• Vimsa2

    det konstiga 48-systemet...

    De som går via BV får oftast blir oftast matchade fortare... De har inte så många par de matchar till på samma gång.

  • Vimsa2

    Vi åker om en vecka och adopterar genom BV och 48-timmars listan. Jag har helt för mig att BV låser barnens akt först sedan frågar föräldrarna. Det ju då man har 48 timmar på sig att låsa upp eller behålla för evigt . Väljer man att låsa upp tar det 48 timmar igen innan de kan låsa ett nytt barn åt familjen eftersom adoptionsföreningarna ALLTID måste låsa barnet mot ett föräldrarpar! De kan inte alltså låsa barnet "bara sådär" till "den som passar", utan måste alltid lämna namn på vem de låser åt.

  • Vimsa2

    Håller med mammamys06. Vi har vänt på detta att ta emot ett sn barn. Vi tänker såhär, sn barn står under större medicinsk övervakning med tex regelbunda läkarbesök, bor ofta hos fosterfamilj eller på barnhem som är mer personaltäthet, de blir mer observerade om ev andra fel, vi får läsa deras journal (jag själv jobbar inom sjukvården), vi får två-tre fotografin osv, de delarna gör att vi kan bilda oss en ganska bra uppfattning om konditionen på barnet.

    Alternativet är att få barn genom vanliga kön, kan gå bra men kan även innebära dolda fel. Barnen har hittats när de var nyfödda, genomgått 1 läkarundersökning vid den åldern, är allt bra så blir det inget mer läkarbesök innan adoptionen. När du väl får dina papper och bild kan du inte säga; detta barnent verkar ej må bra, ser ut att ha ett syndrom osv utan det är bara att gilla läget och tacka ja, annars måste du ha ett speciellt skäl att tacka nej.

    Så för oss är det en fördel att kunna adoptera genom 48 timmars listan. Vi har ej valt svåra sn utan bara de lätta som inte kräver massa operationer eller är livskvalité nedsättande. Egoistiskt kanske någon tänker, men man ska inte ta på sig mer än man orkar och vill själv. Vi har två barn till att ta hand om som kräver sitt.

Svar på tråden det konstiga 48-systemet...