• misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Tråden för oss som vill hjälpas åt med att planera matsedeln utifrån säsongens varor och veckans extrapriser.

    Vi strävar efter att få ihop en näringsmässigt bra och varierad matsedel som dessutom kostar så lite som möjligt!

    Även öppet för prat kring mat i största allmänhet och billig mat i synnerhet.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-06 10:11
    Extratråd där vi kan samla våra matsedlar och recept.

    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m42881164.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-14 16:11
    Den nya tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m43077487.html

  • Svar på tråden Veckomatsedel à la budget
  • MrsQuitaz

    misstristess skrev 2009-02-05 21:23:55 följande:


    Jag hoppas också att det smakar! Ska bara handla kött.Brukar ni äta libanesisk couscous? Den där som är stor som en ärta. Kommer inte ihåg vad den heter, vi har provat den men jag tycker att den är svår att koka.
    hmm stor som en ärta, det var nytt för mig. vet du vad den heter på svenska, vad står det på förpackningen?
  • Karlsson

    Det var billigt! Jag var till Coop Forum men hittade inga Coop Extra vet jag inte vart jag har....Tycker det finns för mycket Coop butiker...Coop Nära, Coop Forum...

    Däremot köpte jag två brödformar. Är så trött på bröd som flyter ut för mycket på plåten. Så nu ska här bli andra bullar

    Hittade nya köttben för 20 kr/kg i min lilla Ica butik igår! Så nu har jag kokat en ny sats kött som jag fryst in i påsar. Sist kom det till användning i både Lappkojs och gulaschsoppa Buljongen har också gått åt.


    Salmiak73 skrev 2009-02-05 21:38:53 följande:
    Vill tipsa om COOP EXTRA har falukorv (hel ring) SCAN för 10:-/st dena vecka.
  • Kime

    Idag äter jag en soppa på ärtor och spenat. För en portion räcker 1 dl ärtor, 50 g hackad fryst spenat och en liten bit gul lök, en halv grönsaksbuljongtärning, samt vatten och lite kryddor. Nästan gratis, med andra ord Äts med ett bröd till, och den blir klart piffigare om man har lite grädde hemma att pytsa i efter man har pixat soppan slät. Rundar av smakerna. Det har jag dock inte, så jag får klara mig utan.

    Sonen äter lunch på förskolan, maken åt rester från frysen och middag ska vi ragga hos våra föräldrar, eftersom vi kommer att besöka dem vid middagstid

    Har börjat botanisera mycket bland recpeten i de svenska veganbloggarna, där finns väldigt mycket gott och billigt att hämta inspiration ifrån Kolla till exempel Veganvraks receptregister: veganvrakrecept.blogspot.com/ varifrån jag hittat receptet på den här soppan.

  • Kime

    Rapport från soppexperimentet: Lysande! Det blev oerhört gott! Jag åt en liten portion bönsallad till, för mättnadens skull. Var inte så hungrig idag, så då var det här en perfekt lunch. Kändes fullproppad med vitaminer. Rekommenderas!

  • Kime

    Karlsson:
    Min strategi för den här månaden blir att laga av det vi har hemma, för det är verkligen mycket när man börjar tänka efter. Ska börja med att inventera förråden och skriva ned allt, och sedan börja planera månaden utifrån det. Tror egentligen vi skulle klara oss med att i princip bara handla grönsaker och mjölk just nu, ändå kommer jag hem med varor för måååååånga hundra varje gång jag går och handlar. Hopplöst ju. Har ingen aning om när det kommer pengar från A-kassan, så det känns verkligen som en klok idé att hålla i slantarna....

  • Karlsson

    Ja har man frysen och skåpen fulla så kommer man långt på att tömma dessa Vi har kommit så långt att allt är utätet förutom ett paket hjortron och en liten påse svamp.

    Ja A-kassan är inge rolig Jag fick tillslut ordning på den biten men nu strular en lön istället....GHAAA.

    Jag kommer på mig själv att hela tiden spana som en hök när jag går in i en butik. Igår var jag in på Lidl jag hittade färska revbensspjäll för 29.90 kg. De åkte genast in i frysen tillsamans med 1 kg köttfärs för 39.90.

    Min man är däremot hopplös att ha med sig.... Jamen, vi har ju inte haft ost på två veckor hemma, klagar han och vill köpa ost som kostar 60 kr/kg eller mer....Men jag håller på mig och säger att när jag hittar ost för 50 kr/kg då kan jag tänka mig att köpa det, där går min gräns för ost!

  • Sootie

    MrsQuitaz skrev 2009-02-06 10:24:27 följande:


    misstristess skrev 2009-02-05 21:23:55 följande:
    hmm stor som en ärta, det var nytt för mig. vet du vad den heter på svenska, vad står det på förpackningen?
    Den heter Moghrabiah..

    För mig funkade det jättebra att koka..
    Själv tycker jag att det smakar mer som pasta än couscous..
  • Kime

    Hahahhaha, nu har jag skrivit en förteckning av vad jag hittade i kyl, frys och skafferi. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, det är ju tamigtusan proppfullt. Jag skojar inte - tre A4 är fulltecknade med MAT. Visserligen måste jag ju tänka lite för att göra mat av råvarorna, men jag kan faktiskt laga mat och tycker dessutom att det är skitroligt. Nu när jag är arbetslös kan jag ju knappast skylla på att jag inte har tid att göra långkok och leta recept heller, särskilt som sonen faktiskt är på förskolan om dagarna efter specialavtal pga. maken studerar hemma och jag alldeles snart börjar jobba.

    Jahapp, det här blir en utmaning

  • Zenobia

    Haha oj jösses det var en hel del.

    Det är juh bra att skriva ner sån där lista, kanske man också skulle göra.
    Listan här kommer nog också bli lång, har en full frysbox på ett antal liter.

    Men det är bra att skriva nån lista. Inför varje månadhandling brukar jag gå igenom vad jag har hemma och utav det skriva ner maträtter. Sen beräknar jag hur många måltider jag får och om jag måste köpa mer mat eller kompletera med ingredienser till maten osv. Då har man alltid rundgång på allt

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget