• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Hibiscus

    Nja Pyttis, tycker inte jag har blivit tagen på allva inte hitentills iallafall, tänk så många besök jag har gjort om samma elende och inte blivit tagen på allvar, hur jag än har förklarat hur jag har min vardag att det från början efter första op var problem med tömmningssvårigheter, jag har gråtit osv men de har varit MYCKET axelryckningar och svaret med att det är bara fortsätta med dina vattenlavemang som jag varit tvungen att göra nästan varje dag för att få ut...o ständiga besök hos bäckenbottenteraputen- men denna gång bokade hon tid till läkaren för åter en bedömmning då hon menar att hon inte kommer vidare med mig,,,eftersom problemen bara fortsätter och jag nu vid sista besök hos henne berättade att det har blivit värre, men men... kanske nu dom tar det på allvar..(.o jag är tydligen ett "svårt"t fall- då hon sa att de har läkarkonferenser om vad som är bäst att göra vid svåra fall- men att de måste vara säkra att det är enterocele som dom bara kan vara efter den där jobbiga röntgen jag nu får vänta på att få göra) och ja denna gången var nog den första gången av de alla återbesök för samma sak som hon pratade om op gå in med nät men det verkar bestämmas efter röntgen, så ja lite mer på allvar togs det nog då denna gång,

    Jag vet knappt vad jag ska känna i detta läge, vet inte om jag ska hoppas på att det har blivit återfall där så att de kan göra om operationen eller ska jag hoppas på att det inte har släppt??? känns skit idag- har gråtit mycket, mest för att jag inte orkar har ju op mig ett antal gånger nu....eller för varför har jag sån jävla otur med allt?    det är hela tiden nåt med mig....jag vill bara bli bra och leva som en normal människa- nej ni det är depp nu...

  • Gladhannapanna

    Hella: klart att du får vara ledsen! Jag menade just att hon tig dig mer på allvar nu mot tidigare! Förstår att det känns skit med en ny operation!!!!

  • Hibiscus

    ja men visst- nu äntligen tagen mer på allvar- bara hoppas att de kan göra något bra av det här i slutändan!
    annars då Pyttis? är det bättre för dig nu med slemhinnorna var det va?

  • Buspojkarna

    Är det någon mer än mig som fått göra nervmätningar för att se hur allt fungerar innanför bäckenet?

    Har även fått hem papper som skall fyllas i innan jag ska till urogyns sjukgymnast och av en dag går det att konstatera att jag borde ha urinträngning(tror jag att det kallas), dvs jag får inte ut tillräckligt mycket urin vid varje tömning om jag inte trycker på (som man inte ska) och då kissar jag fler än 7 ggr per dag. Skulle ha med mig mätningar från 2 olika dagar, så jag måste fixa en till dagsmätning. Det är ju inte det lättaste, gäller ju att man är hemma hela tiden då så att man kan mäta urinen och sedan skriva ner allt på papper, även mäta all vätska jag dricker.

  • Gladhannapanna

    Tack för att du frågar Hella! Jag tar ju östrogen vaginalt så det är inte lika skört, men jag har fortfarande klåda. Ska ta kontakt med min gynekolog igen men har inte tagit tag i det...

  • Minnie7

    Hella: Usch då . Förstår dig... vill man att enterocelet gått upp så de kan göra en operation och då förhoppningsvis bli helt bra- samtidigt rädd för komplikationer. Eller hoppas att enterocelet inte gått upp- men vad blir då åtgärden liksom? Även om det känns jobbigt med den där röntgen så är ju något på g iaf, du får försöka se det så. Något händer- det finns en plan. Hon ryckte inte bara på axlarna denna gång.
    Åh- kram på dig!!!!

    Buspojkarna: Nej, hur går en sådan nervmätning till?

    Pyttis: Klåda?? Typ som svamp eller??

  • Hibiscus

    Pyttis: jag tar ju också östrogen, ovesterin som jag smörjer lite på slemhinnan utanför ej vagitorie alltså ca 2 gånger i veckan, tycker slemhinnan har blivit bättre, men funderar på om jag ska införskaffa vagitorie också så kanske det känns bättre invändigt med? har ju haft irriterade slemhinnor och helt plötsligt fått svamp osv (peppar peppar inte haft svamp sen jag började med det)
    jag undrar tar du vagitorie? hur ofta? vilken sort har du?

  • Mary Jo

    Hej! Jag har en lite fråga.
    Om man får ett framfall under en graviditet,kan det bli något problem att föda vaginalt?
    Misstänker att jag fått det och måste ringa min bm imorgon och nu är jag livrädd att jag inte ska kunna föda alternativt att det blir ännu värre? 

  • Gladhannapanna

    Hella: jag har fått Vagifem på recept, tar två gånger i veckan.

    Sofian: jag födde vaginalt med ett rejält framfall av både främre i och bakre slidvägg.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder