• Ilonasmamma

    Hjälp mig att njuta!

    beror ju lite på ålder på barnet vad man hinner med på vilken tid om dygnet

    när min dotter fortfarande sov middag efter lunch så förberedde jag ofta middagen som vi skulle äta på kvällen då.

    skalade potatis och la i kastrull som jag sedan bara bytte till nytt kallvatten innan kokning. La kyckling eller fiskfileer i form och krydda/marinera och sen fick formen så i kylen tills det va dags att sätta in i ugnen, så sen när middagen ska sättas igång så är det bara spisen och ugnen som ska på!

    matlåda till lunch som jag och dotter äter...eller så fick dottern något snabblagat och sov middag på väg ner på stan så jag fick luncha med ngn

    diskar det man kan medan man lagar mat, byttor/skärbräda verktyg osv...det går så mkt fortare att diska när det precis blivit smutsigt.Nu har vi diskmaskin så det är skillnad, men vi har inte alltid haft det. Och att allt man behöver när man ska laga mat är diskat redan...så man inte behöver gör det precis innan man ska laga mat.

    fyller tvättmaskinen på kvällen och sätter på den på morgonen, hänger när som helst under dagen...gör inget om det ligger ett tag.

    på kvällarna... slänger ihop en köttfärslimpa eller någe annat..idag har jag gjort pannacotta tills imorn...tar ju typ 10min bara eller nåt iaf.

    sen brukar jag plocka fram och förbereda så mkt det går under dagen.

    några minuter här och där gör mkt, istället för att göra allt på en gång.

    och viktigt...att var sak har sin plats! då behöver man aldrig plocka undan ngt om man lägger tillbaka det direkt när det är använt.

    Och hittar man inte ngt då man behöver det så bli man ju stressad..tex sax, rumpsalva..blöjor, tvättlappar...dl mått...stekspade osv.

    har även hunnit moppa alla golv idag...plockat undan lite grann som dottern dragit fram...suttit här otaliga TIMMAR...varit på affärn och apoteket...varit på lekland med dottern och syrran o systersonen.

    Sen brukar jag ta en runda innan läggdags och plocka undan det som står framme...kke städa toaletterna(max 10min)

    Nu ska jag plocka och hänga tvätt och lägga in torr tvätt i skåpen..kommer ta max 20 min.

    Men jag behöver inte så mkt sömn...jag gör lika mkt hemma som innan jag fick barn..lika mkt tid vid datorn och lika många serier ser jag på....skillnaden är att jag sover 5 timmar mindre om dygnet!

Svar på tråden Hjälp mig att njuta!