Poliser skjutna i Christiania
Forum Sång/Lek/Boktips - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Dockor! Dockvagn! Vilken ska jag välja??

  Mån 29 dec 2008 16:41 Läst 8445 gånger Totalt 31 svar
  Kämpar­morsan
  Visa endast
  Mån 29 dec 2008 16:41

  Vill köpa en docka till min dotter i tvåårspresent, men vilken ska jag välja. Vill ha en naturlig, med hård kropp, som går att bada och som ser anatomiskt riktig ut i de nedre regionerna. Den ska kunna äta och kissa iaf.

  Var inne på att köpa en new born baby först.. är det ngn som har erfarenhet av dem?

  Kollade sedan även på baby born, men hittade bara en med magisk potta som kostade skjortan. Har dock hört att de ska torkas på ngt speciellt vis efter de har badats, stämmer det?? Sen har jag även hört att de är lite väl tunga, kanske iaf för min tvååring?? Dessutom såg jag en bild på en som bara hade ett hål nertill, är det så de ser ut..finns ingen "snipa" eller "snutt"??

  En del har pratat om chou-chou och tycker new born baby är för liten?? Eller är det kansek bara om man har äldre barn?

  Skulel juh helst vilja att denna docka håller ngr år, vilken jag än väljer,..men hons ka juh givetvis kunan leka med den redan nu utan besvär.

  Någon som har ngr tips om dockval?
  Någons om har ngr erfarenheter av dockorna??
  någon som vet ngnstans man kan skicka efter dem billigt eller är de för dyra i frakt??

  Vill även köpa en barnvagn till tösen... men inet betala 500kr. Men helsts ka dte juh vara en liggvagn. hittade ngn billigare men undrar just om den var för låg för att hålla i ngr år. Kanske är en tvååring för liten för en dockvagn i "vanlig" storlek??? Ngn som har tips om vagnar, erfarenheter och inköpsställen??

  Funderade på att beställa från heikmet.. bor så jag kan hämta från lagret. Någon som har ngn erfarenhet av denna vagn? www.hikmet.se/Product.aspx&History=

 • lyckli­gmamma
  Visa endast
  Tor 1 jan 2009 13:48 #21

  Men håller med att de där gamla vagnarna e super. de ska min dotter få ha ute i sommar. så snygg, hon har en röd gammal emmaljunga

 • Viewso­nic
  Visa endast
  Tor 1 jan 2009 13:49 #22

  Min dotter vill ha en Skrållan.

 • lyckli­gmamma
  Visa endast
  Tor 1 jan 2009 13:51 #23

  Kämparmorsan skrev 2008-12-29 16:41:42 följande:


  Vill köpa en docka till min dotter i tvåårspresent, men vilken ska jag välja. Vill ha en naturlig, med hård kropp, som går att bada och som ser anatomiskt riktig ut i de nedre regionerna. Den ska kunna äta och kissa iaf.Var inne på att köpa en new born baby först.. är det ngn som har erfarenhet av dem?Kollade sedan även på baby born, men hittade bara en med magisk potta som kostade skjortan. Har dock hört att de ska torkas på ngt speciellt vis efter de har badats, stämmer det?? Sen har jag även hört att de är lite väl tunga, kanske iaf för min tvååring?? Dessutom såg jag en bild på en som bara hade ett hål nertill, är det så de ser ut..finns ingen "snipa" eller "snutt"??En del har pratat om chou-chou och tycker new born baby är för liten?? Eller är det kansek bara om man har äldre barn?Skulel juh helst vilja att denna docka håller ngr år, vilken jag än väljer,..men hons ka juh givetvis kunan leka med den redan nu utan besvär.Någon som har ngr tips om dockval?Någons om har ngr erfarenheter av dockorna??någon som vet ngnstans man kan skicka efter dem billigt eller är de för dyra i frakt??Vill även köpa en barnvagn till tösen... men inet betala 500kr. Men helsts ka dte juh vara en liggvagn. hittade ngn billigare men undrar just om den var för låg för att hålla i ngr år. Kanske är en tvååring för liten för en dockvagn i "vanlig" storlek??? Ngn som har tips om vagnar, erfarenheter och inköpsställen?? Funderade på att beställa från heikmet.. bor så jag kan hämta från lagret. Någon som har ngn erfarenhet av denna vagn? www.hikmet.se/Product.aspx&His...=
  med frakt så blir ju vagnen ganska dyr
 • Thuva0­3
  Visa endast
  Tor 1 jan 2009 13:55 #24

  nu har jag bara läst ts. men biltema har en billig vagn som tål det mesta.  Det är en liggvagn som går att ställa handtaget på. min dotter har en sådan och haft den i flera år. Den har varit med om mycket men är fortfarande hel.

  Sen när det gäller dockor så är det en djungel. Min dotter får sina utav sin pappa å det har varit baby annabell men hon kan ju inte bada och sedan har hon tygkropp så hon har ingen klok neder region. men hon finns i två storlekar.


  Thuva mammas älsklings prinsessa!!!!
 • Kämpar­morsan
  Visa endast
  Tor 1 jan 2009 13:56 #25

  Njae..i sådana fall skulle jag hämta från lagret...då blir det ingen frakt... www.hikmet.se ligger bara ngr mil härifrån :) fast nu tror jag det blir den vagnen biltema har istället... tror den e bättre... lite högre..så att den varar många år.. :)

 • Kämpar­morsan
  Visa endast
  Fre 2 jan 2009 07:16 #26

  Nä! Nu blir jag galen..fick precis reda på att Simba New Born Baby inte alls ser "riktig" ut i underlivet. Det är bara ett hål :( Har skrivit och frågat om hur pojkdockan ser ut, är juh så dumt att man inte kan få känna och titta på dockorna ordentligt i affärerna iom att de sitter i sina kartonger...

  *suck... typiskt... får väl bli en New born baby från BR annars...men de e juh inte lika söta.. och mindre och tydligen krångligare att klä av och på...

  Ja, ja... det blir nog bra tillslut ;P

 • Kämpar­morsan
  Visa endast
  Tor 8 jan 2009 09:51 #27

  Nu är det bestämt... blir en SIMBA new born baby.. en pojkdocka. De ska ha en snutt iaf och se anatomiskt riktiga ut. Ngn bra flickdocka hittar jag inte så ev får det väl bli en nästa år, och skulle dte inte kommit ngt bra alternativ då så får det väl bli en BR's new born baby, men de e juh verkligen inte alls lika söta... men de ser iaf ut som de ska nertill :)

  Tror min lilla blivande 2 åring nöjer sig med en pojkdocka i ett år. Dels så tror jag inte hon bryr sig så mkt om vad hon klär på den nu i början, behöver nog inte vara tjusiga klänningar, och det är nog inte hela världen om det blir en klänning på pojkdockan. Sen när hon fyller tre får det väl som sagt bli en flickdocka också :)

  En liggvagn blir det iaf nu med en gång. Hon kör dem så bra så det tror jag verkligen inte blir ngr som helst problem. Ska köpa biltemas liggvagn då alla verkar vara så nöjda med den och den är juh verkligen prisvärd :)

  Vi ska gå tillsammans och köpa dockan, dottern och jag. För vi har kollat så mkt på nätet på den och hon säger att hon ska köpa den , så det är väl bäst att hon följer med. Men det blir ett par dagar innan födelsedagen. Så blir hon så där att hon inte bryr sig så mkt om den när vi kommit från affären ocha llt annat händer runt henne så slår jag in den i ett paket som hon får öppna på födelsedagen :)

  Ska se om jag kanske ska köpa ngr dockkläder också.. men finns juh inet SÅ mkt till pojkdockor.. Ngn som vet ngn bra sida man kan beställa ifrån??

 • Thuva0­3
  Visa endast
  Tor 8 jan 2009 17:48 #28

  jag köper riktiga bebiskläder till min dotters dockor. fungerar jätte bra. har köpt st.40 å uppåt till dom. billigare å sitter oftast lite bätter lättare att ta på å av. och lättare att hitta.


  Thuva mammas älsklings prinsessa!!!!
 • Sön 11 jan 2009 19:51 #29

  inte för att de skiljer mycket men vill bara passa på att flika in att new born baby o baby born är riktade till MINST 3 åringar.

  tyvärr finns de inte många dockor som är riktade till 2 åringar. finns en o annan från 1 år. men de är nästan i stil med trasdockor. (eller en mindre cou-cou variant)

 • Kämpar­morsan
  Visa endast
  Tis 13 jan 2009 17:47 #30

  Min dotter kan nog utan problem ha en new born baby..

  Att mata, klä och byta blöjor får jag hjälpa henne med till en början...men hon kan juh ändå köra runt den i vagnen och låtsasmata och framför allt BADA m den. Nu har hon bara dockor m mjuk kropp.

  Tycker det e lika bra att köpa en ordentlig docka med ens. Så småningom kan hon juh både byta blöja, mata och klä den själv. Dessutom kan man juh få en liten hjälp med potträningen dockan också kan kissa på pottan :)

 • Kämpar­morsan
  Visa endast
  Ons 14 jan 2009 23:24 #31

  Idag var vi och köpte dockan. En SIMBA New born baby, en pojk! Dotter gav mig stora ögon när jag sa, ta den, du får ta med den hem och när vi tog den på cykeln och begav oss.

  Väl hemma ville hon öppna med ens och ojojoj så go hon varit mot sin "Ponke", som han heter:) Hon blev dock nästan lite äcklad först, när Ponken lyckades kissa ner henne..*hehe Mne vad facinerande hon tycker det är att mata och byta blöja och tömma pottan. Att klappa och pussa på och krama om och bädda ner och köra runt i vagnen är toppen :)

  När hon skulle sova så skulle Ponken ligga jämte och ojojoj vad hon ordnade och styrde och höll på med nappen och täcke och dyl. Tillslut fick jag iaf ta undan nappen så att hon kunde komma till ro.

  Men OJ!!! vilket lyckat köp!! :)

Innehåll

Innehåll


Innehåll

Följ oss på instagram!