Inlägg från: misstristess |Visa alla inlägg
  • misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Lite samma här, kommande veckan får bli en budgetvecka. Kanske är det fler som har det likadant?

    Kan vi hitta lite nya rätter som är billigare än billigast?

  • misstristess

    300 g potatis! Jag hade inte fått ner något mer sen.

    Men jag ska nog äta bakad potatis i veckan. Går lika bra att baka vanliga mjöliga potatisar. Ett kilo borde räcka mer än väl åt oss tre. Sen fick jag tips om att göra fyllningen med A-fil.
    Lite helgskinka, gräslök, majs och rödlök till så borde det inte bli så dyrt.

    Har tänkt mig en tidig runda på Maxi i morgon för att kolla efter lite fynd. Var där idag och såg att alla hyllorna fortfarande var välfyllda trots långhelg. Borde bli en hel del som inte hinner köpas innan bäst-före närmar sig.

    Men hallå!!! Ingen som provat gåsägg?? Smakar de som vanliga hönsägg?

  • misstristess

    Idag blir det lunchkorv och hemlagat mos. Resten av veckan ligger tom och blank, ska ta mig till affären och se om jag hittar lite roligt.

    Onsdag: något med kyckling/quornfilé
    Torsdag: spagetti med köttfärssås/ sojafärssås
    Fredag: ingen aning
    Lördag: hemlagade vårrullar
    Söndag: kanske lasagne om jag hittar billig färs

  • misstristess

    Ja ja, den färdiga hamnar där sen.

    Nu börjar du låta som mina söner..."ska den ligga där?"
    " kan du hålla ordning på dina saker" och klassikern "plocka upp dina leksaker mamma"

  • misstristess

    Glutenfri mat finns det en hel del av, bröd är lite värre.
    Är det bara vete som inte får finnas eller gäller det även de andra sädesslagen?

  • misstristess

    Kulta17

    Denna gången blir det rullar fyllda med färs, rivna morötter, vitkål eller glasnudlar, lök och lite annat smått och gott. Vegetarianen får sina med sojafärs istället för kött.

    Degplattorna köper jag färdiga i vår lilla asiatiska butik. Sen steker jag färs och grönsaker och låter det svalna lite. Bara att fylla degplattorna och rulla ihop. Brukar pensla rullarna med olja och lägga på plåt i ugnen tills de fått färg och är krispiga.
    Självklart kan man fritera men jag tycker att det blir för mycket jobb med det. Friterar dem sen när vi ska äta istället, för det brukar bli så många att en hel del hamnar i frysen.

  • misstristess

    Dagens Nettoblad har Oatlys till extrapris. Vaniljsås eller mat"grädde". Deras produkter är baserade på havre, men jag vet inte om där är vete i dem. Tror inte det.

    Sen är där billig gurka 15 kr/kg, zuccini 12 kr/kg och aubergine 12 kr/ kg.

  • misstristess

    Orkar och orkar... jag och lånehunden ska ju sova middag snart så det får bli lite senare.

    Och inte kan jag gå och handla heller, hunden bara ylar när hon är själv.

    Baka bröd får bli dagens projekt, handlade hem rågsikt och brödsirap igår.

  • misstristess
    pyret11 skrev 2009-04-14 12:59:17 följande:
    hittade en hel del gluten/mjölkfritt så nu har man fått hem dom vararna
    Du måste alltså laga både gluten OCH mjölkfri mat?
    Brukar du baka bröd själv?
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget