• misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Tråden för oss som vill hjälpas åt med att planera matsedeln utifrån säsongens varor och veckans extrapriser.

    Vi strävar efter att få ihop en näringsmässigt bra och varierad matsedel som dessutom kostar så lite som möjligt!

    Även öppet för prat kring mat i största allmänhet och billig mat i synnerhet.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-06 10:11
    Extratråd där vi kan samla våra matsedlar och recept.

    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m42881164.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-14 16:11
    Den nya tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m43077487.html

  • Svar på tråden Veckomatsedel à la budget
  • Licens To Kiss
    misstristess skrev 2009-03-25 20:51:17 följande:
    Jag brukar följa våffelreceptet som står i Vår Kokbok, blir gott! Men ikväll har jag varit hos sonen och ätit våfflor från mix, duger bra det med. Himmelkropp! Vet du vad? Att se dig så nöjd över din nyfunna talang i köket gör mig faktiskt glad!
    Va härligt!! Jag fortsätter hänga här och härja i köket.
  • misstristess

    Ja idag har det blivit en del OT-prat.

    Sitter och letar efter falukorvsrecept som är lite annorlunda mot det jag brukar laga.

    www.melkers.se/

  • Licens To Kiss
    misstristess skrev 2009-03-25 21:24:11 följande:
    Ja idag har det blivit en del OT-prat. Sitter och letar efter falukorvsrecept som är lite annorlunda mot det jag brukar laga. www.melkers.se/
    Mmm vi har inte skött oss när du har varit borta *hihi*
  • Licens To Kiss

    Jag har slutat äta korv. Läste vad korv innehåller och sen tog jag avstånd :S

  • sisley
    Himmelkropp skrev 2009-03-25 21:31:22 följande:
    Jag har slutat äta korv. Läste vad korv innehåller och sen tog jag avstånd :S
    Jag vet, ibland får jag också panik över innehållet. Jag har bl a slutat äta smörgåsskinka på grund av att jag fick reda på hur skinka framställs. Men faktum är att jag tycker om korv, åtminstone vissa sorter.

    Igår blev det våfflor med grädde till mellanmål för mig och 4-åringen och soppa och hembakt bröd till middag. Jag provade att baka ner en burk kikärtor i brödet för att öka på proteinet och tro't eller ej, det blev riktigt gott. Dessutom så kände jag att brödet verkligen mättade.

    Jag måste försöka hitta nya vägar att bli mätt på, för nu när jag helammar så är det som ett tomt hål i mig. Jag blir så snabbt hungrig igen och det är en plåga. Förra gången jag ammade gick jag ner 7 kilo under min 'matchvikt' när det var som värst så därför måste jag äta mycket för att orka.

    Jag har mycket grädde hemma så jag har tänkt göra dubbel sats av köttgryta. Men, trots att jag letat i flera dagar på kötthyllan med 'röda lappar' har jag inte hittat något fynd. Idag fanns det svensk, ekologisk fransyska där, 1 kg för 75 spänn så jag slog till ändå. Kanske inte så billigt, men bra kött. Drygar ut med lök, morötter och rotselleri. Serveras med potatismos smaksatt med rotselleri. Efterrätt blir kladdkaka och grädde som jag redan hunnit hugga in på.
  • Licens To Kiss
    sisley skrev 2009-03-26 11:22:29 följande:
    Jag vet, ibland får jag också panik över innehållet. Jag har bl a slutat äta smörgåsskinka på grund av att jag fick reda på hur skinka framställs. Men faktum är att jag tycker om korv, åtminstone vissa sorter. Igår blev det våfflor med grädde till mellanmål för mig och 4-åringen och soppa och hembakt bröd till middag. Jag provade att baka ner en burk kikärtor i brödet för att öka på proteinet och tro't eller ej, det blev riktigt gott. Dessutom så kände jag att brödet verkligen mättade. Jag måste försöka hitta nya vägar att bli mätt på, för nu när jag helammar så är det som ett tomt hål i mig. Jag blir så snabbt hungrig igen och det är en plåga. Förra gången jag ammade gick jag ner 7 kilo under min 'matchvikt' när det var som värst så därför måste jag äta mycket för att orka. Jag har mycket grädde hemma så jag har tänkt göra dubbel sats av köttgryta. Men, trots att jag letat i flera dagar på kötthyllan med 'röda lappar' har jag inte hittat något fynd. Idag fanns det svensk, ekologisk fransyska där, 1 kg för 75 spänn så jag slog till ändå. Kanske inte så billigt, men bra kött. Drygar ut med lök, morötter och rotselleri. Serveras med potatismos smaksatt med rotselleri. Efterrätt blir kladdkaka och grädde som jag redan hunnit hugga in på.
    Ah va faan! Du kan gotta dig med kladdkaka utan och bjuda mig {#lang_emotions_surprised} De var de jäkligaste {#lang_emotions_wink}
  • misstristess

    sisley

    Jag har varit likadan när jag ammat. Ätit hela tiden och ändå rasat i vikt.

    Om du vill dryga ut maten med något som håller dig mätt lite längre så är ju bönor av alla slag både nyttigt och billigt.

  • sisley
    Himmelkropp skrev 2009-03-26 12:32:26 följande:
    Ah va faan! Du kan gotta dig med kladdkaka utan och bjuda mig De var de jäkligaste
    Tja, livet är orättvist ibland.
  • sisley
    misstristess skrev 2009-03-26 12:51:46 följande:
    sisleyJag har varit likadan när jag ammat. Ätit hela tiden och ändå rasat i vikt. Om du vill dryga ut maten med något som håller dig mätt lite längre så är ju bönor av alla slag både nyttigt och billigt.
    Jo, jag äter mkt baljväxter. Jag avskydde verkligen bönor och linser när jag var liten men nu som vuxen är jag jämt sugen på det. Enda kruxet är att jag blir väldigt gasig i magen av det. Min man blir inte det, hävdar han, så det verkar vara olika från mage till mage.
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget