• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Uppsalapojkarna

    Erica01
    Vilken läkare träffade du då? Mig vägrar de ju sätta in nät på. Undrar vad de gör när livmodern hänger ut

    Jag är bara 29år och haft problem sedan jag var 25år och sista sonen föddes.

  • Minnie7

    Erica: Usch att du har så "stora" framfall men bra att de ser det och du ska få hjälp. Känns ju inget kul att välja mellan nät (och smärta vid sex??) eller inget alls och fortsatta problem. Vad är planen nu då? Fortsatt ring efter några månader om det känns bättre eller op ändå??

  • Erica01

    Läkaren jag går hos heter Anju Zhang. På honom låter det som att nät är det enda som kan hjälpa, men de vill som sagt egentligen inte sätta in nät pga riskerna.

    Nu ska jag ha ringen ett par månader och så får jag utvärdera om jag kan fortsätta leva så, med ringen, eller om det ska opereras. Tydligen kan man också operera främre framfallet samt kapa livmodertappen något, men det låter som att läkaren inte tror att det kommer räcka.

    Känns så konstigt att han först föreslog nät för att sen säga att det inte är bra och erbjuda ring i stället. Borde man inte alltid börja med ring, innan man opererar kan man tycka. Och jag förstod inte riktigt det där med att kapa livmodertappen och lyfta framväggen - det låter ju bra, men Anju verkade inte så övertygad.

  • Minnie7

    Vad jag har förstått så används ring i väntan på op, om pat ej kan op eller inte vill. Är väl inte lika effektivt, lite bökigt och kan ge skavsår.

  • Uppsalapojkarna

    nej, det är väl just det att riskerna är stora med att sätta in nät. Men det är den enda lösningen.

    Känns så underbart kul att höra att läkarna tar det valet åt en och tror att man har mindre besvär nu än vad man i värsta fall kan få utav nät.

    Om det nu blir mer stumt att ha sex med nät, så vad är det inte nu. jo en livmodertapp som konstant är i vägen och som måste tryckas upp.

    I går hade jag det riktigt jobbigt och var orolig och öm i hela nedre magen. Livmoder och urinblåsa som glidit ner så mycket att det var hemskt. Hade en apelsin mellan benen.

    Men efter lite sex så hamnade det tillbaka på det dagliga läget.

    Hibiscus
    Har du ninas mailadress?

  • Snöfrun

    Mina problem känns så himla futtiga i jämförelse och ibland känner jag att jag inte borde klaga när jag läser om er andra. Men man ska väl inte riktigt jämföra så antar jag.

    Sedan jag slutade med p-piller (i måndags) har i princip all skav- och tyngdkänsla försvunnit. Jag kan ha tampong utan att den glider ut men det som fortfarande är problematiskt är att blodet (jag blöder rikligt vid mens) liksom rinner på sidan om tampongen och jag blöder igenom den på bara 5-10 minuter. Jag har största sorten från Ob och problemet är inte att tampongen blir full utan blodet rinner bokstavligt talat på sidan om tampongen. Jag har känslan av att jag kniper åt om tampongens översta del och därmed sitter den fast. Däremot så är jag liksom för vid eller stor i slidan och det gör att tampongen inte sitter mot slidväggarna utan hänger lite fritt om ni förstår hur jag menar och därför förlorar den delar av sin funktion. Det känns inte som om mera knipträning kommer att göra att jag blir tightare!? 

  • Gladhannapanna

    Snöfrun; Sådär har jag också haft med tamponger, innan jag fick barn med. I mitt fall tror jag att det handlade om att den hamnade lite bredvid livmodertappen så att blodet bara kom på ena sidan liksom.
    Jag har aldrig gillat tampong utan bara använt det när jag ridit mm. Binda är mer min grej... Fast  nu har jag hormonspiral och har inte mens alls!

  • Uppsalapojkarna

    Tror ni att läkaren tar illa vid sig om man skickar bilder på sitt underliv, så att man kan visa hur mycket sämre det blivit utan att åka dit?

    Min livmodertapp är liksom inte riktigt en tapp längre, utan följer med den främre väggen ut, dvs det är liksom bara en backe rakt in och så känns liksom själva tappen på baksidan, ungefär som en utförsbacke, alltså med ett hopp.  Ja eller ett stup.

    kanske ska skicka till båda läkarna, den här i uppsala och den i sthlm....

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder