passa på det köpet då.
    Alltså det kan ju verkligen vara så att jag bara inte förstått mig på hur den funkar.. Kanske ska ge den ett försök till innan jag dissar den =). Är bara så van att kanta med snedslå utan bandkantaren så jag tyckte inte riktigt att jag fick till det.

    Måste man använda "ovikt" snedslå i bandkantaren..? Jag testade bara med färdig snedslå och det kanske är det som är felet??
  • Kyssen

    Kaja: Får helt enkelt ge den en chans till alltså =).. Tyckte dock att det var lite väl tajt att få i kantbandet, men övning ger väl färdighet!!

    Ang SoS - jag kollade på deras hemsida nyss, och nu verkar det som om den limegröna stretchjeseyn/mudden är tillbaka i lager!! Vill gärna beställa den NU - men vill samtidigt vänta in elefanterna.. Ingen som vet ungefär när de beräknas komma i webshopen?

  • Kyssen
    mian71 skrev 2009-01-30 19:21:21 följande:
    Nuuuuu har jag klickat på knappen! Två fina maskiner är beställda och förhoppningsvis dyker åtminstone en av dem upp nästa vecka. Det ser vi fram emot!! Kyssen, får du bandkantningsfoten att funka? Jag har hittills inte lyckats. Tycker att den är för tight och snudd på omöjlig att ens få in kantbandet i. Vilken bredd har du på bandet?
    Fniss... nä verkligen inte.. jag satt nog säkert i 15 minuter igår kväll och försökte få in kantbandet i själva mojängen. När jag väl lyckats med det och sen börjar sy, ja då blir det typ 1 mm långa stygn för hela skiten går så trögt genom kantbandsapparaten så maskinen orkar inte mata fram tyget så långt som den borde. Jag har den klassiska standard bredden på kantbanden, är det 12 mm tro?? Jag fortsätter nog att kanta för hand som jag alltid gjort...
  • Kyssen

    Mian: Nästan så att jag blir lite glad att du inte heller får till det med  kantbandsmojängen, för då betyder det i min värld att det är mojängen det är fel på och inte oss =)!!


     

    Fru Fogeby: Har inte varit med om att det gått hål rakt på tyget, däremot att det efter ett antal tvättar blivit små hål där nålarna gått igenom tyget. Dock bara på ugglorna än så länge, men det kan bero på att elefant-tröjan jag har inte är så välanvänd ännu.

    Ang trådfärger från Bibbi som matchar så har jag antecknat följande från sytrådens tipsare: Landskapstyget: Nr 563

    Själv har jag sytt i de limegröna filurer från kameleont design med Nr 5367 från Bibbi och tyckte att den passade bra.

    Hur är föressten kvalisorten på Mjuka Tygers velour? Liknar den någon annan, typ Hilco, SoS, Andersson & Hjalmarsson?? Eller snarare - vilken är den mest lik? Tyckte nämligen att A&H är jättefin, men att den är lite väl stretchig - tycker att tyget blir lätt vågigt även om man kör med diffmatningen på högsta...Eller så är det bara min maskin som inte gillar den velouren =).

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)