Inlägg från: abuelita |Visa alla inlägg
  • abuelita

    Sen avnavling – barnets födslorätt (5:e tråden)

    Shirley skrev 2009-01-08 20:28:33 följande:
    Stort tack för svaret! Ska läsa igenom alla artiklarna sen lär jag ta och skriva in i mitt förlossningsbrev ang sen avnavling, hoppas dom tar en på allvar bara. Man vet ju aldrig hur personalen man får är. (Har bf i april)
    Om jag skulle gissa något så gissar jag att de redan har sen avnavling i Västerås , och när du har bf i april har de det absolut. Om jag får gissa alltså.
  • abuelita
    Linny skrev 2009-01-08 20:54:06 följande:
    nä inte problem som så. Vet inte hur lång tid det tog, men hon testade att dra försiktigt en gång men sedan väntade hon en stund och så gick det nästa gång jag ombads krysta.De masserade livmodern efterråt för att den skulle dra ihop sig, men av någon anledning så slappade den strax därefter så jag blödde 200 ml till. Då fick jag nån extra spruta i handen och så fixade det sig.
    Var det här på bekostnad av amningen? Kom de och störde i den för att få ut moderkakan , utan att det fanns några indikationer på att det var bråttom att få ut den, att du blödde mer än normalt alltså?  I så fall, alltså att inte lita på att amningen är tillräckligt för att dra ihop livmodern så länge allt ser normalt ut, så ställer jag mig lite frågande  här till varför de de  drog i navelsträngen , bad dig krysta och sen masserade livmodern.
    Men huvudsaken att det gick bra.
  • abuelita
    Linny skrev 2009-01-08 22:23:20 följande:
    tror det blödde ca 400ml. hon drog inte hårt utan bara för att se om den höll på att lossna. masera var för att den slappade o jag plötsligt blödde till 200 ml. jag skrev fel förut, att de masserat innan.var så inne i babylycka att jag inte tänkte på det så mycket
    OK, då förstår jag.   Så, tillbaks in i babylyckan nu!!  
  • abuelita
    speedy gonzales skrev 2009-01-08 22:31:21 följande:
    Svar på #357Hej!Jag skriver svaren här och ska försöka skriva till dig med!Mycket intressant läsning, har läst igenom tråden nu. Ska ge mig på alla länkar med!

    Hej Speedy gonzales!  Wow , vad härligt med en sån entusiast!!!

    Malmö hade sen avnavling redan innan nationella riktlinjerna presenterades. Dock tyvärr inte när det gäller barn som mår dåligt, trots att de tydlign har ett akutbord på varje förlossningsrum.


    Ystad är jag rätt så säker på att det kommit trovärdiga uppgifter om här att de har sen avnavling.  Jag vet att det varit  någon som skrivit om Lund här också, men jag minns tyvärr inte hur det var. Dessutom har det så många gånger visat sig att uppgifterna inte har stämt. Det är oftast mvc-morskorna som lämnar fel information. Så det var verkligen jättebra att du mailade till alla tre förlossningsklinikerna och frågade, och att du tänker skriva svaren här.

    I en tidigare tråd listade jag i TS de sjukhus som det kom information om hade sen avnavling, men det slutade jag med eftersom det så många gånger visade sig inte stämma. 

  • abuelita
    Shannara skrev 2009-01-08 20:54:52 följande:
    Intressant att veta... Jag ska i sommar föda mitt sjätte barn i Karlstad...Vid mina tidigare förlossningar vet jag inte hur tidigt avnavlingen skett men jag vet att det hunnit gå några minuter... Jag har fått barnet på bröstet, hunnit säga hej och fått en filt om barnet och mössa på innan pappan klippt...
    Hej Shannara!  Wow, en till ny här idag som ska föda sitt  sjätte barn.     Shirley (kom jag ihåg rätt namn nu?) ska ju också det.

    Så bra då att du fick svar direkt angående avnavlingsrutinerna i Karlstad .

    Jag la nu in en liten kom-ihåg-lista i TS där det bl.a. står att det inte är när navelsträngen klipps som räknas, utan när den klampas med peang.

    (Tack Planeraren som tipsade mig om den listan!)
  • abuelita
    IlsaBlackWidow skrev 2009-01-08 23:37:39 följande:
    Jag har verkligen kommit ur the Matrix (filmen) och ignorance is not bliss. Även om det ökar min ångest och bitterhet men även min kämpaglöd när jag upptäcker mer och mer. Nu har jag precis börjat nosa på området sen avnavling och så ser jag det om värkstimulerande dropp med. Ja du Abuelita, det fick jag med.Den här tråden känns ändå positiv, tvärtemot tråden du dirigerade mig ifrån. Vet inte om jag kommer ha mod eller ork att föda ett syskon till Viktor senare men händer det så vänder jag mig hit. Så länge ska jag försöka sprida kunskapen.
    Välkommen till den här tråden ! Roligt att du tycker att den känns positiv. 

    Jaså du fick värkstimulerande också. Adams Family som startade den ståden är helt fantastisk som kämpar med att sprida information om riskerna med felanvändning av det, för att inga andra barn ska behöva råka ut  för samma sak som hennes son, som alltså blev cp-skadadpå grund av det, i kombination med tidig avnavling.

    Härligt att höra att du har kämparglöd och tänker försöka sprida den här kunskapen även om du inte kommer föda något syskon till Viktor. 
  • abuelita
    Babblis skrev 2009-01-08 20:17:15 följande:
    Jag har också kommenterat BT-artikeln nu. Kunde inte låta bli även om jag bor och ska föda i Skövde så är jag uppvuxen i Borås och har min familj där, så det känns angeläget.
    Nu har jag läst din kommentar i BT. KANOON Babblis!!! Där fick du verkligen till det. Så himla bra skrivet!!! 
  • abuelita

    Det är fortfarande bara 12 kommentarer till artikeln i Borås Tidning. Ingen mer som vill säga några sanningens ord?

    Sök på "SÄS går emot experternas rön om avnavling".

  • abuelita
    Linny skrev 2009-01-09 13:17:52 följande:
    abuelita: visst kan väl barnen bli lite gulare med sen avnavling?eskil har lite högre värden, men det är ju också vanligt på vintern förstås.glömde skriva att det, för den som vill, finns förlossn.berättelse i blogg (förl.berättelse två. eskil)
    Stämmer.

    ”Gulsot är nästan säkert förekommande när ett nyfött barn får sin fulla blodkvot, och det orsakas av nedbrytningen av detta normala blodöverskott för att producera bilirubin, det pigment som förorsakar det gula utseende hos ett barn med nyföddhetsgulsot. Det finns dock inga bevis på att detta skulle ge negativa effekter på barnet. (Morley 1998). En doktorand har föreslagit att gulsot, som finns hos nästan alla människobarn till en viss grad, och som oftast förlängs via amning, kanske istället är nyttig för barnet på grund av bilirubinets anti-oxidanta egenskaper. (Gartner 1998) ”  (se TS)

    Jag vet inte om det beror på  hög ålder eller vad det är, men trots att jag varit aktiv här på FL drygt ett år nu så vet jag inte hur man hittar in till folks bloggar.   Kan du förklara för en som inte begrip?   
  • abuelita
    Linny skrev 2009-01-09 13:45:23 följande:
    Kan länka istället www.familjeliv.se/hem/linny/blogg.phpVar på sjukhuset idag och det hade tyvärr stigit från 293 i onsdags, till 301 idag. Så nu ska vi försöka gå ut och gå i solen. Ska tillbaka imorgon igen och kolla. Hoppas slippa sola honom.
    Du kan också exponera hans hud för dagsljus genom fösntret.  Om det är tillräckligt varmt i rummet kan han ha bara blöja på sig, så att så mycket av huden som möjligt får ljus på sig.

    tack för länken. Ska läsa sen när jag får tid.
Svar på tråden Sen avnavling – barnets födslorätt (5:e tråden)