Inlägg från: 5 barnsmamman |Visa alla inlägg
  • 5 barnsmamman

    Veckomatsedel à la budget

    Himmelkropp skrev 2009-03-31 12:15:08 följande:
    Jag gillar inte korv *isch*
    lägg dom i frysen så ta upp dom när det tryter med mat

    jag brukar göra så ibland
  • 5 barnsmamman

    vi åt tacko kycklings lasang hittde det på ica sidan och gud vad gott barnen sa direkt detta vill vi ha ofta

  • 5 barnsmamman

    var in på flygfyren (norrtäljes storbutik ica) när vi kom från stockholm igår skulle bara köpa bröd men det vart en del annat och idag ska jag dit efter läkan igen och handla chips 8 påsar för 80 kr (stora)big pack 3st 50 kr sen var det en hel del annat oxså inför påsken.
    Var på hötorget igår och handlade grönsaker/frukt/bär (till lördagen) det vart jordgubbar hallon för ca 2½ vecka och det vart 500kr och då är vi 7 perssoner samt 2 djur som äter sallad men dom till dom fick vi 2 kassar grattis med grönsaker som var lite bruna stötta mm vi handlar bara av ett stånd och jämt av samma gjort det i flera år + att vi fick 1 kasse med jordgubbar och hallon och tomater som var kantstötta

  • 5 barnsmamman
    misstristess skrev 2009-04-02 12:10:25 följande:
    MammaMuh o Pappa Puh skrev 2009-04-02 11:55:04 följande: Vet att den brukar finnas i påse. Du borde hitta den bland fetaost och liknande specialostar.
    jag tänkte säga det med och det finns på burk med.Det brukar stå vi osten
  • 5 barnsmamman
    Llina skrev 2009-04-02 16:13:59 följande:
    Hej! Är det någon som brukar handla ägg på ÖB? Jag har aldrig vågat eftersom dom här iaf inte står i någon kyl?
    Aldrig skulle jag köpa ägg där dom förvararas inte svalt till och med desert osten med
  • 5 barnsmamman

    minna barn älskar fisk idag ska vi har kokt fisk med potatis och äggsås.
    det älskar min 1 åring som fyller idag och dte är hans favorit mat.

  • 5 barnsmamman
    h8him skrev 2009-04-04 15:50:09 följande:
    Mina potatisburgarekokad potatis (8-10 st)25-50 g smör eller margarin1-2 ägg1-1 1/2 tsk saltmalen svartpepparca 1 dl ströbrödPressa den kokta potatisen.Blanda med smör,ägg och kryddor.Forma till en tjock rulle. Skär i ca 8-12 skivor. Vänd i ströbröd och stek på båda sidor.
    tack för tipset fick en hel del potatis över idag från middagen.
  • 5 barnsmamman
    misstristess skrev 2009-04-06 10:48:14 följande:
    Kan man göra Jansons frestelse med sill?
    kanse kan man det jag såg ett recept med lax i oxså.
  • 5 barnsmamman
    Himmelkropp skrev 2009-04-06 12:10:48 följande:
    jag ska försöka mig på lasange idag. Kokar ni lasangeplattorna innan ni varvar med sås och köttfärs?
    nej aldrig det förstör lasangen.ha lite tunnare sås sen brukar jag ha ost på lasangplattorna innan köttfärsen och såsen
  • 5 barnsmamman
    misstristess skrev 2009-04-08 08:58:05 följande:
    Brukar ni göra dressing till hamburgare själv? Recept på något annorlunda efterlyses.Hur gör ni med brödet till? Jag vill ha lite matigare bröd, men har aldrig provat att baka det själv. Någon som har recept på ett gott och luftigt bröd?
    max hamburgarebröd är suppergoda det finns på tempo/hemköp/ica vad vi har det.
    dressing det brukar vi andvända turkisk jughurt taxosås salt och peppar den är svag men vi har barn man kan göra den stark oxså
  • 5 barnsmamman
    misstristess skrev 2009-04-08 10:21:06 följande:
    Jag tycker att tekakor är för söta. Har aldrig gillat sött bröd, är uppvuxen på finskt rågbröd. Skogaholms sötlimpa är nog det vidrigaste, det bara växer i munnen.
    jag har ett recept på bra tekakor
    5dl havregryn
    8dl vatten
    2 paket jäst
    100 g magarin
    3/4dl socker
    2 tsk salt
    2 dl vetekli
    13-15 dl vetemjöl

    lägg havregrynen i en skål och häll över vattnet låt svälla ca 30min
    smält magarinet och häll i havregrynsblandningen låt det bli fingervarmt
    smula sönder och rör ut jästen blandningen
    tillsätt socker/salt/vetkli/ och nästan allt vetemjölbearbeta degen och låt den jäsa ca 20 min
    tag upp degen på mjölat bakbord dela den i två delar rulla ut varje del till avlång längd och dela den i 15 delar rulla bullar och platat till eller kavla till dom
    lägg dom på smord plåt eller på bakplåtspapper och nagga dom med gaffel
    låt jäsa under bakduk i ca 30 min
    grädda i ca 10 min mitt i ungnen
    ungsvärme 225grader
  • 5 barnsmamman
    Nudelwok med skaldjur

    Ingredienser
    Portioner: 4

    500 g räkor (med skal)
    250 g äggnudlar
    1 knippe salladslök 
    2 paprikor 
    1 msk olja
    2 tsk färskriven ingefära 
    1 msk ostronsås 
    2 tsk sambal oelek 
    1 burk musslor (250 g)
    ½ knippa koriander
    lax kan utesluta
    crabbfisch


    Tillagningstid: Max 20 min
    Svårighetsgrad: Medel


    Gör så här
    Skala räkorna. Koka äggnudlarna i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning.

    Spola hastigt av nudlarna med kallt vatten och låt rinna av. Skölj och strimla salladslöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.

    Fräs lök och paprika i oljan i en wok eller stor stekpanna. Blanda ner äggnudlarna och krydda med ingefära, ostronsås och sambal oelek. Låt musslorna rinna av och blanda ner musslorna och räkorna i woken precis före servering. Hacka koriandern och strö den över woken.
    hittade detta recept på ica sidan jag lag till crabbfisch oc lax supper god rätt


  • 5 barnsmamman
    hejentjej skrev 2009-04-08 22:55:12 följande:
    det tinar väll i kylväskor?hur gör man när man frostar av fortast annars?
    lägg allt fryst i en korg som ståt ifrysen lägg en badhanduk över det brukar klara sig bra
  • 5 barnsmamman

    ostsås till pasta/köttfärssås/lasang som man nästan alltid har hemma


    ost sås

    3 dl gräddfil
    valfri riven ost och mängd beror på  hur tjockt du vil ha
    salt och peppar

    koka ihop allt
  • 5 barnsmamman
    Pumanprinsen skrev 2009-04-09 12:59:19 följande:
    Nån som har bra, lätt och billigt recept för ostsås?
    jag skrev lite tidigare om bilig ostsås
  • 5 barnsmamman
    Pumanprinsen skrev 2009-04-09 13:26:57 följande:
    Undra vad som blir billigaste?ost sås3 dl gräddfilvalfri riven ost och mängd beror på hur tjockt du vil hasalt och peppar koka ihop allteller 50 g smör2 matskedar mjölMjölk så såsen är så tjock som man vill.+ ost i valfri mängd.
    okej då hänger jag med
    vi fryser in ostbitar och tar  upp och river själv samt så har vi nästan alltid gräddfil (stora 5dl)hemma.
    jag är osäker på priserna med för jag kör laktosfritt mest
  • 5 barnsmamman
    Ronjas mamma skrev 2009-04-09 16:39:57 följande:
    Varför river du inte bitarna innan frysning så är det bara att rysta ut den mängd du har behov för.. Gör så med alla ostskorpor och om jag får tag i billig ost..Sisley har inte gjort sjomansbiff på evigheter så jag kände inte igen receptet ; ) men tror nog jag tyckte det lät mer spännande med korv framför allt billigare..
    ja det har jag inte tänkt på tack för rådet
  • 5 barnsmamman

    är det nån som kan tipsa om glutenfritt bröd/mat har gogglat som dne men blir inte klok på det

  • 5 barnsmamman
    misstristess skrev 2009-04-14 08:36:59 följande:
    Glutenfri mat finns det en hel del av, bröd är lite värre.Är det bara vete som inte får finnas eller gäller det även de andra sädesslagen?
    ja det var bra fråga läkan sa att benjamin fick drika havredryck så förmodligen bara vete.ska kolla upp det idag för så långt tänkte jag inte efter en natt på akuten med sonen.
    för brödet skulle vara glutenfritt
  • 5 barnsmamman

    hittade en hel del gluten/mjölkfritt så nu har man fått hem dom vararna

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget