• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Minnie7

    GHP: Nä va trist!! Du som mådde så bra.

    Jorban: jag hade också väldigt ont, var direkt öm om någon klappade till mig i rumpan. Visade ju sig att mina muskler var av och inte riktigt lagade. Så- har du ont länge så sök för det. Sprack du mkt??
    Till mig sa dem att man inte ska använda sittring för det stasar. Låter rimligt. Bättre att sitta på sniskan eller ligga så mkt du kan.

  • Uppsalapojkarna

    jorban
    Jag kunde inte sitta ordentligt på typ 2 månader, men jag knäckte till svanskotan. Har gjort det så många gånger tidigare när jag trillat av hästar, så jag visste att det var det och struntade i att kolla upp det, då det ändå bara får läka av sig självt.

    Men det låter ju lite som att knipmuskeln kring ändtarmen kan vara skadad. Tycker att du ska boka tid och kolla upp det.

    Mina problem kom ordentligt först när sista sonen var 3år.

    Gladhannapanna
    Se till att boka tid hos din vc i morgon och få ordentlig hostmedicin. Jag har alltid både cosillana och mollipect hemma, så att det finns vid hosta.

  • Snöfrun

    Jorban, jag hade också svårt att sitta efter förlossningen men det berodde på stora hemoroider. Det finns receptfri salva och stolpiller på Apoteket.

    Hnnapanna, näää vad trist

  • mani79

    Gladhannapanna: Nä, hoppas verkligen inte att det skiter sig för dig nu! Du är min stora förebild! Hoppas du får tid snabbt. Jorban: jag tycker inte det låter helt bra. Ligg på för att få en koll så snart som möjligt och gärna på en kvinnokliniken, inte på mvc...

  • Jorban

    Tack för alla svar. Jag fick inte veta hur jag sprack eller många stygn de sydde men jag vet ju att de kallade in läkare för att sy och att det tog två timmar. Jag kanske kan ringa BB och be om min journal. Får man det? 

  • Minnie7

    Jorban: man har rätt att få ut sin journal ja. IOM att det var en läkare som sydde dig kanske det är bättre journalfört också. Dessutom var det nog ganska mkt. Inte konstigt att du har ont. Förhoppningsvis är det iaf bra sytt.

  • Gladhannapanna

    Nu har jag ringt och fått en tid 8/11. Känns helt ok att vänta några veckor så att jag kan jobba med knipandet som jag slarvat med ett tag...

    Jorban: Jag har båda mina förlossningsjournaler, ha inte för stora förväntningar på journalförda detaljer som tex antal stygn, speciellt inte om de sydde så länge. Däremot ska det ju stå vilka bristningar du fick, vem som sydde osv.
    Jag har också hört att de slutat med sittringar. Själv satt jag på min amningskudde de första veckorna....

  • Sjömamma

    Jag läste att man inte ska använda sittring om man blivit sydd i undderlivet eftersom det ökar belastningen mot såret. Det stämmer nog för det blir ju som att det drar åt sidorna, lite som när man sätter sig ner på toaletten, så det är nog inte bra.

    Jorban; självklart har du rätt att få ut din journal, många sjukhus har en web-service där man enkelt kan skicka efter en kopia. Men som sagt här ovan så ha inte så stora förhoppningar om att få någon klarhet i hur du har skadats i underlivet. I min står det typ ingenting om hur jag gått sönder eller hur många stygn eller hur länge dom sytt.

    Jag tycker också att du ska se till att bli undersökt av en läkare, gärna någon som har kunskap om det här med förlossningsskador. Om du fortfarande har "gas-problem" borde du se till att få remiss till en kirurg som undersöker din slutmuskel med ultraljud.

  • Uppsalapojkarna

    Jag har läst att man slutat med sittring, för att det ökar buktrycket och att det därmed blir sämre i längden.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder