Inlägg från: abuelita |Visa alla inlägg
  • abuelita

    Sen avnavling – barnets födslorätt (5:e tråden)

    På den här sidan finns en hel del intressant information om K-vitamin. Bla. det här :

    “There is likely a very complex relationship between baby's blood volume (which is reduced by as much as 40% with immediate cutting of the umbilical cord), and the baby's vitamin K and iron levels. It may be that when a baby is allowed to receive all its blood from the placenta, the coagulation factors are more than adequate to prevent hemorrhage.” http://www.gentlebirth.org/archives/vitktop.html  

  • abuelita
    Prallis skrev 2009-02-28 00:43:06 följande:
    Hej!Tack för synpunker om mitt förlossningsbrev på magen!Jag har faktiskt pratat med min läkare både om att vänta 5 min o att ta bort skärmen. Han har i alla fall inte sagt emot, vi får väl se hur det går. Jag är inte intresserad av att kolla när de skär i mig det är när de plockar ut bebisen jag vill kunna se. Jag behöver få se vad de gör med mitt barn, jag är beredd att bråka mycket för att få igenom det! När det gäller att vänta 5 min är det väl en förhandlingsfråga, säger jag minst fem måste de ju verkligen argumentera för kortare tid om de vill ha det! Jag tänker inte vara nån snäll patient som man kan göra vad man vill med!
    Helt rätt Prallis! Man ska inte stå med mössan i hand  och buga och bocka Det är ju ditt barn och du bestämmer!
  • abuelita

    Med tanke på att det krävs avnavling före första andetaget för att det ska bli tillräckligt mycket blod kvar i moderkakorna till stamcellsforskarna på nationella blodbanken för stamceller på Sahlgrenska, och att barnmorskorna i Göteborg inte kan ta pH-prov från pulserande navelsträng utan måste göra det från avklippt naveltstäng (som klampats före första andetaget) ; är det någon som har lust att leka Uppdrag Granskning?

    Kan ni hitta någon röd tråd genom att studera de här länkarna?


    Trådpresentationen och inlägg 185 www.familjeliv.se/Forum-3-60/m34768731-19.html

    http://www.kristdemokraterna.se/GoranHagglund/Artiklar/Navelstrang.aspx?tipsa=true

    http://www.transfusionsmedicin.se/upload/SU/omrade_medot/labmed/transfusmed/Samtycke_sv.pdf?epslanguage=sv

    http://www.kristdemokraterna.se/andersfasth.aspx

    http://www.transfusionsmedicin.se/vgrtemplates/Start.aspx?id=54630

    Ha en trevlig "pysselstund"!

    Själv ska jag vara barnvakt till barnbarnen några dagar nu och kommer inte ha så mycket tid att sitta vid datorn. Men jag tittar in då och då.

  • abuelita
    owaki skrev 2009-03-02 10:59:48 följande:
    Så sant!! Nej, det får aldrig ta slut. Vid varje spruta tjänar någon lite pengar. Visste du inte, att naturen blir under tiden sämre och sämre att göra friska barn? Därför behövs mer och mer vaccinationer ochså. Jag skulle absolut vilja välkomna mitt barn på ett trevligare sätt än med en spruta. Tycker personligen att detta är elak mot barnet (samma sak vid skalpeletroden). När jag tog upp detta vid BB-visningen svarade BM: Men barnen skriker bara en kort stund. I tyskland har de föresten Vit.-K-droppar, undrar varför detta funkar inte i sverige om man vill inte avstå från Vit. K.
    "men barnen skriker bara en en kort stund"  Så himla dumt!!    Det verkar tyvärr som att det fortfarande finns  barnsköterskor m.m.  av den gamla stammen som hävdar att nyfödda inte har någon känsel och att de skriker rent reflexmässigt bara för att de behöver "vädra lungorna" , och när de ler gör det det för att de har magknip.

    Jag tycker också det är grymt att skruva in en korkskruv i skalpen på barnen.
  • abuelita

    Owaki: Apropå vaccinationer så tar George Morley upp det i intervjun i radio Govern America.  Se TS. Tyvärr är inte länken klickbar där och nu när jag försöker klistra in den i  inlägg så går det inte att skicka iväg det. 

    Morley  säger i intervjun att det bara är tidigt avnavlade barn som får hjärnskador till följd av vaccinationer.

  • abuelita
    Flina78 skrev 2009-03-03 21:21:54 följande:
    Jag väntar mitt första barn och allt här är en djungel av nya ord och begrepp för mig. Skalpelelektroden? Korkskruv i huvudet? Vaccinationer??? Får nyfödda bebisar det direkt eller? Jag har inte varit rädd för förlossningen innan men kanske borde man bli det nu. Ska man gå en kurs tycker du? Och vad ska jag egentligen lära mig innan mitt barns nedkomst?
    Hej Flina!  Förstår att du tycker det här är en djungel av nya ord och begrepp. Hoppas du är tidigt i graviditeten så att du har gott om tid på dig att läsa på  och själv avgöra vad du tycker är viktigast för dig och ditt barn. Nu råkade du hitta den här tråden när inlägggen handlar om flera andra saker, och inte bara  avnavling.

    Eftersom jag har startat den här tråden så rekommenderar  jag förstås att du studerar trådpresenatationen först och främst.  Jag tycker nämligen det här med avnavling och bonding är viktigast av allt. Men det är väldigt mycket annat som är viktigt också. Var och en får avgöra själv. Men för att kunna göra det är det ju förstås viktigt att man först blir litelagom  allmännbildat i ämnet graviditet och förlossning.
    Hoppas du får ut mycket av den här tråden,  och även av andra intressanta trådar här på FL.
  • abuelita

    Ska bara testa om det går att skicka iväg inlägget när det är en länk med . I går natt gick det nämligen inte.
    Länken jag nu försöker med är till trailern för filmen  The Other Side of The Glass, som jag tycker är väldigt viktig. Den finns redan i TS. Någon som sett den och har något att säga om den? 

    ">

Svar på tråden Sen avnavling – barnets födslorätt (5:e tråden)