• chatnoir

    det konstiga 48-systemet...

    Hej!

    Vi våndas just nu eftersom väntan på RB har dragit ut på tiden, men fram till BB gick det väldigt smidigt. BV "låste" vår pojke innan vi konsulterade vården om hans journal (ansvarig sköterska för LKG-teamet), eftersom vi var positiva utifrån det BV kunde berätta på telefon. För visst är det väl så att organisationen kan "låsa" ett barn utifrån att det stämmer in på de SN man har valt?? Hela systemet bygger ju just på att man inhämtar information om olika SN INNAN man aktiverar sin ansökan, annars skulle det ju vara omöjligt att få ihop en rehabiliteringsplan på mindre än 24 timmar (efter 48 timmar ska den ju vara framme i Kina och översatt, därav namnet 48-timmarslistan). Vilken organisation har ni? Det låter så konstigt att ni har blivit tillfrågade om multidiagnoser om ni inte har talat om det innan med organisationen... För oss var det jätteviktigt att diskutera vårt val grundligt med BV innan vi aktiverade ansökan, eftersom vi ville vara säkra på att kunna tacka ja utan förbehåll till det barn vi blev erbjudna (för oss blev det kärlek vid första fotot... ).

  • chatnoir

    mimpen skrev 2009-01-24 11:35:47 följande:


    Jag förstår oro vid skador som kan leda till döden i värsta fall (typ hjärtfel), men om det rör sig om fysiska frågor, som dysmeli eller LKG, förstår jag inte varför man måste ha en expert att granska akten om man redan i förväg har läst på och vet vad det kan innebära för ens framtida vardag? Fast jag är kanske bara blåögd...?
    Exakt, så resonerade vi också. Förutom LKG såg vår sons rapport helt fantastisk ut, samt att vi fick tre fina foton (hans blick är så intensiv, vi blev sålda direkt!). Det var liksom inte så mycket att fundera på när vi fick förfrågan, bara lite stress kring rehab-planen. Jag tog ut komp och var hemma i två dagar för att ordna med allt. Sen är det givetvis en massa som vi fortfarande inte vet, som exakt hur många operationer som kommer krävas, eller hur mycket vi kommer behöva jobba med talet... Men det är ju liksom det man säger ja till när man adopterar ett barn med särskilda behov, att det kan innebära en hel del extra jobb och att man inte kan veta i förväg exakt vad det innebär.
  • chatnoir

    mimpen skrev 2009-01-23 19:58:02 följande:


    Jag har för mig att AC har berättat att de tillfrågar föräldrarna FÖRE de "låser barnet", medan andra organisationer "låser barnet" först och sen tillfrågar de blivande föräldrarna. Den andra metoden låter ju vettigast, eftersom man ju ska vara påläst redan innan. Tycker jag.
    Jag håller med!
  • chatnoir

    mammamys06 skrev 2009-01-24 21:20:26 följande:


    ...så som sagt, det kan hända saker som man absolut inte räknat med, man får de barn man får och man älskar dem lika mycket oavsett hur stora/små deras särskilda behov, de är ju våra alldeles särskilda och speciella underbara barn!
    Fint skrivet!
Svar på tråden det konstiga 48-systemet...