• Inga N AC

    Är ACs medlemmar en tillgång?

    Hej igen!
    Som jag skrev i det tidigare svaret, så får vi många förfrågningar om arbetsträning och praktik. Vi har genom åren haft sådana åtaganden - för det ÄR ett åtagande - men som läget är idag så har vi inte plats och resurser. Vi får alltså ofta förfrågningar om detta, och tyvärr kan vi i nuläget inte ställa upp.
    Vi har en slimmad organisation efter neddragningar de senaste åren. Familjer på gång - som den familj som frågade om Kinakön - har tillgång till landassistent och konsulent, men vi har aldrig haft resurser att sitta och ringa runt till familjer. Familjer på gång får löpande information genom rundbrev och tidning och webbsida, det är den informationsnivå vi kan ha med nuvarande avgifter. Våra lokalavdelningar är också tänkta att vara kontaktnät, och som Mammamys skriver sökte vi helt nyligen nya nationella kontaktpersoner som fått utbildning för att vara den typ av ideella stödpersoner du nämner. Hur man lägger upp verksamheten i de lokala avdelningarna är helt upp till medlemmarna där, och det är förstås jättetråkigt om du inte känt dig välkommen i verksamheten.
    Jag vill påminna om att beslut i frågor som rör kansliets resurser, avgifter, informationsstrategier m.m. tas av Adoptionscentrums styrelse, som består av valda medlemmar, adoptivföräldrar och adopterade. I år är det förbundsmöte - AC:s högsta beslutande organ - dit alla medlemmar har motionsrätt. Sista dag för att lämna in motioner är den 10 mars. Så har man förslag om förändringar är det nu man har möjlighet att lämna in dem, för behandling av förbundsmötet.
    /Inga Näslund informationssekreterare Adoptionscentrum

Svar på tråden Är ACs medlemmar en tillgång?