• Vendeela

    Tråden för oss mammor som INTE kommer lämna bort ettan bara för att det kommer en tvåa!

    Jag väntar mitt första barn nu och oavsett om vi får ett till kort efter eller inte så ska jag vara hemma lääääänge. Helt enkelt därför att jag hellre uppfostrar mina barn själv än låter dagis göra det. Jag vill att de ska slippa dagis överhuvudtaget. Så minst tills de börjar skolan ska jag vara hemma. Underbart ska det bli. Pyssla och fixa i hemmet och hitta på olika aktiviteter med barnet/barnen Längtar!!

  • Vendeela

    Snooze skrev 2009-02-24 22:39:30 följande:


    Har inte läst hela tråden men reagerar på TS...är verkligen dagis värsta tänkbara straffet?!? Vänd på det: Man kan faktiskt ha väldigt sociala barn som BEHÖVER komma ut och leka med andra barn och som ser det som ett "straff" att bara umgås med mamma och småsyskonet...Hur bra du än är som mamma kan du INTE ersätta andra barn...deras sätt att leka. Sen finns det också andra saker du inte kan lära ditt barn hemma, förmågan att fungera i grupp bl.a.....
    Hmm... oftast är det nog inte "värsta tänkbara sraffet" Men det kan faktikst vara det i mina ögon. En vän till mig jobbar som dagisfröken och hon tycker fruktansvärt synd om de barnen som är tvungna att vara där hela dagarna 5 dagar i veckan. Hon förstår inte alls hur man som förälder kan välja att träffa sina egna barn så lite, och där håller jag med! Man kanske får offra lite ekonomi för sina barns skull? Men i de fallen där barnen bara är en stund på dagis kan det säkert vara väldigt rolig och givande!! Om jag upptäcker att det är svårt att stimulera barnet och hitta på aktiviteter där de får träffa jämnåriga så skulle jag kunna överväga dagis/dagmamma några timmar i veckan, just för att jag tycker det är viktigt att barn får träffa jämnåriga och lära sig att fungera i grupp. Men så länge de trivs hemma och man själv känner att det inte fattas nåt för barnet/barnen så tror jag absolut att det är det bästa.
  • Vendeela

    Sussa76 skrev 2009-02-24 22:53:41 följande:


    men alla vi som inte är uppväxt på dagis var lärde vi oss att fungera i grupp? en sån sak lär man sig väl ändå eller?!?!OBS! jag säger INTE att jag gör rätt som har mina barn hemma men jag funderade just på det att "lära sig fungera i grupp?" varför är det så viktigt att lära sig i så unga år?!? tyckte bara inte det var ett så bra argument för att ha dom på dagis, men jag kanske tänker kortare än vad näsan är just nu ?
    Nä det är sant! Jag gick aldrig på dagis. inte minsta lilla! Ett tag försökte mina föräldrar ha mig hos dagmamma men jag mådde väldigt dåligt av det. Så då va mamma hemma istället. Kanske att mina minnen av hur hemskt det var med dagmamma har satt sina spår, men jag anser verkligen att barnen har det bäst hemma. Man borde väl kunna hitta andra jämnåriga barn som är hemma också på nåt sätt? Kanske genom familjeliv?
Svar på tråden Tråden för oss mammor som INTE kommer lämna bort ettan bara för att det kommer en tvåa!