• trim

    Småttingar med knapp-tråd 2 för föräldrar till barn med knapp-råd och tips & stöd!!!

    Adni: Appropå avlastning i hemmet, så...mamman som var hemma hos mig samtidigt som dig, med tvillingar, hon hade ju en tjej med sig, som hon hade som avlastning, tror det var många timmar varje dag. Hon hade fått det beviljat från kommunen, men det skulle avslutas strax efter våran träff, för kommunen tyckte att det hörde till landstinget... Vet inte hur det blev sedan, men hör med henne om du undrar mer! // Trim

  • trim

    Adni: Har numret någonstans, ska ta och leta och meddelar dig sen.

    Har en fråga till er som jag funderar lite över. Sonen är 1 år o 8 månader korrigerat och han har så få tänder. Två nere och tre uppe (den tredje halvvägs uppe). Sin första tand fick han för 11 månader sedan, sen tog det drygt tre månader innan nästa nere kom. De två uppe kom sedan ytterligare tre-fyra månader senare, den tredje uppe kanske ytterligare fyra månader senare eller något. Tycker han är väldigt sen med tänderna, och att det dröjer så lång tid mellan dem. Vet någon om det kan påverka att man inte äter något. Tänkte om det är en fördel att tandköttet får stimulans, som när man äter, för att tänderna ska titta upp lättare?

  • trim

    Adni: Skönt att operationen verkar funka! Måste vara otroligt skönt att slippa kräkningarna... Kanske blir det trevligare att stoppa i munnen också, när det inte alltid innebär att det kommer en kräk. O äter ju väldigt lite, nästintill intet, och såklart är det ett problem, men jämfört med alla ständiga kräkningar så känns det som ett lyxproblem. Man kan ju faktiskt fixa att leva med sondmatning, men med ständiga och många kräkningar blir det verkligen ett handikapp..., inte minst socialt, tycker jag! Hoppas det håller i sig för er med att ni slipper kräkningarna. Ha det gott!

  • trim

    Molly: Du kan väl överklaga beslutet? Om du gjort en ansökan och fått avslag ska de skicka en besvärshänvisning med beslutet, så har du tre veckor på dig att överklaga. Då är det ju någon mer som bedömer om man gjort rätt bedömning. I alla fall går det till så om du ansökt hos socialtjänsten barn- och familj.

  • trim

    Molly: Oj, två år var inte länge... Här har de sagt att knappen troligtvis är borta innan han börjar skolan. Och det sade en läkare som ska vara verkligt duktig på området... Men man vet ju aldrig, verkar som sagt var vara svårt med tydliga svar.

  • trim

    Grattis till Buddha-tjejen på korrigerade 1-årsdagen! Själva har vi haft 2-årskalas idag för icke-korrigerade 2-årsdagen! Har varit en bra födelsedag. 1-årsdagen kändes mest som en påminnelse om dagen då han föddes och som var en hemsk dag. Nu på 2-årsdagen har det bara känts som en 2-års födelsedag helt enkelt, bara roligt, och det är skönt! Dessutom är det 6 år sedan jag och sambon blev tillsammans just idag! Ha det gott alla kämpare!

Svar på tråden Småttingar med knapp-tråd 2 för föräldrar till barn med knapp-råd och tips & stöd!!!