nasigoreng kan man köpa färdig i frysdisken och är en ris pytt i panna kan man säga. jag hade ris och kyckling över från igår som jag stekte ihop med lite olja, pujulök, paprika och majs (man kan ha i allt man önskar) och smaksatte med salt, gurkmeja och curry. gud så gott och enkelt det är!
libanon har mycket spännande och god mat. något som de flesta känner till är falafel, kikärtsburgare, som görs på ett naffs och som smakar dundergott. annars är grillat poppis där och grytor likaså. jag tipsade förut om gröna linseer med ris serverat med knaperstekt lök och tzaziki, en god enkel libanesisk rätt. vinbladsdolmar är också mycket goda och uppskattas av både stora och små. brytbönor med köttbitar i tomatsås som serveras med ris är också gott. en annan god och enkel rätt är färsbiffar med vitlök, lök och persilja i ugn med skivad potatis i tomatsås som kan serveras med ris. araber äter ris till nästan allt!
rumäner däremot har lite annorlunda mat. något som är väldigt typiskt rumänskt är polentan. den serverar dem med stekt fisk eller en god gryta gjord på kycklinglår som kokar upp lätt och sen får koka med tomatbuljong och vitlök och salt. kåldolmar är också något som äts ofta i rumänien. dem gör mycket grytor på potatis och andra rotfrukter och en lite surare soppa som kallas borch/chiorba som man smaksätter med citron.
vill du ha recept på något så är det bara att hojta till så ska jag försöka skriva ihop det. jag lagar det mesta på fri hand och har därmed inget recept att kopiera.
ang kycklingklubborna: euroshopper styckar sina klubbor så att en ganska stor del av benet/ryggrad är kvar vilket ger extra vikt och mindre kött. jag skär alltid bort det och kvar blir inte mycket. visst skulle jag kunna annvända det som jag skört bort till att göra soppa eller buljong, men sån tid har inte jag =)
OJ va långt detta blev, sorry =)