• M Y L F

    sjukhus dieten!!!!

    Oj denna måste jag testa. Jag är ju förstår skeptis till så många KG i veckan men går jag ner 2 kg på detta i veckan så är jag nöjd. Jag börjar efter påsk för vi skall ha folk hemma så på söndag skall jag koka soppa.

  • M Y L F

    Ett par kanske dumma frågor men gröna bönor syftar man då på haricoverts?

    Skall man smula ner nudlarna så att dom blir lite som kross i? Annars är ju risken att man får för mycket nudlar i ett par portioner?
    Är det någon som vet hur mycket kalorier som denna soppa innhåller?

    Jag har gått upp mycket i vikt på kort tid och tänkte börja riv starta min vikt nedgång med denna och ut och gå minst 30 minuter varje dag.

  • M Y L F

    Just det en fråga till hur många dagar räcker en sats soppa och hur mycket äter ni per gång och hur många gånger per dag?

  • M Y L F
    bakeacake skrev 2009-04-14 10:38:19 följande:
    jag äter ca 2,5 dl soppa. jag har ett annat recept som känns mycke enklare än detta, men de är kanske bara jag som tycker det.. :) god är den iaf.. :)
    Hur många gånger om dagen äter du soppan? Eller du kanske äter när du är hungrig? Jag tänkte mig 5-6 mål om dagen för att inte bli hungrig.
  • M Y L F

    Nu står min soppa på kokning. Men jag tyckte att 3 purjolökar var för mycket så jag har bara tagit 1½ stor. Blir det inte lika bra då? Sedan så står det ju inga mått. Tex hur mycket nudlar?, står bara paket inte om det är ett stort eller litet. Jag har köpt ett full korns nudel paket, men slänger nog inte ner hela. Får se hur detta blir.

    Idag har jag promenerat 12000 steg ätit en sallad till lunch och nu väntar jag på soppan.

  • M Y L F

    Oj vad svårt jag tyckte att det blev, hur mycket soppa får ni ungefär? Min blir nog ca 5 liter.

  • M Y L F
    TindraellerLeon skrev 2009-04-14 20:50:07 följande:
    M Y L F skrev 2009-04-14 20:48:11 följande:
    ja det låter som våran.. :)
    Vad bra då har jag nog gjort rätt. Jag har även kryddat den med lite starkare paprika pulver. Min man kommer nog att gilla den med.

    Nu skall jag kolla House och äta soppa. Tjingeling vi ses imorgon.
  • M Y L F

    Jag fick plocka ut nudlar ur soppan igår det blev alldeles för mycket tycker jag. Nu är det mer på en lagom nivå. Nästa gång så gör jag nog utan nudlar, det känns inte så "nyttigt" med dom i. Dom mättar ju mer iof. Den blev riktigt god, men undra hur jag skall kunna äta den här 3 gånger om dagen? Idag har jag ätit ett par frukter till frukost för jag kan inte få i mig av denna soppan på morgonen, sedan blir det soppa resten av dagen.

  • M Y L F

    Nu har jag ätit ett mellan mål med sooan i en kopp. Fortfarande god och det är nog ganska bra att det är lite nudlar i då det mättar bättre.

  • M Y L F
    Princess85 skrev 2009-04-16 09:55:16 följande:
    Får man fråga var ni köper nudlarna, Mr Lee alltså lr använder ni andra? Tänkte börja på lördag
    Jag hittade inga Mr Lee, så jag fick en idé att använda full korns nudlar. Det blev bra, bara det att jag tog för mycket nudlar så jag fick stå och plocka ur en massa nudlar och pga av det så blev min soppa mer en gryta Men den är lika god för det och nästa gång tar jag nog inga nudlar alls.

    Nu skall jag gå och äta en kopp med soppa eller mer en gryta i mitt fall. God är den men en längre tid kommer jag inte att greja. Jag går inte strikt efter denna diet, jag bytte ut en soppa mot en liten lax sallad igår istället. Så några 7 kg på en vecka lär inte jag gå ner, men det känns som att jag kommer att orka om jag modifierar om dieten lite. Jag tänker på kolhydrater och fett halten på det andra jag äter.
  • M Y L F
    Princess85 skrev 2009-04-16 10:22:16 följande:
    M Y L F: Ah men det låter ju som en bra ide Ska testa med nudlar först iaf. Har inte sett några Mr Lee jag heller än så länge..
    Ta inte för mycket nudlar. Då jag hade tjocka fullkorns nudlar så skulle jag bara ha tagit halva 300gr paketet. Jag försökte att smula ner nudlarna så att det skulle bli mer jämnt fördelat i soppan. I mitt fall blev det ju inte så lyckat då jag var tvungen och stå och peta ur nudlar. Så gör inte mitt misstag så blir det nog som det är tänkt.
  • M Y L F
    Janalii skrev 2009-04-16 14:40:23 följande:
    Men ni förstår väl att man inte kan gå ner i vikt varaktigt med en soppa? Bra mat och lagom motion är faktiskt det enda sättet att hålla vikten, om den nu är så viktig(!) Att bara gå ner tillfälligt, för att sedan genast gå upp igen är väl knappast något att eftesträva?
    Fast nu är vi inte ute åsiket huruvida man kan eller inte skall. Låt dom som vill hitta sin metod göra det hur dom nu vill göra det och ofta är riv start en bra start att börja att tänka om sitt beteende angående mat och motion.

    Jag tror nog att dom flesta som går ner i vikt vet att det man kalorierna man stoppar i sig skall ut på ett annat sätt och det är genom mindre hälsosammare mat och motion.
  • M Y L F
    gertie skrev 2009-04-16 15:11:08 följande:
    M Y L F skrev 2009-04-16 14:49:39 följande:
    Som sagt, det står ju var och en fritt att testa precis vad som helst, men det gör ju inget om man lyssnar på goda råd heller, även om det givetvis är fritt att ta dem till sig. Att rivstarta med hjälp av ytterst tveksamma metoder är att flirta med (om man inte redan lider av en väl utvecklad sådan) ätstörningar och har för majoriteten inte på något sätt en positiv påverkan på varken kropp eller psyke, inte för stunden och inte i längden. Du går ner snabbt, och upp snabbt eftersom du mest troligt kommer att tröttna illa kvickt och börja äta som vanligt när du slutat med soppan. Vill du veta knepet för varaktig och stabil viktminskning? Varsågod: Ät mat regelbundet (4-6 ggr/dag)MotioneraDu måste ändra dina matvanor, och det gör du inte genom att käka kålsoppa i två veckor.
    Jag kan redan hela den biten, min man lever på det sättet. Jag äter inte enbart soppa, det har jag skrivit längre upp i tråden. Denna soppa får man ju faktiskt äta ganska mycket av och onyttig är den ju definitivt inte. Det finns värre sätt att banta på. Då du inte vet hur folk i denna tråden väger så kan man ju inte heller uttala sig om detta är ett bra sätt att starta på eller ej. Det finns hur många tips trådar om hur man skall äta, men här är vi intresserade av just den här soppan.

    Tror ni att folk som försöker att gå ner i vikt är dumma i huvudet? Att det är därför man griper efter halm strån? En del klarar faktiskt att gå ner med både pulver och extrem dieter och lyckas hålla sig i sin vikt också.

    En del tycker att det är enklare att ha ett schema att äta efter och ännu bättre en enda maträtt.
  • M Y L F

    Jag vägde idag - ca 2 kg kanske lite mer. Det är ju antagligen mycket vatten, men jag känner mig inte lika uppsvälld. På rätt väg och då har jag ändå inte strikt hållit mig till enbart soppan.

Svar på tråden sjukhus dieten!!!!