• Sussa76

    Tråden för oss mammor som INTE kommer lämna bort ettan bara för att det kommer en tvåa!

    jag har tre små sötnosar, födda -03, -05 och -07.
    jag har haft dom hemma med mig hela högen tills i höstas då -03 var 5 år och behövde träffa lite jämngamla eftersom "alla andra" barn var på dagis... då ville även barn -05 börja. så de är 15 timmar/vecka på dagis så är jag hemma med lillan som nyss blev 1 år. Förhoppningsvis kan vi fortsätta så här några år till... jag trivs med att ha mina barn hemma och visst är det jobbigt ibland att inte hinna med alla men att passa tiderna till dagis nu i höst har varit ÄNNU värre... men det är för mina barns skull de får vara där nu eftersom ingen annan av de jämnåriga är hemma så vi har ingen att leka med på dagarna...

  • Sussa76

    Täbymamma: Att träffa jämnåriga barn för min älste ser jag inte som något problem, det kräver att man engagerar sig och letar upp sånna som är hemma och går på aktiviteter tillsammans men jag har inte letat länge och hittat många alternativ.

    Jag håller med dig i mkt, förutom att om man engagerar sig och leter upp sånna som är hemma och går på aktiviteter.... tyvärr är det ju så att här där jag bor finns... max 8-900 innevånare, så det är inte så svårt att hålla koll på alla barnen och de som är äldre än 2 år är tyvärr på dagis så vårt enda alternativ för vår 5 och 3 åring var att de fick leka på dagis... men som sagt de är inte där ofta och det är först nu i höst dom började. Jag har ångest för att jag ev. måste börja jobba innan yngsta är 3 år eftersom det är emot vad jag tycker. BARN ska va hemma när dom är små! (fast jag förstår att folk inte delar min uppfattning och inte har möjlighet till det men för MIN familj är det bäst att vara hemma)

    och ang. aktiviteter så har jag 3,6 mil till en större ort där det finns ett öppna förskolan (heter så va?) där är det bara barn under 1 år och strax över 1 år... tråkigt... men men lillan åker vi dit ibland när vi har råd för att få va hemma måste man snåla!

  • Sussa76

    nä inte kommer du gå på knäna!! det fixar du! min äldsta va helnöjd med livet här hemma med lillebror tills nu när hon blev 5!!!

  • Sussa76

    men alla vi som inte är uppväxt på dagis var lärde vi oss att fungera i grupp? en sån sak lär man sig väl ändå eller?!?!

    OBS! jag säger INTE att jag gör rätt som har mina barn hemma men jag funderade just på det att "lära sig fungera i grupp?" varför är det så viktigt att lära sig i så unga år?!? tyckte bara inte det var ett så bra argument för att ha dom på dagis, men jag kanske tänker kortare än vad näsan är just nu ?

  • Sussa76

    snooze - jag håller helt med dig att det är annorlunda nu, jag tycker det är sååå tråkigt att man är bland de få som är hemma med barnen... även på vårt öppna är det få ibland INGEN där och absolut ingen med barn över ett år så jag kände att nu när mina äldsta är 5 år och 3 år så fick de börja på dagis för att överhuvudtaget träffa andra barn i sin ålder. Men innan har de varit hemma och vi har varit några mammor som träffats.
    Hoppas kunna va hemma med nr3 tills hon är minst 3 år också eftersom det på mina barn är först då de ens varit intresserade att leka med andra barn...
    men alla har vi olika förutsättningar och värderingar och vem vet vem som har rätt?! det som är rätt för mina barn kanske inte alls är bra för nån annans barn!!

  • Sussa76

    julmusten- precis så tänkte ja med min 3-åring. för hans skull fick han börja å gillade han det inte så det inte fungerade så får han va hemma. det är för hans skull inte min och det säger jag till fröknarna att om de tycker han inte verkar trivas eller om det är nå problem så får han stanna hemma men tydligen verkar han gilla det nu! i höstas var det värre men då hade han otroligt dumma tider som jag krävde att de ändrade på nu efter jul annars hade han inte fått vara där. det blev på tok för stressigt för honom... (då var han där 3 tim 5 dag i veckan från 08.30-11.30 och han hann ju inte göra nåt och blev stressad av det, nu är han där 5 tim 3 dgr istället 9-14 och han trivs mkt mkt bättre och vi behöver inte stressa!

Svar på tråden Tråden för oss mammor som INTE kommer lämna bort ettan bara för att det kommer en tvåa!