• NadiaMi

    Kulturkrock eller annat? (vården)

    En sak jag reagerar på är väl att hon faktiskt inte är anställd för att hålla koll på Dig utan för att göra Sitt jobb. Dvs hjälpa andra brukare som behöver henne eller utföra andra sysslor som behöver tas om hand.
    Kommer hon till jobbet bara för att 'bevaka dig och se till att du gör rätt' eller rent av 'göra ditt jobb åt dig' gör det ju ändå varken från eller till att hon är där så det blir i princip bortkastade pengar de timmar ni två jobbar samtidigt.

  • NadiaMi

    Fast om det är "respektera de äldre" som spelar in är det väl ganska naturligt att hon respekterar dem som är äldre än hon är och samtidigt förväntar sig att bli respekterad av dem som är yngre.

    Det borde dock vara lite varningssignal om hon stör brukarna så pass att hon genom sitt uppförande orsakar att de blir uppstressade. Inte bra för varken de andra som jobbar eller brukarna, så det i sig borde ju vara tillräckligt för att flytta ner henne några steg på vikarielistan och premiera andra före henne.

  • NadiaMi

    Har du möjlighet att prata med henne utan någon brukare, eller begära ett samtal mellan er två där chefen är närvarande för att medla?

    Att fråga varför hon ifrågasätter dig känns som en bra strategi för hon verkar ju ha fått för sig att du behöver hjälp med det mesta och inte klarar av att göra jobbet (eller mycket annat) på egen hand.
    Lite som att jag uppfattar det som en mamma-roll av något slag fast lite väl 'övertagande' för att det ska kännas bra.

    Den stora frågan är varför hon har fått för sig att du inte klarar av att ta ansvar utan att hon finns där och pushar på eller tar över eller tar hand om saker och kollar att det blev rätt.
    Skulle hon bara komma över Den spärren och se dig som en kunnig medarbetare som vet vad du sysslar med kanske det skulle lösa sig. Hon behöver ju inte se upp till dig, bara respektera att du kan göra ditt jobb.

Svar på tråden Kulturkrock eller annat? (vården)