• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • pseudonym1
    Alicia 72 skrev 2011-11-18 21:56:59 följande:
    Catinkan, den privata kliniken du klippte från ovan låter ju jättebra! Om det stämmer. Vilken klinik var det och har du någon aning om kostnad? Även på mig har både främre och bakre slidvägg havererat och hänger ned till slidmynningen. Dock ej utanför. Jag fick barn för 8 veckor sen i morgon, när fick du ditt barn? Har det blivit bättre eller sämre? Känner du varje dag? Jag känner inte av varje. Kanske hälften av dagar. Läskigt med tampongkänsla, det har jag med. Jag älskar också att träna men dessvärre är löpning min stora passion. Det lär jag väl aldrig mer få syssla med... Alicia
    Det var från strandklinikens hemsida och det kostar lite olika beroende på vad man ska göra... Kolla på hemsidan så hittar du priser!
    Jag fick barn för 7½ mån sen och mitt har blivit värre Både främre o bakre slidvägg hänger ner i mynningen på mig med men inte utanför. Men har jag tarmen full så är det fasen nästan så den bakre hänger utanför...
    Ang löpning så är jag oxå en löpartjej egentligen... Innan andra barnet så sprang jag säkert 6 mil/v och var ofta ute med löpvagnen med första barnet... Älskar att springa Göteborgsvarvet mm och har haft en liten dröm om att springa new york marathon en dag men det känns avlägset nu
    Jag vet ju inte om spinning är skonsamt eller ej men jag kör det nu för att det känns bättre! Den enda träningen som jag får samma endorfinkick av som löpning. Prova det en gång om du inte gjort det!
  • Minnie7

    Jag har min egna teori om vad som är galet med mig. Tror musklerna är av och det är därför inget knip finns samt att jag känner mig öppen och är vid. Sedan tror jag att bindväven som håller uppe själva urinröret fått stryk för jag har ju inget främre framfall. När jag ligger ner märks inte detta men när jag står kommer det direkt. Känns där hela tiden oavsett hur länge jag varit uppe. Sedan gör det ju så ont inuti urinröret också.
    Gah! Jag SKA bli bra igen!!!

  • Minnie7

    Nej, remissen är inte skriven än. Min sjukgymnast skulle rådfråga en kollega först om jag ska testa elstimulering iaf i några månader. Om hon inte tror det hjälper ska jag genast ta kontakt med gyn igen och be dem skicka remissen. Landstingets kvarnar mal ju långsamt och det är väl 3 månaders väntetid för ett besök antar jag. Bedömning då och om hon tror hon kan hjälpa mig är det väl ytterligare några månaders väntetid. Känns som det kan bli åtgärdat lagom till jag ska börja jobba igen . Hur bra är det då?? Hela föräldraledigheten gått åt till att plågas och må dåligt...

  • Minnie7

    Kan säga att om jag inte hade blivit lovad remiss till henne i Linköping hade jag kontaktat Strandkliniken omedelbart!

  • Minnie7

    Pyttis- på vilket sätt är det annorlunda mot innan barnen? Försöker själv mentalt försöka ställa mig in på vilka förväntningar jag kan ha på en ev. op.

  • Angelica8912

    Jag tänkte hoppa in här för att fråga lite. Hoppas det är okej!

    Jag födde min flicka för 8 månader sedan och då blev jag klippt, fick en sfinkterruptur och har haft en del problem. Framförallt med att ha ont både fram och bak. Nu känns de dock väldigt bra!

    Däremot så när jag var hos min sjukgymnast (urolog?) så sa hon att slidväggarna var rätt slappa men att de blir bättre om man kniper. Nu har jag knipt på bra, och jag kniper rätt, men de känns ändå inte bra därnere! Jag kan läcka inbland och det är de som irriterar mig mest. Men har de ens med försvagade väggarna att göra?? Och när säger man att de ÄR ett framfall? Vet inte så mycket vad det innebär faktiskt..

  • Hibiscus

    Catinkan: vet inte egentligen hur "allvarligt" det ska va för att få op av landstinget- men tror att dom går på hur stort framfallet är och vilka problem de medför tex- vid främre om  du tex inte tömma blåsan helt eller bakre dåman inte kan tömma tarmen ordentligt- fastnar i" fickan" som ett rectocele är inne i ändtarmen om du förstår vad jag menar- tror att allt är beroende på hur mycket problem man har av framfallet- har man inte så stora problem och bara känslan av att nåt buktar så tror jag tyvärr de är lite hårdare med att få op beviljad- men jag tycker du ska söka gyn först i landstinget för att se vad dom säger. Den sistnämda privata kliniken- ja det låter som att dom utför framfallsop- det ända jag reagerade på var att det stod att man åker hem samma dag som op...man har verkligen ont efter en sån op o behöver vara kvar nåt/några dygn på sjukhuset o få ordentligt med smärtstillande efter min entero- rectocele op var jag kvar 4-5 dar samma med hysterektomin men hade nog fasiken ondare av den förstnämda än hysterektomin då dom öppnat buken på mig..

  • Hibiscus

    isa: vad är det tänkt att elstimuleringen du ska göra ska hjälpa med? och är det sän där TNS stimulering som menas eller nåt annat? frågar av okunnighet där- har iofs fått tns behandling 1 gång i ryggen av annan anledning
    Sen tänkte jag på du har ju "ont" i urinröret? har du inte blivit erbjuden att göra en cystoskopi? när man går in med en kamera i urinblåsan- när min resa av detta elende började hade jag ont vid kiss osv- fick göra en sån undersökning inget fel i blåsan hittades men jag var lite rodnad i urinröret, men inte så mycket att något behövdes åtgärda

  • Minnie7

    Elstimuleringen är tänkt att hjälpa min bäckenbottenmuskulatur bli starkare så jag kan knipa. Men jag tror inte det kommer hjälpa bort problemet med urinröret.
    Ingen cystiskopi gjord. Verkar inte som om hon riktigt lyssnar in vad jag säger. Tror jag kan tömma blåsan ordentligt men det känns som om urinröret hänger utanför sin plats.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder