• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Fabians mamma

    Ak: finns raglan i Meedom också, sydde en i går (nästan färdig) som jag tycker blev bra!

  • sarahl

    jag tänkte sy mig en kjol till julafton, skall iväg o sjunga på en midnattsmässa och vill ha nåt fint på mig.

    har ett kjolmönster som jag gillar sjukt mycket, men skulle vilja göra en ballongkjol, någon som kan förklara hur man gör!

  • muldebaer

    sarahl: jag sydde ballongkjolen från stoff och stils mönster förra året till ett bröllop. Den blev verkligen lyckad. Den har mudd i midjan. Bild finns på min blogg någonstans...
    Annars om du redan har ett favvo-mönster är det väl bara att sy en underkjol som är kortare än själva kjolen, så att den får ballongkjolen när de två kjolarna sys ihop.

  • Lines underbarn

    Någon som har biltyget i brunt och turkos från mjuka tyger? Jag vet att det ska få en stentvättad look/sliten look efter tvätt men jag tycker inte alls att det blev fint. (Missade den infon när jag beställde)Någon med liknande erfarenheter? Har ni blivit nöjda? Velouren som jag också beställde ser jättefin ut.

  • fru fogeby
    Mimmi 71 skrev 2008-12-19 09:49:10 följande:
    fru fogeby skrev 2008-12-19 09:37:31 följande: Vleisofox finns något som heter - superbra att använda. Det är lim på båda sidor, först stryker man på det p åapplikationstyget, klipper till applikationen och sedan stryker man fast det på plagget som skall få applikationen. Är plagget i trikå så är det toppen att använda Totally Stable på baksidan dessutom för drar sig inte tyget. Thea (blomma åker vagn/Kokalal) har en bra tutorial. kokalal.blogspot.com/2008/02/applikationsguid...
    tack så mycket.. det ska inhandlas..
    Fabians mamma skrev 2008-12-19 10:15:04 följande:
    Du har ju redan fått slipstips - här kommer ett till: www.ottobredesign.com/se/monster/pdf/solmio_s...fru fogeby skrev 2008-12-18 11:22:58 följande:
    åh, kanon.. för den andra länken jag fick funkade inte..väntade i 2 tim för att ladda hem den å sen blev det ändå error
    Tygbindeberoende!
  • fru fogeby
    Lines underbarn skrev 2008-12-19 19:42:07 följande:
    Någon som har biltyget i brunt och turkos från mjuka tyger? Jag vet att det ska få en stentvättad look/sliten look efter tvätt men jag tycker inte alls att det blev fint. (Missade den infon när jag beställde)Någon med liknande erfarenheter? Har ni blivit nöjda? Velouren som jag också beställde ser jättefin ut.
    jag beställde också velouren därifrån som jag fick igår..såg himla fina ut.. och interlocken var himla kraftig faktiskt.. men jag vågade inte bestälal den med bilarna då jag läst kommentaren..
    Tygbindeberoende!
  • Småkottarna

    Hej o hå! Tänkte sätta mig och knåpa på hängselklänningen jag tänkte försöka sy till systern min. Har idag varit och köpt dragkedja samt röda knappar som nog blir snyggt till den mörka denimen. Skulle dock behöva lite hjälp om det finns någon med lite större barn här inne?

    Jag behöver veta längden på en kjol i storlek 150 eller något där runtikring, som är ganska kort. Jag vill göra den så den slutar någon dm eller två ovanför knäna tänkte jag.

    Sedan undrar jag en annan sak. Jag ska klippa själva kjolen mycket bredare än livet och sy fast den omlott hela tiden, så att den blir brett veckad hela vägen tänkte jag. Undrar dock om alla vecken ska gå åt samma håll hela varvet runt eller om de ska mötas medsols och motsols fram och bak?

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)