Inlägg från: Culete |Visa alla inlägg
  • Culete

    Alltså, hur dammar jag??

    Vi bor i ett hus som dammar galet mycket. Tycker inte jag gör annat än dammar av och dammar av... Men jag undrar en sak; hur dammar man bäst - med fuktig trasa eller vippa? Jag har en dammvippa av strutsfjädrar men den tar ju bara för stunden iom att dammet yr runt och landar igen. Med trasa tycker jag det smetas ut... HUR dammar jag bäst av och verkligen får bort dammet så bra som möjligt? Speciell vippa, trasa etc?

  • Svar på tråden Alltså, hur dammar jag??
  • Culete

    Det är som det sägs; Hemmafruar/-mammor har aldrig rast!!

    Men med trasan geggas allt ut och jag tycker inte jag får bort det bra heller... Fast jag anv. iofs bara vanlig disktrasa - kanske bättre m microfiber eller dyl?

  • Culete

    Alltså problemet är inte att det "hinner bli skitigt" här heller då jag dammar vissa ytor minst en gång om dagen. Det är bara helt sjukt dammigt... =/ Dammsugare har jag men orkar inte ta upp då den är tung och vi har 4 våningar att gå igenom...

    Skall testa fuktig microfibertrasa. =)

    Tack för alla svar!

  • Culete

    Tack för alla svar!

    Romani Beauty; Jo, men så gör jag ju!
    En gång i veckan dammar jag hela huset.
    Sen tar jag tak och väggar lite då och då (senast förra veckan).
    Jag tror problemet ligger i att vi bor lite mitt i ett byggområde. Mycket hus som skall upp som kanske skapar lite mkt dammpartiklar i luften? Jag vet inte men det är galet jobbigt.

    Som sagt, dammar hela huset en gång/v och kanske väggar och tak varannan månad iaf. Dagligen torkar jag av bla bord, köksbänkar (inkl oanvända ytor) och lite annat men redan samma dag ser jag hur dammet samlas på hög igen. Något så förbenat irriterande... Hehe...

  • Culete

    Jag dammar alltså som romani i hörnen varje vecka men HELA väggar (ibland tak i samma veva) ca varannan månad. Har en torrmopp som jag endat anv. för väggar och tak (och garderobsdörrarna som åker med i samma veva)

Svar på tråden Alltså, hur dammar jag??