Inlägg från: Gladhannapanna |Visa alla inlägg
  • Gladhannapanna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    che71 skrev 2014-09-01 04:05:40 följande:
    Kulorna tipsade min BM om.

    Igår kände jag med ett finger när jag knep o det är inte så starkt knip alls framtill precis som hon sa för 3 månader sen när framfallet konstaterats.

    Varför förbättras det inte?

    Har svårt att knipa av strålen när jag kissar. .funkar men bara efter att ha knipit en liten stund.

    Kan du knipa av strålen?

    Vet någon om hormonerna stabiliseras även om man ammar, fast bara 1-2 gånger per dygn (natt o morgon) eller måste man sluta helt?
    En av orsakerna kan vara att muskler gått av då hjälper inget knip i världen! Så var det för mig!
  • Gladhannapanna
    Cissan skrev 2014-09-01 08:59:42 följande:

    Hur får man veta det då? Är så less på att hela tiden lära sig saker här (missförstå mig rätt nu det är toppen! MEN jag vill att sjukvården ska kolla allt detta o unge att jag ska behöva komma o be om det :(((


    Det konstaterades på inskrivningen för op i mitt fall. Iaf vad det då jag fick reda på det.
  • Gladhannapanna
    Hemligkvinna skrev 2014-09-11 08:56:24 följande:

    che71
    Det svåra är att ta sig upp på den där förbaskade operationslistan. När man väl kommit dit, så brukar man inte få vänta så länge.
    Jag träffade läkaren i slutet av maj och sa då själv att jag gärna ville ha operation i slutet av augusti och hon tyckte att det lät vettigt.  Annars är det normalt sett ca en månad, beroende på sjukhus och om man som i mitt fall haft problem med betalningarna här från ackis till Danderyd sjukhus. Har fått 2 operationer inställda, men 2 har blivit av.

    Jag har fortfarande kvar stygnen i ärren på magen och börjar tröttna på de nu. Vill bara bli av med de, som inte sprack upp ytligt. Jag tejpar i vilket fall som helst med kirurgtejp, för att ge ärren extra stöd men just stygnen slipper jag gärna nu.
    Ett ärr har ännu inte läkt ihop ytligt och är öppet ca 5mm när jag byter suturtejpen. Ska försöka låta det vara lite längre nu, så kanske det läker ihop. Är dock orolig för att det ska vara.

    Jag har ett nytt jobb på g, där jag ska börja med praktik för att se att jag klarar av det mm. Det är i en klädbutik, så utan tunga lyft och om det blir tunga lyft så fixar de andra det. Jag kommer aldrig att vara själv, så det finns alltid någon som kan lyfta. Men att vika kläder mm är ju inte så tungt.

    Det som blir tungt nu i början är ju att ens stå upp så länge. De vill så klart ha dit mig så snabbt som möjligt, men ändå inte att det ska äventyra läkningen.
    Funderar på om jag ska börja jobba 2-3 timmar per dag från onsdag, då det gått 3 veckor sedan operationen. Sjukskrivningen var på en månad, dvs 4½vecka. Men jag tycker ändå att det känns rätt bra, men att jag inte än kan stå upp en hel dag.
    Vad tycker ni? är det dumt?
    Jag tänkte att det kanske är bättre för kroppen än att plötsligt bara jobba heltid. Då kan jag sakta trappa upp det, beroende på hur kroppen känns.


    Med din historia hade jag absolut väntat tills sjukskrivningen är slut! Jag blev heltidssjukskriven i en månad och deltid i ytterligare fyra veckor. Deltiden var från föräldraledigheten eftersom jag inte kunde vara ensam med barnen pga lyftförbud. 

    Kul med nytt jobb!

    En anledning till att de inte vill operera för tidigt efter fl är att kroppen behöver återställa sig så mkt som möjligt på egen hand först, även om inte just framfallet blir bättre så är hela bäckenbotten påverkad av gravhormoner i ca ett år. Den förlossningsläkare som peppade mig att bli opererad sa att man bör vänta ca ett år. Jag opades första gången 11 månader efter fl.
  • Gladhannapanna
    nötskrikan skrev 2014-09-16 21:45:59 följande:
    Ja, operationen gick bra. Känns väldigt skönt att ha det gjort, tyckte väntan var absolut värst. Inser att jag har varit pessimist hela tiden och kommer faktiskt att vara förvånad om det blir bra nu, har inte ens vågat hoppats.

    Måste kolla upp hur man duschar.

    Ska inte lyfta på sex veckor. Var det enda han sa. Det jag fått höra tidigare av kirurgen är inget samliv på fyra veckor, inga lyft, inga barn som drar i mig. Jo och att jag bör ha någon i närheten i 1-2 veckor. Sambon funderar redan på att jobba imorgon och låta mig ha barnen på em...
    Det kan din sambo fetglömma!!!!!!
  • Gladhannapanna
    born2011 skrev 2014-09-22 17:28:43 följande:
    Okej men om jag ska stå så måste hon ju typ sitta på golvet?? Haha

    Jag vägrar ligga i gynstolen och krysta. Vill inte krysta. Kan inte framfall bli värre av att krysta? Vill aldrig mer krysta i hela mitt liv. Äter katrinplommon, linfrön och movicol varje dag för att inte bli hård i magen och behöva krysta mkt.

    Upptäckte era bm på efterkontrollen, ni andra?
    För mig var det barnmorskan på efterkontrollen som konstaterade framfallet, hon sa det direkt utan att jag behövde påpeka ngt.
  • Gladhannapanna
    Maria7201 skrev 2014-09-22 20:37:08 följande:
    Det är bra att det finns kompetent personal trots allt. Gladhannapanna, var din förlossning snabb eller tvärtom långdragen? Jag kommer inte ihåg.
    Jag öppnade mig de sista 6 cm på ca 40 minuter (första förlossningen) krystade kanske aktivt i 20 minuter, hade en del krystimpulser innan dess, då sa de att jag inte skulle krysta om jag inte kände att jag måste, jag tror att förloppet var helt normalt. Sprack dock massor, inuti, grad 3 sfinkter, ena inre blygdläppen hela vägen fram till klitoris. Har taskiga kärl och får alltid massor av blåmärken så jag tror att jag har dålig bindväv.... Sivandeblödning från livmodern som inte drog ihop sig, tappade ca 2,3 liter blod! Allt blod gjorde det hela ganska dramatiskt och förmodligen svårt att se skadorna ordentligt. Bm på mvc konstaterade att hon aldrig sett någon som blivit så dåligt och mycket sydd....

    Andra förlossningen öppnade jag mig de sista sex cm på ca 20 minuter och hon var ute på tre värkar. Syddes kanske med sex stygn, tappade ca 1,2 liter blod. Ingen dramatik alls!
  • Gladhannapanna

    3705 gram och 36 i huvud, 49 lång

    Hade nog tendenser redan innan förlossningen dock.

    Andra barnet 4255 g, 52 lång och 36 i huvud. Ingen större försämring trots vaginal förlossning

  • Gladhannapanna

    Jag tror inte att alla framfall beror på förlossningar. Jag hade tendenser redan innan min första graviditet så i mitt fall tror jag att svag bindväv spelar störst roll, det i kombo med övervikt, mer eller mindre kroniskförstoppning och graviditet samt vaginal förlossning. Den svaga bindväven är förmodligen skälet till att jag fick så stora bristningar.

    Som jag skrivit förut blev jag inte sämre efter andra vaginala förlossningen.

    Men visst tror jag att förlossningen kan orsaka framfallet, ni som beskriver yttre press osv....

  • Gladhannapanna
    che71 skrev 2014-09-30 08:49:51 följande:

    Helt sjukt att kvinnor ska behöva ta antideppressiva pga framfall eller förlossningsrädsla!! Blir så arg.
    Inte konstigt man är rädd, förlossning är en stor grej, mycket kan gå fel...förutom själva smärtan.
    Det är som att säga till en person som skadat ryggen eller något annat, men ta du antideppressiva så du inte har ångest över din smärta, eller kanske ta du antidepp. för så ont kan du ju knappast ha!
    Men operera då o hjälp kvinnor som vi o lyssna o ha förståelse för att detta med framfall är jobbigt att leva med...bemöt oss som människor.
    Att ge antidepp. känns som att de inte tror på en ju.
    Ska jag ta antidepp. pga att något buktar ut i underlivet, pga att jag hela tiden känner obehag o tyngd o skavkänsla, pga att jag kanske är inkontinent efter FL, eller pga att jag inte vill/vågar ha sex, eller att jag är rädd att lyfta min bebis från golvet, pga att jag knappt kan böja mig ner på kvällen, att jag tänker på mitt framfall nästan hela tiden, på att det nästan förstör det som skulle vara den lyckligaste tiden i livet, pga att jag oroar mig för om förhållandet klarar detta, om jag kan ha sex utan problem i framtiden, om jag kan gå på toa som normala människor, springa o gympa...lyfta mit barn upp i gungan...osv....helt enkel leva ett vanligt liv?!!Obestämd


    Håller med dig helt och hållet! Helt uppåt väggarna att bara skriva ut medicin mot depression!!!

    När det gäller sex har mitt framfall aldrig påverkat mitt sexliv, vet att flera säger samma sak! Det som kan påverkas är ju ens självbild, men det gör inte ont eller är obehagligt!
Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder