• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Minnie7

    Mormia: ja om det skulle bli op, men för en undersökning behövs ingen remiss. Det frågade jag Eva när jag var där.

  • Sjömamma
    Minnie7 skrev 2012-10-04 20:45:21 följande:
    Mormia: ja om det skulle bli op, men för en undersökning behövs ingen remiss. Det frågade jag Eva när jag var där.

    Kan det vara så att det är olika regler beroende på vilket landsting man bor i? En del landsting har ju utökat sitt vårdval mer än andra t ex Stockholm och Uppsala. Kanske det går att kolla upp på landstingets hemsida eller patientombudsmannen?
  • Blåklocka

    MsCaptaine, hoppas att det går bra hos Eva och att du får positiva besked. Jag har också kollat på Strandkliniken, så du får gärna rapportera hur det verkar. Jag har än så länge bokat tid på Ultragyn Sophiahemmet. De utför både framfallsoperationer och plastik. www.sophiahemmet.se/visa_2008_.asp&sida=199
    Jag får se hur det går där, annars ska jag också boka tid på Strandkliniken tänkte jag.

    Jag tror att nog att din sfinkteroperation ska gå bra! Bygger de inte upp mellangården i samband med denna op? 

  • Minnie7

    Lycka till imorgon Ms C. Återkom med rapport. Jag upplevde Eva på Strandkliniken som lite speciell men det märker du imorgon.

  • Uppsalapojkarna

    Jag behövde specialvårdsremiss från Uppsala för att få komma till danderyd. Det var då kvinnokliniken som ordnade med den. Sedan behövdes ytterligare en betalningsförbindelse för operationen.

  • Minnie7

    Fast när jag pratade med Eva i Linköping så sa hon att vem som helst kunde söka dit utan remiss men om det sedan blev aktuellt med op så var hemlandstinget tvunget att betala. Nästa år är det ju även tal om vårdval även inom landstinget och att man ska kunna välja helt själv. Kanon!!

  • Sjömamma

    Hej tjejer! Så, nu har jag varit hos Eva på Strandkliniken och ja hon var lite speciell :) men inte på ett dåligt sätt tycker jag. Lite svårt att förstå allt hon sa men jag var ganska nervös och spänd så det kan vara det.

    Hon gjorde iaf en ordentlig undersökning av allt därnere och det var med blandade känslor som jag äntligen fick besked. Urinblåsan har halkat ner och buktar ner mot slidmynningen. Sen har jag ingen mellangård alls utan bara slemhinna mellan tarmen och slidan som gör att tarmen buktar ner i slidan. Det var troligen det som gör att jag inte kan ha samlag trodde hon, att penis kommer emot nerver som ligger helt blottade. Men livmodern har inte flyttat sig och det är ju bra!

    Visst kändes det lite hårt att få veta allt, jag hade hoppats att det bara skulle vara slidväggarna som kasat ihop. Men vilken lättnad att ändå äntligen få vetskap! Jag har ju vetat att det inte stod rätt till ända sen förlossningen!

    Hon kunde även se ungefär var revorna upp i vagina går. Hon skrev ner ordentligt i journalen, mina skador och mina besvär så den är skickad till patientförsäkringen nu. Det var jättebra eftersom de journalanteckningar jag har från Västerås beskriver ju allt som normalt.

    Men hon kunde inte förstå varför inte landstinget skulle operera detta. Nu ska jag ju ändå först göra operationen i Uppsala och sen vänta minst tre månader. Men det känns ju ändå som om man börjar att se ett slut på denna tunnel! Bara jag för en gångskull kan få slippa strul :)

    Blåklocka; tack! Nej det är kolorektalkirurger som gör sfinkterplastiken så jag tror inte att dom kan det. Men hoppas att dom syr ihop musklerna runt tarmen för det sa Eva att hon själv var tveksam till att göra eftersom det är stor risk man råkar sy i tarmen. Du får rapportera om hur de är på Sofiahemmet. Och så får vi alla hoppas på utökat vårdval så man kan få välja var man vill söka hjälp och slippa klåpare!

  • Uppsalapojkarna

    Jaha, då har man fått det samtalet man ville ha, fast ändå inte ville ha så här i efterhand.
    Nina hakade upp sig på att jag hade ont och det var ju inte vanligt att ha ont vid framfall.
    Hon skulle diskutera med Uppsala om, vad och vart jag ska opereras och återkomma om typ en månad.

    Hon trodde att allt blivit bra med ringen som jag fick innan sommaren.

    Fy fan vad arg jag blir på alla jäkla läkare som inte bryr sig och bara försöker vifta bort ens problem eller förhala allt.

    Nu vill jag ha en drös med pengar och få det fixat privat. Jag orkar verkligen inte med detta längre. Från och med nu ska jag börja spara och det ordentligt så att jag kan gå privat och få det fixat.  Vad var det strandklinken tog?
    Finns det något mer ställe som genomför det?

    Ska jag betala för det vill jag ha både främre och bakre väggen fixat och uppbyggd mellangård, sy fast söndersliten vävnad och ev söndertrasade muskler samt även minska blygläpparna lite.

  • Minnie7

    Tror Strandkliniken tar 44000 kr och sedan tillkommer väl blygdläpparna. Men tror det står priser på deras hemsida.

    Känner du någon förändring med ringen? Det gjorde inte jag.

    MsC: Ja verkligen konstigt att inte landstinget kan operera dig vaginalt också. Du kan inte söka igen när den andra operationen är gjord och det gått ett tag?? Sa Eva hur lång tid det skulle gå emellan??

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder