Inlägg från: abuelita |Visa alla inlägg
  • abuelita

    Sen avnavling – barnets födslorätt (5:e tråden)

    AlexandraK skrev 2009-01-07 18:08:33 följande:
    Någon som vet hur dom ställer sig i Lund till sen/ tidig avnavling? Någon med erfarenhet?

    Hej Alexxia! Glad
    Jag är inte säker men har för mig att det kommit någon rapport här i trådarna om att det är tidig avnavling i Lund.  Det är nog säkrast att du tar reda på hur avnavlingsrutinerna är där genom att kontakta förlossningen. Det har nämligen så många gånger visat sig att mvc-morskorna uppgett fel information.


    Nu när jag googlade på ”donation av navelsträngsblod, Lund”  fick jag träffar som skulle kunna  tyda på att det är tidig avnavling där:


    ”Ett europeiskt forskningskonsortium, med forskare från Lunds universitets forskningsmiljö Hemato-Linné har i dagarna fått 3 miljoner euro från EU. Pengarna ska användas till att utveckla metoder för att behandla svåra blodsjukdomar med blodbildande stamceller från navelsträng.”http://www.lu.se/o.o.i.s?id=1383&visa=pm&pm_id=988

     ”I Sverige genomfördes den första donationen av stamceller ur navelsträngsblod 1998 och används än så länge på universitetssjukhusen i Huddinge, Lund samt Uppsala. ”


    http://www.fou.nu/is/fyrbodal/ansokan/4517

  • abuelita

    Hej Bustösen!  Men sen avnavling får du väl beviljat?

    Har jag förresten visat dig det här som jag hittat när jag googlat på havandeskapsförgiftning?

    Att äta mycket choklad under graviditeten kan avvärja ( Flört  )havandeskapsförgiftning - en allvarlig komplikation som kännetecknas av högt blodtryck och som i lindrig form drabbar ungefär två procent av alla gravida kvinnor.
    Kakao innehåller det kemiska ämnet teobromin, som stimulerar hjärtat och har använts mot just högt blodtryck.
    I en studie med 2000 kvinnor i tredje månaden, visade det sig att de som åt choklad mer än fyra gånger i veckan hade 40 procent lägre risk att drabbas av havandeskapsförgiftning, jämfört med de som åt choklad mindre än en gång i veckan.”
    http://stage3.sr.se/cgi-bin/p1/program/amnessida.asp?programID=406&Nyheter=1&grupp=4253&artikel=2043425  ”Veganmödrar har en hälsosam graviditet med en mycket låg förekomst av preeklampsi (havandeskapsförgiftning). ”


    http://www.alltforforaldrar.se/forumarchive/forums/viewArticles/170/1050456


    ”Eklampsi, eller sk havandeskapsförgiftning, är en komplikation under graviditeten som kan få allvarliga konsekvenser. Studier har visat att eklampsi är mindre vanligt bland veganer. Detta beror på att veganer har högre nivåer magnesium i kroppen än köttätare. Högre magnesiumnivåer visar sig minska risken för eklampsi. Longterm effect of a plantbased diet on Magnesium status during pregnancy. Europ J. of Clinic Nutrition sept 2001 ”http://veganisverige.blogspot.com/2008/01/minskad-eklampsirisk-med-vegankost.html
  • abuelita
    adams family skrev 2009-01-07 19:30:28 följande:
    Hallå där mammor har vi bara lyckats åstadkomma 7 kommentarer i tidningen????? Trodde att jag skulle kunna gå in och se åtminstonde trettio fyrtio stycken!!!!!
    Och pappor! Jag är säker på att Cyberdanske skule skrivit om han haft tillgång till internet.  Sist han skrev här hade han varit utan internet en längre tid, och jag gissar att han nog är det nu igen.
     I hans senaste inlägg skrev han att han skulle skriva till SÄS sjukhusledning  och även BT (har jag för mig), vilket jag också gjorde.  Kanske även fler här på FL gjorde det?
    Så där ser man att det lönar sig , åtminstone om  man är några stycken.

    De kommentarer som hittills inkommit till BT-artikeln har i alla fall varit väldigt bra, inte minst din, Adams Family.

    Jag lägger in länken igen till Borås Tidning  http://www.bt.se/  Scrolla ner till rubriken SÄS går emot experternas rön om avnavling.
  • abuelita
    planeraren skrev 2009-01-07 19:42:44 följande:
    Ja skriiiiiv nu allihop för allt i världen!!www.bt.se, klicka på "SÄS går emot experternas rön om avnavling", sedan "kommentera". Krävs inte många rader. Bara skriv vad ni tycker - att någon är ute och cyklar..
    Great Minds Think Alike Glad
  • abuelita
    bustösen skrev 2009-01-07 19:52:45 följande:
    jag skrev en nu, var tvungen att få ur mig irritationen (rubrik barnet främst)
    Jättebra att du också skrev!!  Flört 
    Undrar om de packat ihop för dagen på redaktionen? Din kommentar har ju inte kommit in än.  Kanske är fler som skrivit kommentarer som ännu inte publicerats?
  • abuelita
    Januaritösen skrev 2009-01-07 21:10:15 följande:
    Har också kommenterat artikeln nu OCH tipsat vår lokaltidning om den och bett dem kolla upp avnavlingsrutinerna på vårt sjukhus.
    Så himla BRA gjort av dig Januaritösen!!!
  • abuelita
    Svar på #322
    Januaritösen skrev 2009-01-07 21:10:15 följande:
    Har också kommenterat artikeln nu OCH tipsat vår lokaltidning om den och bett dem kolla upp avnavlingsrutinerna på vårt sjukhus.
    Hoppas de då tar reda på hur det ligger till med avnavlingsstudien. Var det Hallands Nyheter du skrev till, eller har ni fler lokaltidingar?
  • abuelita
    lejone skrev 2009-01-07 21:48:54 följande:
    Kan det vara så att vi är så många som har kommenterat artikeln att de har blivit överbelastade?
    Har du också kommenterat alltså?   

    Men det är ju bara  7 kommentarer som kommit in hittills. Då måste de väl kunna ta in fler?
  • abuelita
    Ellani skrev 2009-01-07 16:44:09 följande:
    Kan bara som en liten parentes tillägga att jag i AUGUSTI mailade Lena Granström i den här frågan, då jag ville veta hur de ställde sig till detta inför min förlossning, som var i November.Har INTE fått något som helst svar från henne...Det kanske visar på hennes intresse att lyssna på blivande föräldrar och tillmötesgå deras önskemål/frågor.Hoppas hon blir bompad med mail nu så hon måste förstå allvaret i det hela!
    Ja det får vi verkligen hoppas. Och att det blir bombning av kommentarer på artikeln också. Vi får se om det kommit in fler i morgon.
    Att inte svara på mail från blivande mammor som ska föda där är verkligen nonshalant.  Grrrr.
  • abuelita
    Svar på #329
    Nirak GBG, TACK för att du berättade !!! Det är sånt här som ger mig ny energi att kämpa vidare med den här frågan 

    GRATTIS till sonen förresten!
Svar på tråden Sen avnavling – barnets födslorätt (5:e tråden)