• SötFlöt

    Hur länge har barn blöjor?

    Hej!

    Det känns som att barn idag har blöjor betydligt längre än när jag var liten, är född -81. Jag blev satt på potta när jag var runt 1 år och inte långt därefter gick man på sån där lite toa på dagis. Min syster med. Idag springer ju barn med blöjor när dom är 2-3 år?


    ♥ (¯`°?.¸ ♥ BF 25 Februari ♥¸.?°´¯) ♥
  • Svar på tråden Hur länge har barn blöjor?
  • SötFlöt

    Nä, jag bara undrar. Det är ju så billigt med blöjor med Man ser även 2-åringar ligga på skötbord. Det ser så lustigt ut bara. Jag blev kanske tvingad till att potträna då..


    ♥ (¯`°?.¸ ♥ BF 25 Februari ♥¸.?°´¯) ♥
  • SötFlöt

    Man låter alltså barnet välja "nu vill jag sluta med blöja?"


    ♥ (¯`°?.¸ ♥ BF 25 Februari ♥¸.?°´¯) ♥
  • SötFlöt

    Det ser lustigt ut, inte att det ÄR det. Folk reagerar väldigt på inlägg om blöjor. Jag tror dock inte jag låter mitt barn välja hur länge den vill ha blöjor för då kan det ju bli låååång tid, varför byta från något som är bekvämt liksom? Vara bara nyfiken.


    ♥ (¯`°?.¸ ♥ BF 25 Februari ♥¸.?°´¯) ♥
  • SötFlöt

    Man får väl presentera pottan som en rolig grej, tjoho nu ska vi kissa i pottan liksom! Men får återkomma till detta när jag har en bebis att potträna


    ♥ (¯`°?.¸ ♥ BF 25 Februari ♥¸.?°´¯) ♥
  • SötFlöt

    Vad intressant det är att läsa alla inlägg och funderingar. När mamma lämnade mig på dagis ville personalen att jag skulle ha blöja (hade slutat) för att dom inte "hann" att hålla koll på mig. Mamma var dock stenhård och sa nej. Bra beslut. Det verkar handla mycket om TID. Mamma introducerade pottan som en leksak för mig och det funkade tydligen jättebra!

    Anledningen att jag startade den här diskussionen var för att se om brist på TID verkar smyga sig in och det känns lite så. Lathet? Är det enklare att ha blöjor tills barnet är så gammalt att den kan byta blöja själv? Jag tycker dock inte barnet ska få bestämma, barnet får ju inte bestämma hur länge den vill amma, det gör mamman (OBS finns ju dock dom som låter amning pågå länge..) Barnet får inte lägga sig när det vill, äta hur den vill osv..

    Man kan ju dock inte tvinga ett barn till en potta eller toalett men man kan göra det en en rolig sak. Finns väl inget roligare än att se ett barn som gjort något duktigt och får beröm för det? Då känner ju sig barnet stolt och lite "större".


    ♥ (¯`°?.¸ ♥ BF 25 Februari ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Hur länge har barn blöjor?