• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Cirrus
    Svar på #4841
    lilllinda skrev 2009-03-06 18:57:38 följande:
    Hej hej!

    OT men har du börjat leta efter några vårkläder till dina kids ännu. Jag dissar snart Po.P helt men hittade superfräscha skalisar hos Stadium. Ser jättefina ut och lanseras nu i mars av Everest.
  • Tjej 83

    vet ni att elefant tyget på jofotex kommer i en ny färg? spännande o se bild på det

  • Elyelle
    Kaja skrev 2009-03-05 21:29:24 följande:
    Har hittat en bok på Amazon som jag tror mycket på. Den handlar om hur man konstruerar kjolmönster efter sin kroppsform. Men, det är sant. Det är faktiskt babycord i den ena kjolen. Man kanske kunde börja med den då...
    Jag har nagra bocker har hemma med (utover basutbildningen), men jag tycker att alla aren jag jobbat med andringssomnad har gett mig de basta kunskaperna i hur man far klader sitta fint pa olika "bodytypes". Men jag tror att man ar aldrig fardiglard, nar det galler allt som har med somnad att gora, sa jag ar nyfiken.. Vad heter boken?
  • Elyelle
    Trikarn skrev 2009-03-06 19:00:03 följande:
    Vad heter sådandär syfast märken på engelska??tänkte om det fanna med hello kitty, för det hade varit ännu bättre än tyg!
    De kallas appliques eller patches, beroende pa vem man fragar. De finns i bade iron-on och sew-on.
  • GOBLIgobli
    Pysslig skrev 2009-03-06 17:21:34 följande:
    Hej! Hoppar in i er trevliga tråd med en fråga, hoppas att det är ok!?  Jag håller på att avsluta mitt första Lapptäcke.  Jag har quiltat klart det och ska bara sy fast kantbandet så är jag klar. MEN!När jag quiltade det så tycker jag att bakstycket drog sig väldigt mycket och ibland vek sig även tyget dubbelt på framsidan så att 2-3 stygn (maskinquiltade) blev i dubbelt tyg. Detta projekt var ett riktigt UFO  och jag har redan sytt ihop lapparna till projekt nr 2 och ska gå igång att quilta ihop lapparna med filten och bakstycket. Nu till min fråga. Har ni några tips för quiltningen så det inte blir som på det första projektet? Eller kan ni tipsa om någon bra internet sida?
     
     
    Nu har jag aldrig gjort en quilt på sånt sätt men ska man sy genom flera lager är a och o att fästa ihop lagren på något sätt. Tror riktiga entusiaster tråcklar först men du kan nog testa med att nåla ordentligt. Risken är att nålarna åker ur om quilten är stor.
    Har du kikat på sysidan.se? Där finns en hel kategori för quiltare, de vet nog allt du behöver veta.
  • GOBLIgobli

    Kan vara en idé och läsa hela tråden innan man svarar, såg att det kommit in bra svar redan.

  • Dora

    Jag har sytt jackor av tyget jag köpte av Kaja. Bilder finns ni vet var.

  • Gummsan82

    Jag ska tillverka lite dreggelhaklappar och håller på och slaktar lite t-shirts och liknande här hemma. Har en paisleymönstrad tunika i viskose jag tänkte sälja på tradera men det var ett hål fram på bröstet så då kan jag ju inte med att sälja den. Kan jag använda tunikan till att göra dreggelhaklappar? Har innan använt fleecetyg och typ t-shirt tyg.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)