Inlägg från: Gladhannapanna |Visa alla inlägg
  • Gladhannapanna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Cissan skrev 2014-05-16 11:46:56 följande:
    Här har jag sagt att jag inte har trängningar men nu 3 dagar i rad har jag känt mig sjukt kissnödig hela tiden, kan inte gå många metrar innsn jag måste på toa igen, kollade uvi igår men icke så de trodde det hade samband med framfallet :(( Det är så psykiskt påfrestande att må såhär, tycker så synd om min fina familj som måste dras med mitt bölande, försöker vata stark men klarar inte det här. Jag är såå ledsen heeela tiden. Känns som om Jag måste få spy ut lite här, i te roligt för er heller att läsa men ni är de enda som förstår mig
    Skriv så mkt du behöver! kram!
  • Gladhannapanna
    maria81 skrev 2014-06-03 21:46:04 följande:
    Hej tjejer!

    Är det någon utav er som kan tipsa om en bra gynekolog i Göteborg där man blir tagen på allvar och inte bara får höra att man får förvänta sig att det ser annorlunda ut efter man fött barn?
    Vet inte om jag har framfall men öppningen är väldigt stor då jag sprack bakåt och fram ända upp till klitoris (det sydde man inte fick jag höra för det blir inte bra...)  och flikar kommer fram. Vill bli tagen på allvar med mina problem!!
    Anna Welander på Göteborgs Kvinnoklinik gbgkk.se/

    Jag ahr gått hos henne i många år och hon konstaterade att jag behövde opereras när min äldsta dotter var 10 månader och jag sökte för tyngdkänsla och skav. 
  • Gladhannapanna

    Maria: Så tråkigt att läsa ditt inlägg! 
    Jag beklagar verkligen att du har råkat så illa ut!!!

    Till viss del kommer nog tiden att hjälpa dig, det tar ju ett tag för kroppen att återhämta sig efter en förlossning även utan skador. Det är flera som varit inne i tråden med panikkänslor som har blivit bättre efter några veckor.

    Men när man råkat så illa ut som du har gjort kan man nog itne hoppas på underverk med tiden utan kirurgisk hjälp. Jag är opererad i göteborg och har blivit väldigt mycket bättre även om jag aldrig kommer att bli helt bra, jag räknar även kallt med att jag kommer att bli omopererad så småningom, men än så länge är det ok fyra år efter operationen. 

    I den här tråden finns det värme och omtanke, inga inlägg anses fåniga eller äckliga, vi har delat alla möjliga detaljer med varandra och försöker stötta varann så mycket det bara går. Vi delar också med oss av tips på läkare mm!!!

    Skriv så mycket du känner för, vi finns här! Kram!

  • Gladhannapanna

    Sonjaronja: så trist!!!!!

    Jag är opad i Gbg av Eva Dahlgren, hon är super!!!! Undervisar i området och har skrivit vetenskapliga artiklar.

  • Gladhannapanna
    SonjaRonja81 skrev 2014-07-30 15:40:36 följande:

    Tack för svar!

    Vilket sjukhus är hon inom? Jag behöver verkligen alla tips jag kan få. Det verkar helt omöjligt att få hjälp i Skåne. "Det löser sig"- knappast. Vilka op har du gjort?


    Hon jobbar inom SU, jag opades på KKÖstra men hon är nog mest på Sahlgrenska.jag har gjort både främre och bakre plastik. Hon var väldigt mån om mig som patient. Gjorde de vid två tillfällen och fick infektion i stygnen efter första, misstänkte att samma sak hänt vid andra och då tog hon emot mig lite vid sidan av för att jag skulle slippa strul. Fick tom hennes direktnummer som hon svarade på när jag ringde!!!!

    Jag var visserligen en lite speciell patient för läkaren som gjorde första op fick avbryta pga stor blödning vilket aldrig hänt honom tidigare trots att han var en väldigt erfaren kirurg som gick i pension medan jag väntade på nästa tid. Sköterskorna sa att jag blev opad av henne eftersom hon var bäst.... Om du klickar på "visa endast" så ser du mina inlägg i samband med min op hösten 2010.
  • Gladhannapanna
    Maria7201 skrev 2014-08-13 16:42:41 följande:

    Gladhannapanna,

    Jag vill gärna fråga dig om hur det känns ni i din framvägg (cystocele). Gör det ont? Känns urinblåsan på plats? Känner du av ärrvävnad? Gör det ont vid samlag? Har du problem med inkontinens när du hostar? Tränar du?

    Maria


    Jag har inte ont alls. Inga problem vid samlag, ingen ärrvävnad kvar. Slarvar med knipet så det händer att jag läcker, ibland känns det som om jag inte tömmer blåsan ordentligt utan behöver ändra ställning alternativt gå och kissa igen efter en stund.

    Jag tränar sällan och då kör jag styrketräning med maskiner. Springer inte eller hoppar för det känns obehagligt och jag vill inte fresta på min bäckenbotten. Jag är ingen träningstjej utan promenerar och rider mest.
  • Gladhannapanna
    Maria7201 skrev 2014-08-13 20:31:41 följande:

    Gladhannapanna,
    Tack för svaret. Undrar om du har "bulle" kvar eller cystocelen har gått tillbaka efter operation. Jag ska träffa samma läkare som remitterade dig till operation i Göteborg nästa vecka. Jag bokade tid hos henne efter att har läst din berättelse. Jag tror själv att jag har även livmoder prolaps och vet att jag har anal prolaps + cystocele.
    Som jag kommer ihåg använde de inte nät när du blev opererad, eller hur? Det låter bra att du kan leva normalt liv. Jag hoppas att jag kommer att få mitt liv tillbaka någon gång.


    Jag har nog en liten försvagning i både främre och bakre vägg, räknar kallt med att behöva göra om operationen men hoppas att det dröjer minst sex år till. Inget nät på mig. Fick ju en blödningskomplikation under operationen av främre väggen så jag vet inte om de kunde gjort bättre.
  • Gladhannapanna

    Jag är nog undantaget som bekräftar regeln!

    Min bm sa redan på efterkontrollen att jag hade fått framfall. Min gyn konstaterade att det fanns kvar tio månader efter fl. och att det behövde opereras. Förlossningsläkaren som undersökte mig några veckor innan fl nr 2 sa till mig att be om en remiss så att jag skulle bli opad så tidigt som möjligt men ca ett år efter fl.

    Kirurgen kallade defekten grav när han undersökte mig tillsammans med en kandidat innan op.

    Jag har alltså aldrig behövt kämpa för att bli trodd. Är så ledsen över att ni andra har det så kämpigt med det, själva skadan räcker ju....

  • Gladhannapanna
    Hemligkvinna skrev 2014-08-29 08:27:44 följande:

    Jag blev utskriven igår och hade en hemskt jobbig väg hem. De där 7milen kändes som en evighet med varenda litet gupp i vägen.

    Förra operationen kändes som en dans på rosor jämfört med denna, men det är ju en större operation.

    På uppvaket hade jag problem med andningen och kände mig väldigt orolig över det. All koldioxid som de sprutar in får ju alla organ att flytta på sig lite, så mina lungor fick inte riktigt plats att fylla sig helst. Det pep då hela tiden. Trodde att jag skulle dö, men nu efteråt så kanske det inte var så farligt som det kändes då.
    Jag fick till slut blåsa i nån sak som hjälpte lungorna att vigda sig ordentligt.
    Jag kom till uppvaket vid 13, men fick åka därifrån först vid 18.

    Nu känner jag mig verkligen överkörd. Har inte så ont från livmodern, men efter robotarmarna i magen, Sen är magen fortfarande rejält uppsvälld.

    Dessvärre så har jag lite hosta som oroar mig. Vill ju inte att allt ska gå upp denna gången också

    Förresten så fick jag veta att jag har endometrios också, då läkaren tog bort några blåsor och skickade iväg för analys.


    Usch, stackars dig som har så ont!!! Vad sa läkaren efteråt? Kunde de åtgärda det som var planerat? Trist med endometriosen!!!
Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder