• Happuy

    Matvägran på "riktigt" del 8

    Det här är stället för oss föräldrar vars barn matvägrar på riktigt. Här äts det inga köttbullar med potatis utan för att få i barnet någon mat överhuvudtaget sker det antingen via sond i näsan, peg eller knapp på magen. Några barn klarar än så länge att dricka sondnäringen själva via munnen.
    Vi för alla här inne en hård kamp mot sjukvården och några av oss har kommit längre medans några precis har börjat sin kamp för sitt barn.
    Något som inte diskuteras här är ifall barnet matvägrar någon dag eller så utan våra barn matvägrar dygnet runt året om och lever tack vare hjälp av sondnäringar som sondas in på olika sätt.
  • Svar på tråden Matvägran på "riktigt" del 8
  • Kuben

    Hej!

    Piip: Lycka till!!!

    Fyyy för magsjuka!! Nedrans att bli smittad på akuten!

    Nutra, just luffuktar har vi blivit tipsade om för krupp/hosta. Vi har inte köpt någon ännu, men vi sprejar vatten i luften med en blomspruta inför nattningen.

    Vi har fått recept på Ailos som kommer nästa vecka. Det var en självklarhet att vi skulle ha den - vi inhalerade i dag igen hos läkaren, men hon låter inte särskilt bra nu heller.

    Kraaam!

  • siggemom
    Svar på #111
    Gud så skönt, skriv i inboxen ifall du behöver hjälp.Jag har haft Ailos sen sonen var 6 veckor, han är 2 om en vecka.
    Ang luftfuktare så skulle det aldrig fungera hos oss tyvärr sonen blir dålig vid all fukt och kyla, hit med värmen...
  • Kuben

    Siggemom - tänkte på dig idag! Hoppas att magsjukan är bättre!

    Jag fick hem en superblek och heldäckad dotter från dagis. Hon hade krockat med en kompis (sittandes?) och fått en rejäl bula. Väl hemma klagade hon på magont och inom kort så kom allt maginnehåll upp... frågan är nu om det är magsjuka eller hjärnskakning. Hon sover nu, så jag ska snart väcka henne för att se att hon är ok...

    Så till bekymret att vi måste in till akuten dagligen med lillan för att inhalera - om hon nu också blir magsjuk - vad i all världen gör vi då?!? Några tips?

  • Happuy

    På Söndag bär det iväg upp till Uppsala och Folke Bernadotte regionhabilitering.

    Kom nyss hem från barnakuten där chloe fått inhalera samt fått betaped. Hade mellan 39-40 graders feber inatt, och max 100 ml sondmat har hon fått behålla..ingen magsjuka utan helt enkelt chloes egna lilla sjuka..

    Nu hoppas vi att hon frisknar till men ställa in gör vi absolut inte..kan faktigst vara bra att dom även får se chloe när hon är dålig.

  • Skumboll

    Happuy: Vad spännande! Du får hålla oss uppdaterade om vad som händer där...!
    Trist att hon blivit sjuk, men som du säger, kan kanske vara bra att de får se med egna ögon. Verkar som att många i tråden reagerar med kräkningar när de blir minsta lilla sjuka.

  • siggemom
    Svar på #113
    Tipset om akuten är sprita allt i rummet när du kommer in + barnets händer. Be och få ett rum, det gör jag alltid.
    Det är bara det att jag tror läkarna och sköterskorna för runt smittan inga handskar och steoskop utan spritning. De håller fy fan(ursäkta) masken för inhallation utan handskar den andas barnen i..Ursh vad jag är elak men jag tror det är därför malte blev smittad.Sköterskan hade inte ens handskar vid blodprov.
    Han mår sådär..Nu är det inte lika illa, men nada sondnäring utan lite cola och pencilin och täta inhalationer+ betapred gör inte magen glad.kram
  • siggemom
    Svar på #117
    Man undrar alltid..Men det är vätska i pencillin och koksalt i Ailosen och hemskt och säga men han är van.Springer omkring och säjer bam(bajs) hela tiden.Kul att lära sig det vid en magsjuka.
  • Kuben

    Piip! Tänker på er!

    Stackars lilla Malte - och Chloe.

    Vår stora sover nu äntligen! Hon har kräkts i 17 timmar! Jag hoppas att hon får behålla lite vätska nu.

    Å andra sidan har Lillan har haft sin bästa natt någonsin. Hon har inte varit på akuten på över 24-timmar - det ni! Snacka om framsteg: Annars har vi varit där varje dygn i över en vecka...

    Angående smittspridning så har jag verkligen reagerat på att speciellt sköterskorna är dåliga på att sprita sig. Under all kritik! Jag ska nog vara mer "bitchig" nästa gång och påpeka det när de vill ta i våra barn.

    Kram (oj, nu tror jag hon kräks igen...)

  • lolo21

    Kuben och Siggemom: Men gode tid vad ni kämpar! Låter ju helt fruktansvärt med magsjukor hit och astma hit.. *huua* Orkar gör man ju, på något sätt, men det är banne mig inte alltid lätt.. och som ni verkar ha det! Skickar styrkekramar

    Happuy: Lycka till nu med Chloe, hoppas hon blir bättre, men kanske bra som du skrev att de får se henne dålig isf. Hoppas ni kommer få bra hjälp!

    Huua nu ska jag Hälla i mig vitpepparkorn.. *livrädd för magsjuka*
    Detta att sköterskor inte spritar sig låter ju under all kritik!!! När vi har vart inne har de som haft magsjuka _inte_ fått sitta i vänrummet. Tack o lov. Blir man inlagd så har ju sköterskorna olika "förkläden" för varje rum, men på akuten är det ju inte så, tyvärr... Men sprit måste ju vara en absolut självklarhet! *morrar*

Svar på tråden Matvägran på "riktigt" del 8