Inlägg från: majocu |Visa alla inlägg
  • majocu

    Veckomatsedel à la budget

    Måndag: Potatissopaa med torkad svamp, röda linser och kikärtor
    Tisdag: Potatisgratäng med ugnsbakad fisk (rester från helgen)
    Onsdag: Pasta med tomat- och zucchinisås
    Torsdag: Spaghetti och köttfärssås
    Fredag: Spätzle, gröna linser och korv
    Lördag: Bortbjudna (Raclette)
    Söndag: Chili con carne med ris

    Jag har gjort matlistor för nästan hela månaden ut (och febrauri också till stor del faktiskt). Nästa vecka blir det:

    Måndag: Tortellini
    Tisdag: Kycklingfrikassé med ris
    Onsdag: Antagligen någon soppa
    Torsdag: Kålpudding med lingonsylt
    Fredag: Pasta med räkor i gräddsås (räkorna finns i frysen sedan i julas...)
    Lördag: Lite blandade asiatiska rester (ett par vårrullar i frysen, ris, lite soppa etc)
    Söndag: Hembakad pizza

  • majocu

    misstristess: Spätzle smakar som färsk pasta fast lite degigare ungefär. De smakar inte så mycket i sig själva egentligen.

    Recept (lagom till 2-3 ganska hungriga):
    2 ägg
    250 g vetemjöl
    lite salt
    en nypa muskot
    ca 1,25-1,5 dl ljummet vatten

    Rör degen kraftigt tills den börjar få blåsor (det brukar jag sätta min man på, han har starkare armar och jag hatar att röra).

    Koka upp vatten i en stor gryta, lägg lite deg på en liten träskärbräda som man spolat av med kallt vatten. Skav ner strimlor av degen i det kokande vattnet. Fiska upp dem med hålslev när de flyter och håll varma i ugnen tills allt är klart.

    Kycklingfrikassé:
    Koka en kyckling, plocka sönder köttet i strimlor. Ta så mycket som du behöver, frys in resten.
    Smält smör i en kastrull, sikta över mjöl och rör som tusan. Späd med kraftig kycklingbuljong (t ex den som blivit över när du kokat kycklingen) och vispa vidare. Tillsätt kycklingköttet och lämpliga grönsaker. Det är jättegott med färska champinjoner och sparris - går bra med burksparris - men det är inte jättebilligt förstås. Servera med ris.

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget